Nya beskrivningar i kashmir och en ny Pipebuff

Jag stickade denna mössan först i september. Jag räknar med att några såg den på Instagram då, och sen blev det inget mera. För att jag använde den och den töjde sig lite för mycket. resåren var i 2 rm, 2 am…och jag var inte riktigt nöjd.
Så jag repade upp den och nu Har jag minskat på maskantalet, och gjort resåren i 4 rm, 4 am så resåren kan ”flyta” in i rutorna.
Det blev mycket bättre. Så nu kan jag stå för denna mössan!
Och jag gillar den jättemycket. Färgen också är superfin!

Jag tänkte att en slätstickat kan också behövas
Jag vill först visa en närbild så ni kan se hur kashmiren är på nära håll.
När man får nystat i sin hand och när man stickar i det så ser det inte ut såhär. Då är det helt vanligt slätt garn.
Sen när man sköljer upp plagget när man är färdig så förvandlas ytan och det tunna skiktet med fluff lägger sig över hela.
Kashmiren blir även mjukare ju mera du använder det. Jag tog några bilder med den på också, denna gillar jag också färgen på….
Jag är supernöjd med båda mössorna. Och jag har skrivit de i barn-dam och herrstorlekar. Dessa mössor är bra herrmössor!!! Fin julklapp till mannen som har allt! Och det tar bara ca 3 timmar effektiv sticktid att göra en.
2 nystan till barn och dam. 3 nystan till herr. Kantfärg måste köpas separat om man önskar det. Man kan ju planera så man kan utnyttja garnet bäst möjligt.

Du kan hitta dom längst ned under färgerna i Kashmiren.

Jag har nu lagt ut bild på Mille Colori 0062. Det är många som har tittat på numret och undrar hur den ser ut….

såhär är den….riktigt fin tycker jag. Det är den jag använder i min senaste Pipebuff modell. Och den kan kombineras med
varm beige, kall beige och även den puderrosa!

Jag väntar nu in lådor från både Cardiff Cashmere och från Langyarns denna veckan! Och det är nog sista leveransen innan jul.
Så hur är det med att beställa inför jul?
Jag tror ju att det bästa och säkraste för leverans är att beställa det man absolut skall ha innan julafton är nästa vecka.
Postnord fungerar bra just nu,….men det lär ju bli högtryck för dom!
Sen om man det är okej om det kommer i mellandagarna så är det lugnt. Jag jobbar som vanlig och skickar varor även torsdag 22/12. Vi har öppet i butiken onsdag i mellandagarna, och skickar varor även torsdag 29/12.

Imorgon onsdag har vi öppet som vanligt mellan 14.00 och 18.00 och sen har vi även öppet nu på lördag mellan 11.00 och 15.00!
Denna är kitet 0062 + 0096.

Nu skall denna bloggen uppdateras från 2010 version till 2016 version. Ifall några har fått upp konstiga meddelanderutor så beror det på den gamla versionen. Men det händer inget. Nu tisdag/onsdag kommer ni att läsa en kopia på min blogg och under tiden så uppdateras den!
Det skall bli bra! : )

Ha det fint så länge! /Mia : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.