Mina framtidsplaner

Ibland så koker jag över av saker jag tänker, och min ventil är här. Lite jobbigt, men också ett otroligt bra ställe för att jag får så mycket och så trevlig feedback. Igenkännande från många, och det är ju så man funkar. Man vill ha bekräftelse på att det man känner är ”rätt”.
Jobbigt för att ….jag ibland tänker på alla som läser det. Alla gamla bekanta, gamla vänner, folk man inte längre har kontakt med. Och det är ju säkert inte många (eller….vad vet jag) Om man tänker mycket på det så kan man ju få ångest!
Då är det kanske bäst att bara skita i att tänka på det, och bara ventilera. Det är ju ett bra ställe.

Jag kom precis hem till mitt lilla hus. Mitt helt egna lilla superdupermysiga lilla hus. Som är baaara mitt. Och ni som har skilt er en och två och tre gånger och har börjat på nytt så vet ni att det är en så otroligt kittlande känsla som kommer då och då.
Man kliver ur sin säng på morgonen…går över golvet… och det är liksom inte sant! Jag bara slås av ”HUR HÄNDE DETTA? Är detta sant? NÄR hände det? ”
Vart tog tiden vägen från en skitjobbig period där allt var helt svevande, osäkert, skitjobbigt rent ut sagt.
”….HAHAHA!!! Det ÄR sant! Jag drömmer inte….”

Jag har suttit på en saccosäck på golvet med en lampa i mitt vardagsrum i 6 veckor!!! Jag hade lämnat all trygghet….för vad?
Ett gammalt hus med en pelletspanna jag inte hade en aning om hur fungerade. En skorsten som behövde nya fogar. Motorväg 50 meter ifrån som gjorde att jag inte kunde sova efter att ha sovit i skogen i 13 år…

Men det är över nu. Jag har det helt vanligt. Ett helt hem. Och jag svevar över golvet, och undrar vart jag är på väg…..nu.
Jag diggar pelletspannan. Skorstenen är fixat. Jag har många lampor och en soffa OCH ett zebraskinn! Motorvägen är inget problem….

Jag är en rastlös människa med ett roligt liv. Det får inte vara tråkigt. Jag tillåter inte det. Hela tiden nya planer i mitt huvud. Alternativen för framtiden har börjat arkivera sig.  Men man lever kanske inte i framtiden ens…..grip dagen.
Ja, det kan man. Jag är inte riktigt den typen. Jag griper mera morgondagen….
Annars kommer utvecklingen att gå i snigelfart. Lösa planer….en, två och tre.

Jag har haft GarnTua i 6 år, och butiken har utvecklats hela tiden. Jag har utvecklats med den. Jag gillar den, och gillar möjligheterna som finns. Jag har bestämt mig för en sak nu i höst…..

Jag kommer inte att ställa ut på mässa mera. Inte mera Stockholm, Malmö, eller Göteborg.
Det är för mycket slit. Jag tycker inte att jag får visat upp en brökdel ens av det jag har att erbjuda. Det blir helt fel intryck att ge av min butik att dra in den på 6-8 m2. Och större skulle gå i sjungande röda siffror!

Jag skall vara med på julmarknaden på Nääs Fabriker helgen 1:a advent. Det är 100 meter från mitt hem. Och det är ett tema. JUL. -det blir mysigt!!! Småevents är alternativ….

Jag kommer att fortsätta med butiksöppet på onsdagar 14.00-18.00. Det är en testperiod fram till nyår.
Kommer det tillräckligt med besökare, så kan den kanske även få en dag till öppet i veckan!
Hela området GARVERIET i Floda är under en jättespännande utveckling och förhoppningsvis så kommer det att vara riktigt fint och trevligt där om ett par år!

Annars då?

Jag skall självklart ha kvar mitt stora sortiment i webbshoppen. SandnesGarn kommer forfarande framöver att vara min största leverantör, och jag tror även på att Langyarn kommer att ta mera plats. Jag märker att Langyarns har fått lite ”ben att gå på” nu. Här under ser ni Mille Colori baby…..

