# B R U S H E D P I P E B U F F & Bohemchic mössa

När vi hade stickeventet Knitalongnääs i november så satt jag och undrade vad som skulle vara giveaway. Efter vad som kunde sponsas så blev det en #Pipebuff.

Ja, okej. #pipebuff är ju inte direkt någon nyhet, men den funkar fortfarande och eftersom det finns oändliga möjligheter i färg så kan man säkert sticka den ännu flera år framöver.

Iallafall, så satt jag och bläddrade i en av mina anteckningsböcker där jag kladdar ned idéer och även beskrivningar när jag stickar.
Jag hittade en sida, med bara ett skrivet mönster. Antigen har jag sett det på något färdigt plagg i en butik eller på något mönster någon gång, och jag har noterat för att jag gillade utseendet på själva stickningen.
Jag hade aldrig stickat det, och visste inte hur det såg ut. Det stod bara med text i min idébok…..Jag kunde ju ana lite kanske, men ändå inte.

Jag tänkte att, jag gör en skylt med beskrivning på en buff i detta sticksättet och hänger den utanför toaletten på Knitalongnääs.
Den fick heta  ”T h e  S e c r e t ” . De som ville kunde fota av den och sticka det mönstret istället för den vanliga #pipebuff. Det var några stycken som tog den!

Ett par bilder hittas under #secretcowl på Instagram. Jag kan ju uppmuntra er som har stickat den att hashtagga #secretcowl på sina bilder. Det är ju så kul att få se olika färgkombinationer.
För er som undrar VAD är en HASHTAG??? Det är när ni skriver i ert inlägg på instagram en # framför namnet på #stickningen, #garnet, #leverantören, #kvaliteten, #butiken, #designaren.
T.ex #advokatenssjal
Söker du med förstorningsglaset på din Instagramsida, kan du skriva in #advokatenssjal längst upp och se bilder på alla som har gjort samma. Då kan vi alla ta del av olika färgkombinationer och varianter! Väldigt kul!

Ja, iallafall. Med The Secret i tanken så tog jag stickor 8 mm, dubbel tråd Mille Colori Baby och en tråd Brushmere. Ljuvlig ljuvlig Brushmere (100% cashmere) och stickade samma mönster! Så denna heter nu #brushedpipebuff.

(kolla, jag har köpt en selfiepinne! Det var kanske på tiden)

Underbar….Älskar kombinationen!!!

JA, dessa är roliga att sticka! Jag stickade först den mörkgråa. Sen tänkte jag att jag gör en vidare modell också.
Så då är det så att i beskrivningen finns bred och smal modell med samma garnåtgång.
Den mörkgråa är då smal, och den ljusgråa Piombo 57 på bilden är bred.

Sen kunde jag inte låta bli att börja på nummer 3. Superkul stickning!
Detta är Navy 61
Siffran är numret på Mille Colori Babygarnet. Jag har lagt lite olika färgkombos i webshopen, men vill man välja helt själv går det självklart bra.

Ja, det är ju inte jättelätt att se. Och pest och pina för många. Man vet inte hur det blir!!! Nej, och det kan man inte få veta.
Jag tycker det blir coolt att ta början och slutet på nystanet av Mille Colori och låta det bli ett extra färgspel. Så tipset är :

Välj den färgen du tycker bäst om i Brushmere. Den finns inte i så många, så det är ett enkelt val. Mille Colori Baby är lite svårare. Men titta lite generellt på vilka färger som är i nystanet. Tänk även på om du vill att det skall vara stor kontrast mot Brushmeren eller inte. Bilder och understrykta ord är länkar till webshopen.

Alltså se på dessa nystan. Jag har haft dom i några år, men de tilltalar mig verkligen mer och mer!
När jag nu är inne på Mille Colori Baby från Langyarns så har jag ju stickat en ny mössa i den också! Jag har stickat den i dubbel tråd med den svartvita New York Cardiff Cashmere.
Jag älskar att blanda New York!!!
Det är ju det jag har i Adokatenssjal också.

Här har jag börjat…ni kan se det fina färgspelet!

..å här är den färdig. Ganska kul att se vad folk tycker då. Jag la en bild på denna på Instagram. Den fick 182 gillar.

Sen la jag denna som endast fick 92 gillar!??

Jag tycker den blev supercool med päls, men folket är nog inte helt redo för päls ännu….

Jag är riktigt nöjd med denna. Jag har precis lagt den i webshopen under
Beskrivningar – mias design – mössor

Den ligger även under Beskrivningar – Download pdf – mössor om du bara vill ha beskrivningen utan garn.

Webshopen då?
Webshopen kommer bli SUUUPERBRA! Nu väntar jag på småbilder till garnfärger och småbilder till modeller i katalogerna.
Men nu skall det bli ordning! Sara hjälper mig att sortera så vi får lite ordning i olika beskrivningar, downloads etc. Det kan fortfarande vara bilder som ligger lite konstigt och text som fattas, men vi pillar på det hela tiden!
Kortbetalningen skall på plats alldeles strax….

I detta nu när jag sitter och skriver kommer en sms från min syster. Hon städar lådor hemma och jag fick denna:
(jag har kallat bilden för ANGST …betyder Ångest)

SERIÖST!!! Jag dör. Men bjuder på detta…herregud vad minnen flyger förbi! Oj, vad jag har haft mycket pannlugg ser jag. Den i mitten längst ned är ju också en frisyr! Längst ned till höger är nog nära min konfirmation.

Det jag har nu är ju också en frisyr. Vadå? Jag har fått en fix idé att sluta använda shampo!
Jag menar ifrån naturens sida borde vi ju inte behöva att använda shampo!?
Och det är liiite äckligt…jo. Jag kan skriva under på det. Men det tar säkert några månader innan det balanseras upp. Jag har en tro på det….Någon som är frisör som vet att jag borde sluta med detta nu så hojta! annars skall jag se hur länge jag står ut med detta….haha!

Fördelen med att inte tvätta håret är att det känns mycket tjockare! Jag har ju inte så mycket hår, men det tar en evighet att torka det nu!

Jaja. Igår åkte även jag på en förkylning. Har förstått att halva Sverige ligger ned nu. Jag har ju så sinnessjukt mycket att fixa i den nya webshoppen, så jag har suttit i soffan hela dagen med datorn.

Jag har stickat lite på en annan halstub också nu i dagarna, men det blir så rörigt att blanda. Jag skall se om jag kan fixa lite bättre bilder på dom först.

Imorgon är butiken i Floda öppen som vanligt mellan 15.00 och 19.00. Jag kommer även ha öppet på lördag mellan 12.00 och 15.00 igen.

Jag fortsätter väl att lägga in text och bilder i webshopen då…och tar det lite lugnt så jag blir frisk till på lördag!

Hej så länge! Kram, Mia …med stripigt hår.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.