Mässa – Mia svamlar

Då har jag varit på mässa! Körde hela 4 mil till Arendal utanför Göteborg och passade på att sova över!
Jadå. jag har även bott på hotell bara 5 kilometer hemifrån. Det är ju skönt och avkopplande att bo en natt på hotell då och då!

Jag tog med min dator för jag tänkte att jag hade ju ingen kompis med mig och jag visste inte om jag skulle få någon att prata med.
Men på dagen mötte jag flera trevliga damer från Karlstad och ett par från Varberg. Jag gillar ju att prata med folk som har samma intresse som mig själv, men det är inte alla som gör det. Och de flesta har med sig någon att prata med.

Jag var lite rädd om min röst i helgen…
-innan jag började dricka vin.
Öh…Ja, jag hittade någon att prata med även på kvällen och jag pratade ganska mycket. Drack ganska mycket vin också för jag vaknade med kläderna på! Nej…, inte stolt av det. Eller jo lite kanske. Och rösten var kvar! : )
Jag pratade med Ulrika, en säljare jag har känt några år om vår generation. Vi växer aldrig upp. Generation X…
Våra barn blir sådär superrediga,…och vi fortsätter att vara barnsliga. Våra barn tycker att vi är pinsamma. Och våra föräldrar med….

Ni är kanske nyfikna på hur det är på en inköpsmässa i Sverige?
Eller? Vad händer? Hur ser det ut? Vem är där?
Det var väldigt många märken/leverantörer som vi hittar i Sverige + att några kommer utomlands ifrån också. Bland annat Langarns.
Bilderna längst upp var något som jag kommer ha till hösten. Och hösten är september någon gång. När det börjar komma så lovar jag att återkomma. Det är ingen idé att fråga om kvalitet, pris, färger eller modeller nu. För det är inte klart.

Jag gick runt och kollade hos flera av leverantörerna och det kan ju inte jämföras mot att gå på mässan i Köln, men det speglar ju ända vad som kommer hit till Sverige. Och jag måste säga att mässan var väldig trevlig i år. Man får se nya garn…nya färger….nya modeller….alla har sin grej. Alla vill sälja in sina grejer….
Jag köper typ ingenting. Men jag sparar mycket i mitt huvud. Jag sparar idéer, kvalitéer och inspiration. Och så mognar det där över sommaren.
Jag tittar mycket på färg. Och tydligt kommer jeansblåa färger. Röd, rödoranga färger. Metall/pärlor/paljett fortsätter. Ganska dova färger, lite ”dammiga” liksom.
SandnesGarn har 4 nya färger i TWEED. 2 moss/olivgröna, jeansblå och rosa! (finns bild på Instagram, @miagarntua klicka på denna länken)
En ny kvalitet ”brushed Alpacka” som är som Skappelgarn Suri, men i en mycket större och härligare färgkarta! (finns bild på Instagram, men de är för små att visa här)
Nya färger i Alpakka Silke. De två rostiga färgerna och khaki kommer nu att utgå, så gillar ni dom så skall ni passa på innan dom är borta!

Det var tydligen 280 besökare från butiker runt om i hela Sverige på mässan på lördag! Vi hade en gemensam middag på kvällen med ett orkester/band. Det blev serverad anka med mycket vin till. Det var snabbstickartävlig, med 2 personer! En hand från varje person. Gick inte så fort….haha.

Några började dansa. Drömplatsen för de gubbarna som är med. Ganska många att dansa med kan man säga. Vi gick ut i foajéen och drack alldeles för många glas till och pratade. Om vad då? Stickning. Neeej, jag tror inte det.  På söndag vaknade jag med ont i huvudet. Tog det långsamt kan man säga. Så åkte jag hem.

För er som vill se bilder från modevisningen på det lite mera trendiga HH Cologne kan kolla denna länken.

Jag la ut lite garn på REA innan helgen. Det är bland annat ett superlyxigt garn med silke/mohair och paljetter från Schulana.
Jag har inte längre Schulana och vill bli av med dessa innan inventering. Hoppades jag på.
De har ordinarie pris 148:- nystat! 40% rabatt. Jag har denna gula, brun och en riktigt superfin vinröd. VAD kan man göra med det???
Jag har ju min kashmir glamrock cap
Denna mössan är stickad med en tråd kashmir och en tråd Paillettes. Men den kan även stickas i Sandnes Alpakka med Paillettes! Och där finns det matchande färger. Man behöver egentligen 2 nystan för att det skall räcka till hela mössan, men på min har jag faktiskt stickat utan paillettes de sista 6 cm. Det märks inte! 2 nystan Alpacka behövs. Jag skickar med denna beskrivning till dom som beställer Paillettes nu!
Annars är en annan idé på användningsområde att t.ex sticka  i ett multifärgat garn. Och så stickar man med Paillettes på de färgerna den smälter in med. Så vill man få lite diskret bling där! Tänk er lite gula paljetter på de gula ränderna! Det skulle nog bli riktigt snyggt.
Annars har jag också stickat in det bara lite på några tröjor. Som t.ex denna
Tröjan är i turkos Iris från Rauma. Du kan se det om du klickar på bilden.

En sista grej innan jag skall gå och lägga mig. (-eller lägga upp till en ny tröja! )  Jag håller ju på med den blåa patenstickade!
Måste visa…. såhär långt har jag kommit på den idag. Den blir tjock. Riktigt tjock. Utetröja! Antigen utan jacka. Eller bara en vindjacka!
Det är Peer Gynt, tillsammans med Langarns Mohair Luxe.
Jag älskar Mohair Luxe. Jag har aldrig stickat med ett så härligt kidsilk garn förut. Och färgerna är superfina.
Jag har fotat lite färgförslag som jag skall lägga upp när tröjan är klar. Denna blir ju en klassiker, som kan stickas i vilket årtionde som helst. Herr eller dam. Vill man inte ha luddet så går denna lika fint utan ludd.

Peer Gynt & Mohair Luxe

En härlig korg! Godnatt!!!!
/Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg. Bokmärk permalänken.