Jag kommer ta bort allt virkgarn förutom SandnesGarns Mandarin Heklegarn.
Jag tar bort det för att det är en så liten produktgrupp för mig och som heller inte intresserar mig speciellt mycket.

Jag tittar mig lite omkring på allt som händer i stickvärlden och ser att det sker mycket. Folk gillar att handarbeta och att träffa likasinnade. Och att visa upp på sociala medier. Det var Oslo Strikkefestival i helgen såg jag på Instagram. Jag var i min hemby ganska nära….men jag åkte inte in dit. Vad tråkig jag är då.
Ja….det är jag. Jag pysslar med mitt. Jag orkar inte ta in allt som finns på marknaden.

Jag känner att jag har hittat min nisch nu.  Jag har otroligt mycket förfrågningar på färg, färgkombinationer och vad man skall välja. Jag tycker att det är så roligt. Folk kan skicka mig bilder på sig själv, eller en väninna som skall få något.
Och så får jag hjälpa att tipsa om färger.


Jag gillar verkligen att hjälpa till med detta, och det är så uppskattat. Här ovan är Lottas garn till hennes Folkloretröja.

Ibland när man har butik så vill man vara överallt. Man vill kunna erbjuda allt, till alla. Alla märken, alla kvaliteer, alla färger etc.
Jag gjorde också det när jag började med GarnTua. Att sparka ut varumärke efter varumärke var så läskigt!! Jag måtte bara gå på magkänsla. Stora mäktiga varumärken ut av butiken!
Nu börjar jag bli smal…..och har nog kommit in på något spår som jag trivs i. Så skall jag utvecklas i detta smala spår…..det blir svårare och svårare. Men jag ser till mitt lilla smala spår och så får alla pyssla med det de tycker är kul!

Det blir nog bäst så. MEEEN vad tråkigt att hon inte kommer på mässor då!!!! -hör jag…..
Så är det. Ni kan komma till Västkusten med en resväska. Så slipper jag åka till östkusten med släpkärra!
Låter som en mycket bättre idé i mina öron.


Här är min första specialdesign….min svägerska vill ha en halsduk som skall vara liknande min Kashmir Folklore tröja.
Jag har kommit överens med henne om bredd, längd, kvalitet och färger. Och så skall jag ”koka ihop” den till henne.
Hon är vd på ett hotell så jag kallar den hotelldirektörens halsduk…..

Jag får se vad som händer med designet efter att den är klar. Den kommer kanske att kunna köpas som kit. Vet ej ännu.

…så är knitalongnaas verklighet snart.
Sara och jag har varit nede och kollat lokaler, hur vi skall möblera och så. Planerat lite tider.
Så imorgon börjar jag med att packa goodiebags för lördagen. Jag kommer att ha med lite garn, och lite modeller för att känna och klämma. Men vil ni handla för att sticka måste ni komma till butiken mellan 9 och 11 lördag morgon.
Och den är öppen för deltagare på Knitalongnaas!

Vi är i båthuset på Sjölyckan från 11:00. Ankomst, registrering, utdelning av namnskylt.
Kaffe & fralla. Mingel.
12:00 avgång guidad vandring för de som är anmälda till det.
Lunch på egen hand. Antigen medhavd eller så finns café, hotell och pizzeria. Valfri tid.
Kaffe & fika finns hela dagen.
Hantverksdagar i Tollered om man vill ut och kolla!
Passa på att ta med arbeten du står fast med, så finns garanterat hjälp att få!
Klockan 18:30 kan vi ta lite fördrink i båthuset innan vi går in till middag på Sjölckan kl 19:00. Ta med egen fördrink/snacks/kvällsmys…. vi fortsätter i båthuset efter middagen!

Nu blir det fullt ös fram till fredag! : )
Ha en finfin måndag! : )))) Gör det bästa ut av din dag. Vintern har bara börjat…../Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Mina framtidsplaner

Kommentarer inaktiverade.