Kashmir flätmössa

…ja, detta var bättre. Lite kashmirstickning är alltid plåster på såret.
Jag har stickat en till flätmössa i kashmir. Jag har justerat lite lite på beskrivningen, med längd på mössan. Jag gjorde den 1 cm kortare och ett minskningsvarv mindre. Tycker att den sitter finare tight.

Man kan använda ett dk-garn. MEN den är helt fantastisk i kashmir. Den väger 30 gram, man känner knappt att man har på sig mössa!

Kashmir är ett lyxgarn, det är det dyraste och det absolut finaste som fins att få tag på av garn. Det är ju inte alla som har möjlighet att sticka sig en tröja i detta, men småsaker som mössa, halsduk eller pulsvärmare är något som de flesta skulle kunna unna sig. Och det är värt det.
Heller 2 nystan kashmir än 10 nystan akryl…tycker jag då.

När jag hade stickat färdigt mössan, så väger den 30 gram. Då har jag 20 gram kvar av kashmiren. Av det kan jag få ett par små pulsvärmare om jag tänker till lite.

puls kashmir

JagHa nu en god helg alla! I morgon skall jag lära mig göra riktiga thailändska vårrullar, det skall bli kul!

Mia : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kashmir flätmössa

Kommentarer inaktiverade.