TRIANGLE Mohair Luxe


Jag blev sugen på att göra en sån här sjal. Några kommer säkert ihåg att jag postade en bild av en randig sjal liknande detta efter att jag var på mässa i vår. Jag hade planer på att ta in det garnet i höst, men under sommaren så har jag kommit fram till att jag nog inte skall ha just det garnet ändå.
Jag skall ta in ett nytt från LangYarns, men inte just det. Det var 30% silke, ganska odrygt och i en väldigt hög prisklass. Så jag hoppar det.
Jag fick lära mig en gång ”sälj dom bären du har!”  Så det är det jag försöker göra nu….

Jag tog LANGYARNS Mohair Luxe, en antracit 0170 och en gulbeige 0239 ihop. Det är LANGYARN som gav mig inspirationen…
För övrigt så var den sjalen de hade i slätstickning…

Jag ville ha en sjal som är lik på båda sidor och jag älskar halvpatent. Tycker det är så snyggt, och även mönstret som bildas när man randar halvpatent.
Så till denna så har det gått åt 2 nystan av varje färg, och jag stickar det dubbelt på stickor 5,5 mm.
Jag kommer inte att göra färdiga kit, för här finns det så vansinnigt många kombinationer och jag tror de flesta vet iallafall en färg som man önskar. Sen hjälper jag gärna till att kombinera om man vill ha det fräckt, coolt, dämpat, klassiskt eller vad man nu vill ha.

ÄRMVARMARE! …ja, jag har långa pulsvärmare i samma garn i den mörkgråa 0170. Det går åt 2 nystan och du hittar dom också bredvid sjalen och garnena i webbshoppen.
Dessa ärmvärmare/pulsvärmare är supersköna. De kan tryckas ned och bli korta och de kan dras ut och bli långa. Det fina garnet gör att man kan ha de även till fest. Det var därför jag gjorde dom. Jag skulle på fest i Nord-Norge och skulle ha en ärmlös klänning. Jag var så rädd för att jag skulle frysa där så då stickade jag dessa!
De är stickade på strumpstickor 3,5.
Jag tycker att LANGYARNS Mohair Luxe är ett riktigt bra kidsilk garn (favoriten över alla jag har provat!)
Det glider så superbra, tovar ihop sig väldigt sällan och jag har även repat upp i det och det har gått fint. Färgkartan är en dröm,….jag har beställt hem flera färger igår och kommer ta med mig på Syfestivalen i Göteborg 26/8-28/8 !
(Jätteroligt om Ni kommer fram och hälsar på mig om ni skall dit!)

Detta garnet kan man ha lite i bakhuvudet när höstens julbord och fester närmar sig…..
Jag har sett långklänningar i detta garn,….helt fantastiskt!

Igår så pratade jag med en kund som handlar mycket av mig. Hon har inte alls varit på sociala medier och har inte ens använt en privat mailbox! Så berättade hon att hon ville ha ett Instagramkonto. Jag tyckte det var så roligt, så när hon dök upp där på Instagram så måtte jag bara pusha igång henne och reposta en av hennes bilder.

Instagram och Facebook är otroligt viktigt för mig. Det är det som gör att jag kan ha min verksamhet. Det är också det som gör att de butiker som inte är där måste stänga igen.
Det är där Ni kan hjälpa oss garnbutiker att synas. #namnetpådinbutik
Om Ni hashtaggar namnet på butiken ni handlar från så kan ni hjälpa oss att synas för andra. Gillar du din lilla eller stora butik så bjud på en hashtag!
Genom en hashtag så kan ni även få nya vänner själv. Folk kan leta på hashtags och hitta till just dig.
Och just detta har jag sett med mina vänner på Instagram! Ni har börjat känna varandra!!! Så roligt!
…för några veckor sedan kom Maria @maria_pa_trallasen och Cecilia @ceciliacharlotta med fika innan jag öppnade butiken. Sedan kom @stickdagboken och @60ragnhild. De blev jätteglada för att träffa varandra.

DÅ FICK JAG EN IDÈ!
Ett stickkafé med Instagramvänner! (jag gillar inte att hålla folk utanför så självklart skall man få komma även om man inte är på Instagram)
…om ni klickar på denna bilden så kommer en sida upp med Nääs Fabrikers historia.
Jag har flyttat till Tollered, mellan Göteborg och Alingsås. Här är den perfekta miljön för textilintresserade. Hela byn är ju ett historiskt museum kring den gamla textilfabriken från början på 1800 talet.
Jag själv känner mig otroligt hemma i mitt hus som heter ”skräddarns” ….alla hus på orten har såna här fina emaljskyltar med historia på!

En helg i höst tänkte jag då….
Inte massa workshops och sticknerderi.
Utan ett stickkafé. Bara mysigt, trevligt och kul. Träffa andra som handarbetar, utbyta idéer och inspirera varandra.

Mysa runt i Tollered. Åka till Nääs Slott, gå fina promenader. Shoppa om man önskar det.

Lös plan: Jag håller öppet i min butik på fredag. Inte för att jag skall ha detta som något eget komersiellt jippo.
Absolut inte, men jag tänker att många önskar att få komma till butiken.
Och jag vill också vara med på stickkaféet och inte jobba på lördagen då. Så om jag har öppen butik hela fredagen för de som önskar.
Fredag kväll kan vi sticka tillsammans på något lämpligt ställe.
Lördag: Träffas efter lunchtid.  Sticka, fika, hänga. Fråga varandra. Äta, dricka. Kanske vi kan få visa en film i Sveriges minsta biograf? Kanske vi kan fixa en vinprovning? ja, men kom med förslag!
Det finns 2 hotell på orten! Så sängplatser finns.

Jag måste bara få gjort klart mässan i Göteborg, få in lite nya garn och kataloger i webbshoppen och sen ta tag i detta.
Men självklart får ni jättegärna skicka mig ideer eller tankar. Bra eller dåligt? Vad skulle vara kul?
info@garntua.se

Jeppjepp…..
Nu kommer min soffa klockan 14.00…..jag har suttit på en saccosäck för barn i 5 veckor nu. Lagom platt i rumpan kan man säga. Nu skall jag gosa ned mig i en jättestor soffa minsann!

Ha en fin dag! /Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till TRIANGLE Mohair Luxe

Kommentarer inaktiverade.