Semester

Jag har kommit tillbaks från semester…och landat.
Och efter mycket resande, förste ”backpack” upplevelsen till våra barn på 7 och 9 och tusen intryck på 4 öar så känns det som att jag har varit borta en månad…och inte två veckor.
Vi åkte först till ön nordöst om Mallorca, MENORCA. Otrooligt vacker. Mycket buskar, och kristallklara turkosa stränder. Supermysiga städer Ciutadella och Mahon. Lugn och skönt. Att åka så betyder mycket väntande och resande. Så i all väntan så hade jag min virknål, och mina MandarinPetit nystan. Jag blev förvånad över uppmärksamheten att handarbeta offentlig gav. SydEuropeiska kvinnor kollade och log mot mig. Tummen upp och ”Muy bien” ! Det kanske är lite som att ha hund. Behöver man bli känd med någon så kan man handarbeta offentlig, så får du snart kontakt.

Jag fotade filten och mig själv virkande på hela resan och jag kände att jag hade med mig många av er på min resa med Instagram.
Här ligger filten på Son Xoriguer stranden i Cala`n Bosch på Menorca.
Filten växte, jag virkade och virkade… Alla ställen där det skulle väntas. På färja, på lunch, vid poolen, på stranden…..

Efter en vecka på Menorca var det dags att börja flytta på sig. Vi skulle ta oss från Alcudia längst norr på Mallorca till Palma stad längst syd på Mallorca. Där skulle vi ta en båt till Ibiza. Jag satt och virkade i taxin, och regnet sprutade på fönsterna och det åskade….

Vi anande fred och ingen fara. Men då vi kom ned till Palma var delar av gatorna fyllda med vatten. Det var trafikkaos!
Vi fick hoppa ur taxin och småspringa längs hela hamnen i Palma…det är en lååååång marina. Vi gick fort i 20 minuter! Barnen också….

Vi missade båten med ungefär 2 minuter. Kanske 1 minut. Och satte oss utmattade ned med våta skor och blåsor under fötterna och tittade på att båten lämnade oss. Barnen undrade varför i all sin dar den inte kunde väntat på OSS?!
Det var bara att hitta ett hotell för natten i Palma och dra dagen efter. Vi fick stå upp klockan 7 på morgonen och passa på att vara i tid för båten. Och jag fick en interrailflashback från 1992. Känslan tidig morgon med medelhavets morgondis… kånka nedför trånga gator utan folk.
Med tung ryggsäck och det gör lite ont i ryggen och man känner av blåsan under foten från igår. Dagen innan gick man åt andra hållet och var inte säker på vilken väg man skulle välja…
Skööönt på ett sätt! Jag älskar att ge mina barn svaret ”jag vet inte” på frågor. Man måste inte veta allt.
På morgonen visste vi vägen till båten.

Så var det några nätter på Ibiza och sedan Formentera som är en pytteliten pärla av en hippieö söder om Ibiza. Flowerpower och pannband är riktigt trendigt här. Coolt.
Lugnt och avslappad stämning. Förutom att sitta på Argentisk restaurang då Argentina vann en match i fotbolls VM.
10 personer fick hela restaurangen att skaka! Och våra barn tyckte det var jätteroligt att få sitta på restaurang och bara skrika ut!


På Formentera blev jag klar med filten! Så den måtte fotas på den vitaste stranden också, färgerna gör sig gott mot Medelhavet…
Jag hade altså med mig en 3 liters påse full med Mandarin Petit 650 gram. Nu har jag gjort en ungefärlig beskrivning av filten och gjort ett garnpaket med 850 gram för 589:- . Finns i webbshoppen.

Nu har jag 4 veckor att jobba innan jag skall vara lite ledig, och måndags morse tänkte jag att det blir lugnt….
Jag har kommit hem 20.30 i förrgår och i går!!! Det är jättemycket att göra, så roligt!
Jag brukar beställa 2 lådor i veckan från SandnesGarn på vinterhalvåret, i går fick jag 3 lådor!!! Det är ju helt galet roligt. Jag märker tydligt att folk har upptäckt hur bra SandnesGarn är!

Ha en skön dag, och härlig semester till alla er som har det!

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Semester

Kommentarer inaktiverade.