Menorcafilten föds

Jag har kommit tillbaks från semester…och landat.
Och efter mycket resande, förste ”backpack” upplevelsen till våra barn på 7 och 9 och tusen intryck på 4 öar så känns det som att jag har varit borta en månad…och inte två veckor.
Vi åkte först till ön nordöst om Mallorca, MENORCA.
Otrooligt vacker. Mycket buskar, och kristallklara turkosa stränder. Supermysiga städer Ciutadella och Mahon. Lugn och skönt. Att åka på det sättet betyder mycket väntande och resande. Så i all väntan så hade jag min virknål, och mina färgglada bomullsnystan. Jag blev förvånad över uppmärksamheten att handarbeta offentlig gav.
virka menorcafilten
SydEuropeiska kvinnor kollade och log mot mig. Tummen upp och ”Muy bien” ! Det kanske är lite som att ha hund. Behöver man bli känd med någon så kan man handarbeta offentlig, så får du snart kontakt.

ankomst Alcudia

virka menorcafilten 5
Jag fotade filten och mig själv virkande på hela resan och jag kände att jag hade med mig många av er på min resa med Instagram.

menorcafilten
Här ligger filten på standen….
Filten växte, jag virkade och virkade… Alla ställen där det skulle väntas. På färja, på lunch, vid poolen, på stranden…..
Efter en vecka på Menorca var det dags att börja flytta på sig. Vi skulle ta oss från Alcudia längst norr på Mallorca till Palma stad längst syd på Mallorca. Där skulle vi ta en båt till Ibiza. Jag satt och virkade i taxin, och regnet sprutade på fönsterna och det åskade….

Vi anande fred och ingen fara. Men då vi kom ned till Palma var delar av gatorna fyllda med vatten. Det var trafikkaos!
Vi fick hoppa ur taxin och småspringa längs hela hamnen i Palma…det är en lååååång marina. Vi gick fort i 20 minuter! Barnen också….

skyfall palma
Vi missade båten med ungefär 2 minuter. Kanske 1 minut. Och satte oss utmattade ned med våta skor och blåsor under fötterna och tittade på att båten lämnade oss. Barnen undrade varför i all sin dar den inte kunde väntat på OSS?!
Det var bara att hitta ett hotell för natten i Palma och dra dagen efter. Vi fick stå upp klockan 7 på morgonen och passa på att vara i tid för båten. Och jag fick en interrailflashback från 1992. Känslan tidig morgon med medelhavets morgondis… kånka nedför trånga gator utan folk.
Med tung ryggsäck och det gör lite ont i ryggen och man känner av blåsan under foten från igår. Dagen innan gick man åt andra hållet och var inte säker på vilken väg man skulle välja…
Skööönt på ett sätt! Jag älskar att ge mina barn svaret ”jag vet inte” på frågor. Man måste inte veta allt.
På morgonen visste vi vägen till båten.

menorcafilten start 4
Så var det några nätter på Ibiza och sedan Formentera som är en pytteliten pärla av en hippieö söder om Ibiza. Flowerpower och pannband är riktigt trendigt här. Coolt.
Lugnt och avslappad stämning. Förutom att sitta på Argentisk restaurang då Argentina vann en match i fotbolls VM.

argentina
10 personer fick hela restaurangen att skaka! Och våra barn tyckte det var jätteroligt att få sitta på restaurang och bara skrika ut!


På Formentera blev jag klar med filten! Så den måtte fotas på den vitaste stranden också, färgerna gör sig gott mot Medelhavet…
Jag hade altså med mig en 3 liters påse full med Mandarin Petit 650 gram. Nu har jag virkat flera Menorcafiltar och gjort garnpaket med ca 850 gram ekologisk bomull!
Denna filten blir den finaste strandhandduken, eller coolaste filten i båten, stugan, husvagnen eller uterummet!
Den tål sol, sand, solkräm och 60° tvätt!

sonxoriguer

Ha en skön dag, och härlig semester till alla er som har det!

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Menorcafilten föds

Kommentarer inaktiverade.