PIPE Buff färgkombinationer

Det blev ingen sjal eller knappt en tub. En minitub. Det blev en BUFF! Lättstickat, även för nybörjare!
Men jag gillar den. Jag gillar att den är liten och nätt, denna kan man använda om man är lite i 50 årsåldern….eller närmar sig.
Mm, ni förstår. Bomull på resten av kroppen, men så drar det lite i nacken….
Jag skulle gärna ha denna i skidbacken, för den är såpass smal att den är perfekt att dra upp över näsan. Ja, lite Buff är det, men man kan inte tvinna den som en buff.
Jag kommer att ha den som en vanlig polo/halskrage under vinterjackan nu, och för att den är så nätt så kan man ha den till vårjackan också. Sådana här plagg är braatthaplagg i vårt klimat tycker jag.  Det är ett problem varje gång vinter blir vår och det är iskallt om morgonen och +15 på dagen. Denna blir bra då eftersom den tar så liten plats när man sedan stoppar ned den i fickan eller väskan.

Den otroligt dekorativ också! Man kan gå helt amok när man kollar på dessa garn ihop, det fins så många fina färgkombos, men jag har bara stickat en. Så jag kan inte svara för hur mina färgförslag blir, men jag hade absolut vågat. Det kan inte bli fel med dessa garn, kolla på detta!
Jag har stickat upp ett helt nysta 50 gram med det melerade garnet som är 100% merinoull. Mille Colori Baby från LANGYARNS.
Och det går åt bara halva Malabrigo Lace härvan. Så vill man ha något större, eller göra en matchande mössa så räcker det med ett extra melerat nysta.  Jag har provat den som mössa också, så jag hade nog tagit samma maskaantal för en mössa också.

Halsen är:  ca 39 cm lång och ca 49 cm i omkrets.
Den är stickat på en rundsticka 3,5 mm 40 eller 60 cm.

I webbshoppen har jag lagt in denna under KIT, HALSDUKAR/TUBER
Man väljer själv färgkombination, eller ber mig om hjälp. Sen läggar man kitet i kundkorgen. Och noterar på sista sidan i kassan vilka färger man skall ha.
Vi skickar det som en presentförpackning med garn och beskrivning i en påse. Pris 178:-
Denna varianten är stickat med det lurviga kidsilkgarnet från LangYarns Mille Colori Superkid färg 0024 till sammans med SandnesGarn Alpakka Silke.
Man kän även blanda Mille Colori Baby med Alpakka Silke eller med LanaGrossas Lace Lux! Det är ett fantastiskt roligt garn som ser lite mettaliskt ut, men det är supermjukt. Innehåller mest viscose, och har ett tunnt lager merinoull på utsidan.

Här ovan har jag Lace Lux färg 040 tillsammans med Mille Colori Superkid färg 0009.
Hoppas Ni gillar dom, det skulle vara otroligt roligt att få se flera varianter uppstickade!
Ha en fin dag! mvh. Mia

…mössan jag har på mig är en av mina kashmirmössor. Baggy mössa.

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.