Södermalmfilten 1

                                                        ÄR KLAR!

Här kommer en bildkavalkad.
En påse som är fylld med 1,1 kilo lyxiga garnnystan.
Filten….
Den passar överallt. Jag är helt fascinerad över det….


…man blir nästan hypnotiserad. Alla har sina favoritpartier i färgerna. Mitt är det turkos/gul/petrol färgade som blir som en lysande ring.
Jag har funderat flera gånger på om jag skall plocka ut några färger och göra en filt med färre färger. Men ju mer jag tittar på denna, så känner jag att det är inget parti som skall bort.

Hela filten är virkat i dubbel tråd. En tråd SandnesGarn Alpakka Silke (70% baby alpacka/30% silke) och en tråd Langyarns Mohair Luxe (70% kid mohair/30% silke) på virknål 3,5 eller 4 mm beroende på handlag. Jag tycker att den blir finast lite löst virkat.
Jag har blandat färger så ränderna får väldigt mycket liv i sig, det betyder att det inte går att få till denna filten med en tråd. Man kan absolut härma, det går bra!

Men just denna filten finns endast som kit att köpa. Det är ingen problem att virka med dubbel tråd, då kidsilk garnet gärna ”klistrar” sig på den andra tråden.

Filten är ca 140 x 140 cm. Jag tycker att det räcker i storlek. Då väger den ca 1,1 kilo.
Det finns lite garn över i de ljusaste färgerna så man kan göra tofsar i hörnen om man önskar det. Jag rekommenderar att endast använda Alpakka Silke till tofsar, inte kidsilk garnet. Det tovar liksom upp sig då.

Jag har gjort egna påsar till filten.

Mohair Luxe ger hela filten det fina fina luddet, som också gör att den nästan ser lite krispig/frostig ut. Luddet släpper självklart.
Den kommer fälla ganska mycket när man virkar, och även en liten stund när den är ny. Sedan kommer det att avta nästan helt.
Kidsilk garn måste släppa alla lösa fibrer först innan det ger sig. Så är det. Håll ut! Köp en klädborste.

Filten är iallafall så himla mysig….Och innan blogginlägget var klart var en redan sålt! Tusen tack!!!!

Ja….
Då var det sommar och många har semester. Jag håller öppet, men passar på att även göra lite sommaraktiviteter emellanåt.
Jag märker att Postnord är lite slarviga med att skicka ut kollinummer för hämtning. Det är bara att lägga en mail med namn och ordernummer så kollar jag upp nummer för er om du tycker det dröjer lite för länge.

Jag har ingen semester. Alltjagskallhinnamedisommarstressen gnager i mitt huvud. Allt jag skall hinna med är då allt som handlar om min dator och butiken. Jag har ju lite lätt för att ta till stickorna och nytt garn istället för att sätta mig vid datorn.
Ny webshop är på gång. Det skall bli väldigt spännande, och med den skall jag erövra flera kunder i Europa! Det är min ödmjuka plan….

Jag har funderat på eventuellt att åka iväg en vecka och ta ledigt, men jag tror faktiskt att det skulle kännas lite plågsamt påtvingat. Jag trivs ju här på jobbet. I min ensamhet och tystnad.
Jag var 2 dagar i Stockholm i förra veckan och vandrade runt i den fantastiskt vackra staden.
Stockholm är som Petter Stordalen säger: HELT UNIK!
Jag älskar alla grönområden ihop med de gamla husen och vattnet som omger en överallt.
Ja, jag gillar Stockholm mycket. Och NEJ, jag skall inte öppna någon butik där.

Det ringde precis en gammal dam från Stockholm, hon var född 1930. Jag älskar också att få ordrar av pigga gamla damer som vill ha kvalitetsgarn.
Jag gillar att prata med dom och det glädjer mig att så gamla (det får man väl ändå säga) människor fortsätter att handarbeta!
Men,men….snart är ju inte 87 någon ålder. Själv har jag tänkt bli 115 år.

Jaja, alla andra delar av Sverige då? Jag gillar massor av platser, men nu fick Stockholm lite smicker….OCH jag tror bara 10 minuter efter att jag stigit av tåget hade jag pratat med 2 personer. Väldigt trevligt!

Ha fortsatt fina sommardagar.

Hej hopp! /Mia : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Interiör, Virkat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Södermalmfilten 1

Kommentarer inaktiverade.