Virkade superlyxiga kuddfodral

Fredag kväll…eller natt.  Jag har virkat. Tapetserat lite. Virkat lite…..fixat en lampa, hängt upp en gardinskena…..virkat lite….vägt garn, svarat på instagram, sett på TV, virkat, målat en vägg, virkat…

Denna virkningen är riktig kul. Jag har ju köpt mig en riktigt ”lysande” soffa i en skarp petrolfärg. Jag ville virka mina kuddar, och innan jag hade bestämt tapet på väggen bakom kollade jag lite garn.

Jag påbörjade flera rutor i olika garn.
Mohair Luxe. Mohair Luxe kidsilk kan användas till ALLT!
Vill man ha det lite glansigt kan man ta en tråd metallgarn tillsammans med en tråd Mohair Luxe (kidsilk)


Det ger metallen en mjuk fluffig yta och man kan ha olika färger på fluffet för att skapa olika ”färger” i virkningen. Eller olika metallfärger med samma färg på fluffet.
Hur gör jag?

för en kudde på 50×50 cm.

Jag tror jag klarar mig på 6 nystan Langyarns Mohair Luxe i dubbel tråd eller 3 nystan Mohair Luxe och 3 nystan Madeira glittergarn.

Det blir en dyr kudde. Riktigt lyxigt, superlyxig….Jag tycker ju att man vill ju gärna ha ett par stycken iallafall som matchar varandra.
Sen kommer jag att göra en i dubbel tråd Mohair Luxe i TOMAT 0275 (på virknål 3,5), och petrolfärgad i Suri (virknål 5 mm) . Vet ej garnåtgång på dessa två senaste, men räknar med 4 Suri till en kudde på virknål 5 mm.

Jag hjälper gärna att färgmatcha detta om ni vill ha med metalleffekt.
För här kan man välja mera svart/silver, eller guld/mässing beroende på hur man har det i övrigt i färg.

Okej, nog om detta…så här gör jag:


Lägg upp 4 lm med virknål 5 mm. Ta ihop till en ring med en sm.
Virka 2 lm, (den 1:a stolpen) virka 2 st till, 2 lm, 3 st, 2 lm…du skall ha 4 stolpgrupper om denna ringen. Avsluta med 2 lm som du fäster med en sm i toppen av första stolpen.
Varv 2: 2 lm (= 1 st) virka nu en stolpe i varje maska fram till hörnet. (Det är totalt 3 stolpar i varje sida på varv 2.)
I hörnen virkar du 2 st om hörnet, 1 lm, 2 st.
Avsluta varvet med en sm i toppen på 1:a stolpen på varvet.
Varv 3: 1 lm, vänd arbetet och virka åt andra hållet: virka sm fram till hörnet och gör en sm runt hörnet. 2 lm (= 1 st) 1 st, 1 lm, 2 st om hörnet, stolpar i varje maska fram till nästa hörn.
OBS!!! RÄKNA stolparna så du har lika många stolpar på varje sida. Annars kommer arbetet att bli snett.

Fortsätt på detta sätt. Virka 1 -3 varv åt samma håll, och vänd och virka åt andra hållet. Detta för att inte få någon fram/baksida på rutan. Det blir också fint liv i det.
Varje gång du skall börja på nytt varv, virka först sm fram till hörnet. På detta sätt kommer det inte att bli någon skarv!

I hörnen måste du varva:  virka 2 st, 1 lm, 2 st. Och på några varv behövs 1 st, 2 lm, 1 st i hörnet. Detta måste du göra på känn.
Jag gör 18 varv för en kudde på 50×50.
Virka en sida till likadan.
Virka ihop 3 av sidorna med krabbmaskor från rätsidan. Krabbmaskor är fm virkat från vänster mot höger och ger en fin kant. Eller virka bara vanliga fm. Man kan även göra fransar att knyta på!

Virka på en flärp på den 4:e sidan, i halvstolpar fram och tillbaks. Sy på tryckknappar som kan fästas på insidan.

Voila! Och du får superexklusiva kuddar i soffan att matcha din egen stjärnglans!

Det har kommit lite nytt!
Jag måste berätta att jag inte kommer att ta in nya Brushed Alpakka från SandnesGarn. Jag tar in alla häften och typ alla nya färger i garn jag har. Brushed Alpakka föll inte mig i smaken så det får inte komma med i mitt sortiment.
4 nya färger i Suri kom!

Här ser ni några nya.
Klickar du på bilden ser du alla färger i detta garn.

I onsdags hade jag planerat in flera tråkiga grejer på samma gång för att jag ändå skulle köra in till Göteborg.

Jag behövde nya bromsar fram på min bil….Jag kommer dit och han säger:  ”Jaha, men du behöver ny bromsvätska också för 1600:-. Och jag tror kanske du behöver nya bromsar bak också för det fina rabatterade priset 2445:-”
Bromsar fram 2700:- . Åh, vilken rolig shoppingrunda!

Ahhh……
Jag satte mig ned och väntade…. och hade inte med mig en stickning!! Hur är det möjligt?
Det har aldrig hänt förut! Att jag har åkt i väg utan en stickning!?
Så jag satt och glodde på bilar och kunde konstatera att 2016 års modeller inte var så himla snygga där bak.

Jag behövde verkligen en tur i skogen på eftermiddagen. Tog med Charly och satte mig vid vattnet och inhalerade.
Tänkte på att om jag hade bodd i en storstad så hade jag kanske behövd en tablett av något slag just då. Men allt det gröna, vattnet, lugnet och luften är medicin!

Jag gick igenom skogen och kunde konstatera att björken har börjat släppa sina löv….Man ser ju inte hösten om man tittar upp i träden, men på marken ligger det tät med gula björklöv som leker kantareller….

Jag gick nedåt i Tollered och in på byns biograf, Sveriges minsta med 24 platser och ÖPPEN SPIS i salongen!
Väggar i teakpanel. Heeelt fantastiskt. Jag skulle köpa ut min biljett och får frågan om jag vill ha kaffe och hembakat i pausen!!!!

Förstår ni vilket ställe jag bor på!? det är så mysigt så jag tror inte att det är sant!
Och denna biograf ligger kanske 100 meter från mitt hus på samma gata. Jag som dessutom älskar alternativa filmer och att gå på bio själv. Jag är i himlen. Vi var bara 5 som såg filmen, och i pausen hade vi en mysig fika i kaféet.

Nu är det sent gott folk! Nu skall jag gå och lägga mig! Och sen skall jag försöka att vara lite ledig i helgen! Försöka…..
haha…..Någon måste gömma min dator och sno mina butiksnycklar kanske! Men jag gillar ju att jobba!

Det blir som det blir. Ha en fin helg iallafall! Kanske några skall rota fram lite restgarn och virka kuddfodral? Det hade varit kul att få se och höra om isåfall!

Godnatt! /Mia

Det här inlägget postades i Interiör, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.