Mias 365

Ja, då tog sommaren brått slut, och jag har nu på morgonen plockat in hundens alla mjukisleksaker kalla och blöta på terrassen.
Hon vill inte ens ut. Brr, vad ruskigt det blev ute. Från 20°  till 5°!
Och jag håller ju på med mitt virkade batikfärgade linne….men när det blir väderomslag så blir iallafall jag mera sugen på att ta lite
mera långärmad stickning i händerna.

Min 365 tröja stickade jag ju i vinter. Jag var inte helt nöjd med att sticka den ovanifrån och ned, så därför la jag aldrig ut den. Jag ville skriva om den nedifrån och upp istället. Många har frågat efter den, och jag har bara sagt att den kommer. Marianne på Gotland är den enda som har fått min ”skiss” och stickat den redan….hon kommer sticka en till nu (tror jag) så det är väl ett bra betyg då.

Men i går valde jag faktiskt att lägga ut den i TOP-DOWN version i webbshoppen. För det fins ju många som tycker om att sticka det också.

Denna modellen är stickat i Mandarin Petit 100% bomull+kidsilk. Med naturvit botten. Alla de melerade kidsilkfärgerna blir somriga och fräscha om man väljer att lägga de mot ljus botten. Det är luftigt och snabbstickat på st 5 mm.


Den längst upp till höger har jag inte inne just nu, men däremot kom en helt ny superläcker…0061

Varför behöver jag skriva om beskrivningen då?
För att jag tycker det är lättare att forma halsringning nedifrån och upp. Jag är inte själv så förtjust i topdown….
Så i förrgår räknade, skrev, räknade och skrev jag. Jag kom helt upp till raglanfällningen, och insåg att jag kan inte skriva halsringningen utan att
sticka den samtidigt.

Jag låg och tänkte på vilka färger jag skulle kombinera.
Så hämtade jag garn igår morse och påbörjade den nedifrån och upp. Färgen och kvalitén valde jag med tanke på höst/vinter.

Jag valde Alpakka Silke nu. Mörk blågrå 6081 tillsammans med Mille Colori Superkid i höstfärgerna.

Så kan man fint byta ut bomullsgarnet mot Merinoull för en helårs lagom varm tröja, eller Alpakka Silke som kommer att kännas lite exklusiv, eller Mini Alpakka om man är frusen.

Det är därför jag kallar den 365. Man kan sticka denna tröja både som en sommartröja eller en vintertröja

Ser ni hur underbar mjuk den är!!!???
Den väger inte mycket. Det går 4 nystan av varje kvalitet i S och M. 5 nystan i L.

Nu sitter hälften av er och är superförvirrade! Jag vet. HUR skall man välja då?

1: VILKEN kvalitet önskar du? Bomull, merino, alpacka, eller alpacka silke. Välj det först.

2: Bottenfärg. Vill du att tröjan skall luta åt blå, röd, vara ljus, rosa, grön??? Välj bottenfärg i den kvalitén du önskar.

3: Kolla på de melerade färgerna och bestäm vilken som skulle passa bäst.

4: Fråga mig om hjälp! : )

Några av er känner säkert igen modellen från en Schulanatröja som fanns för några år sedan i en tjockare mohair de hade. Jag har tagit inspiration från den och blandat med ett par konfektionsstickade tröjor jag köpte i Italien som också hade samma form. Hålvarven i raglanfällningen kommer att vara valfritt om man vill ha det tät. Och man kan även välja om man vill ha den insvängd eller inte.
Dessa alternativ finns med i beskrivningen. Finns i S-M och L.

Ha en god helg! Och önskar du den nedifrån och upp, så är det på gång…./Mia : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.