NYTT! SetaSOLtee

Ganska passande namn…seta SOL.
Sol, sol och sol!!!
Tyvärr funkar inte min hjärna så bra när det blir över 25° i skuggan. Och jag har inte fått skrivit någonting på hur länge som helst. Tyvärr…
Jag tänker och tänker att ”DET skall jag skriva om, och DET skall jag skriva om nu”…sen blir det för varmt och jag glömmer och orkar inte.
Mitt hus är kokvarmt om sommaren och iskallt om vintern, borde vara tvärtom!

Men iallafall så är äntligen Setasoltee klar. Jag har haft garnet till modellen sedan förra sommaren, den påbörjades av snälla Ingela som hjälpte mig sticka, och avslutades äntligen efter lång tid undanstuvat av mig själv.
Men den blev riktigt bra, jag är supernöjd med den! Det är en vid halsringning, men detta är ju enkelt at plocka upp och sticka på en extra mudd om man vill ha det!


Garnet ser lite ut som SOL Dégradé , men inte så färgstarkt, och detta innehåller även modal (viscose) och silke. Det gör att plagget får ett fantastiskt fint fall!

Den är jättestretchig, men silken och viscosen gör att den alltid vill hänga nedåt och hänger därför snyggt på oavsett om du drar en storlek 38-40 eller 42. Mindre eller större än det kanske man skall justera lite med maskantal.
Känner man att man bara vill ha beskrivningen och sticka i något garn man har liggande hemma så kan beskrivningen köpas direkt och laddas ned som pdf. fil. Klicka här för att se beskrivningar som kan köpas lösa. 

Om man nu funderar på om detta garnet kan användas till SOL Dégradé beskrivningar så är svaret ja.

En DAQUIRI tröja skulle också bli fin i Seta SOL, och man behöver 4 nystan till den.
Setasol är 160 meter (168:-) på 100 gram, och Sol Dégradé 200 meter (129:-)

Ni verkar sticka linnen!
Massor av linnen, det är jättekul att se alla olika varianter.
Så jag gjorde en ny hashtag
#knityourownstyle

Då jag var hemma i Norge en sväng i slutet på maj så möttes @_stinemor_ och jag och pratade om garn, stickning, mönster, kvalitéer OCH sociala medier.
Hur mycket sociala medier påverkar våra val, och vilken stark inspiration det är.
Både positivt och negativt. Vi tycker båda att det är roligt när folk gör lite egna varianter på saker så det inte blir samma, samma, samma..
Så då jag kom hem och linnen började synas och alla väljer sina egna färger så tyckte jag att vi kanske kan använda oss av den hashtaggen för att inspireras att göra olika variationer på plagg, och kanske garn också på samma modeller!!
Cissi har stickat alla dessa 4 olika F I R E NZ E linnena! Så fina!!!
Ni är hjärtligt välkomna att använda hashtaggen!

Jag påbörjade ett nytt FIRENZE linne i Pink Catalin tillsammans med 4007 korall i Mandarin Petit. Det kan se ut som rosa,…., men det är nog mest korall!  ; )
Nu maskade jag av det, den blir alldeles för stor, och denna biten räcker för att se hur färgen blir.

Istället blev jag virksugen igår, och rotade fram en SandnesGarn beskrivning från häfte 1707….

Rainbow klänning virkad i LINE på virknål 3,5 mm.

Jag har bytt till en tråd Tynn Line tillsammans med en tråd Fashion Tahiti! Det är kul!!!

Ja, någon variant av denna klänningen är tanken att det skall bli då. Jag känner mig lite tveksam till ett par saker nu, men det brukar jag ofta göra i början på ett arbete. Sen kan det bli väldigt bra ändå om man ger det en chans.

Det är tillåtet att ändra i beskrivningarna. Jag blir jätteglad när jag ser att folk har använt mina beskrivningar som bas, sen gjort sin egen variant av det.
Och jag blir jätteglad om ni hashtaggar plaggets namn även om ditt ser annorlunda ut!
Vi måste uppmuntra den egna kreativiteten
Inspireras och inspirera. Har ni öppna profiler på Instagram och Facebook kan även andra få ta del av bilderna.

Jag har kommit på…att jag till hösten har lust att testa att ha några SEMINARIUM.
Jag vill inte kalla det kurser för det skall vara möjligt att utforska olika sätt att lösa olika problem på och jag kommer coacha, leda, tipsa och hjälpa under en hel dag för en mindre grupp om ca 6-8 personer.
Det kommer handla om att blanda garn, beräkna maskor, sticka med flera färger och montera.
Skicka gärna en mail redan nu info@garntua.se om det är något som låter intressant så återkommer jag när jag vet mera.

…snart är det klart för anmälan till årets Knitalongnääs! Vi har haft vårt planeringsmöte, och årets event kommer självklart att bli ännu lite bättre än förra året!
Vårt stora lilla stickevent den 23 och 24/11.
I år kommer jag att kunna ta emot 40 personer på fredagen, det kommer hemlig föreläsare. Mycket intressant.
Och det är 70 platser på lördagen med hemlig föreläsare! Mycket roligt.

1/7 kommer det vara möjligt att boka sin plats; ha koll på Instagram eller Facebook på @knitalongnaas för att hålla dig uppdaterat!

Nu önskar jag er alla en skön helg! Jag skall njuta av 2 dagar med festivalstämning i Dröbak. Med vindarna från Oslofjorden och massor av norsk musik!

Kram, kram!!!! Mia : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.