Nedladdningsbara beskrivningar

Nu har jag lagt upp 3 nya flikar i webbshoppen som heter download.pdf
Jag har bestämt mig för att sälja flera av mina beskrivningar utan garn.
Jag märker även att folk som bor utomlands använder sig av detta, och många vill också läsa beskrivningen innan man väljer att köpa garn.
Jag har ju varit lite rädd om mina beskrivningar innan, och det var kanske rätt. Nu känner jag att jag är redo att släppa på dom mera.
En tjej som bor i Frankrike köpte en nedladdningsbar fil, och sedan beställde hon garn också….Det är bra! Då blir jag glad.
Beskrivningarna kan ju stickas i vilket garn som helst, men plaggen blir ju aldrig riktgt samma i andra garn. Alpakka = alpakka…..men Alpakka är inte samma som ett vanligt ullgarn eller en merinoull.
Garn uppför sig olika, de har olika fall, tyngd, stuns, yta. Så därför skriver jag också att tänk på detta när du väljer garn. Fråga mig gärna.
Sen handlar det såklart om plånbok. Denna kappan går på 1500:- i Raumas PUNO och Iris i dubbel tråd. Och har man garn hemma som passar på 11 maskor mosstickning = 10 cm, så funkar det ju!
Denna PUNO wintercoat är den senaste jag har lagt ut nu att köpa utan garn.
Jag försöker sortera beskrivningarna lite i mössor, tröjor och tillbehör.
När man köper en beskrivning utan garn så lägger man den i kundkorgen som vanligt. Man klickar i fraktfritt alternativ och betalar med kort.
Det kommer en mail med bekräftelse och kvitto på köpet. Längst ned på mailen ligger filen som du kan klicka upp och spara på datorn eller printa ut.
Kommer ingen mail, så kolla skräpmailen!

Har du garnbutik är du också välkommen att sälja garn till mina beskrivningar, men jag sätter pris på att kunderna själv köper beskrivning hos mig.

Sen hoppas jag ju på att folk fortsätter att köpa garn hos mig, jag är ju lite beroende av det också….

Jag får många fina kommentarer på min inredning….så jag visar flera bilder då. Det är ju roligt om jag kan inspirera med lite interiör också. Jag är verkligen supernöjd med mina virkade kuddar.
Men det går mycket garn på kuddfodral, mycket mera än man kanske tror.
På dessa med en tråd PAVO och en tråd Kidsilk så är det 4 rullar PAVO

4 rullar PAVO för en kudde på 50×50 cm.

3 nystan Langyarns Mohair Luxe.

=609:-

Jag har använt PAVO i guld i den ena med Mohair Luxe gulbeige 0239 och grå 0070 , och PAVO i borstad mässing i den andra kudden med de samma Mohair Luxe för att få en samhörighet på kuddarna.
Den i förra inlägget är i dubbel tråd Mohair Luxe i TOMAT 0275 (på virknål 3,5). 7 nystan

Jag hjälper gärna att färgmatcha detta om ni vill ha med metalleffekt. För här kan man välja mera svart/silver, eller guld/mässing beroende på hur man har det i övrigt i färg där hemma.

Okej, nog om detta…så här gör jag:

Lägg upp 4 lm med virknål 5 mm. Ta ihop till en ring med en sm.
Virka 2 lm, (den 1:a stolpen) virka 2 st till, 2 lm, 3 st, 2 lm…du skall ha 4 stolpgrupper om denna ringen. Avsluta med 2 lm som du fäster med en sm i toppen av första stolpen.
Varv 2: 2 lm (= 1 st) virka nu en stolpe i varje maska fram till hörnet. (Det är totalt 3 stolpar i varje sida på varv 2.)
I hörnen virkar du 2 st om hörnet, 1 lm, 2 st.
Avsluta varvet med en sm i toppen på 1:a stolpen på varvet.
Varv 3: 1 lm, vänd arbetet och virka åt andra hållet: virka sm fram till hörnet och gör en sm runt hörnet. 2 lm (= 1 st) 1 st, 1 lm, 2 st om hörnet, stolpar i varje maska fram till nästa hörn.
OBS!!! RÄKNA stolparna så du har lika många stolpar på varje sida. Annars kommer arbetet att bli snett.

Fortsätt på detta sätt. Virka 1 -3 varv åt samma håll, och vänd och virka åt andra hållet. Detta för att inte få någon fram/baksida på rutan. Det blir också fint liv i det.
Varje gång du skall börja på nytt varv, virka först sm fram till hörnet. På detta sätt kommer det inte att bli någon skarv!

I hörnen måste du varva:  virka 2 st, 1 lm, 2 st. Och på några varv behövs 1 st, 2 lm, 1 st i hörnet. Detta måste du göra på känn.
Jag gör 18 varv för en kudde på 50×50.
Virka en sida till likadan.
Virka ihop 3 av sidorna med krabbmaskor från rätsidan. Krabbmaskor är fm virkat från vänster mot höger och ger en fin kant. Eller virka bara vanliga fm. Man kan även göra fransar att knyta på!

Virka på en flärp på den 4:e sidan, i halvstolpar fram och tillbaks.
(Jag har virkat krabbmakor in ca 7 cm i varje sida på den 4:e sidan). Sy på tryckknappar som kan fästas på insidan.

Det blev många inlägg denna veckan. Nästa vecka kanske inte det blir något! : ) Man vet aldrig.

Ha en fin dag! /Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Webbshop info och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.