F o r m e n t e r a Top

Ja, torsdag morgon då. Bilen blev städat igår, så jag kan packa in allt jag behöver till Marstrand till helgen. Även det som i sista stund bara blir kastat in i bilen kan ligga löst!
Märker upp. Tänker. Packar lite hattigt. Märker upp lite till.

Börjar virka min Menorca Soft version på rätt sätt….gör om gör rätt.
Borstar mina tänder med bakpulver (bra trix mot missfärgningar) ,….upptäcker samtidig en otäck missfärgning i toaletten under kanten längst fram! Tandborste och bakpulver där också. Inte min tandborste då…hahahaha!!!!
Blogga lite. Ni förstår hur ostrukturerad jag är. Allt blir gjort. Men kanske inte i en vettig ordning.  Toaletten var faktisk viktig, just nu.

Nu idag måste jag få tag på en leverans från SandnesGarn med barnstickpaket! Jag bara måste ha iväg dom idag, de har varit restnoterade sedan nyår!
Måste ringa Linda som är på Marstrand och höra vilken typ av utrymme jag får. Så får jag ju planera lite efter det också. Har fått frågor om att handla på Marstrand.
’Torget’ med oss butiker är öppet från 10-18 på lördag och 10-14 på söndag. Alla får komma och handla.
Jag tar bara kortbetalningar. Andra kanske tar kontanter, det vet jag inte.
Jag kommer att ha med massor av modeller för att Ni som kommer kan få se och känna på modellerna på riktigt.
Kom och KÄNN. Var inte rädd för att ta på grejerna!!!
Och jag har med Allegrogarn. Lite olika kit: Några Menorcafiltar, lite olika halsdukar, PIPE buffar.
Och Ragnhild har jag med på lördag! (säljer henne inte,….tror jag)
Jag stannar kvar på lördag kväll, och ser mycket fram emot att få se och träffa så många stick- och virkare på samma gång!

Jag gör flera märklappar, och tänker att jag har hur mycket modeller som helst. Jag måste välja….vad skall få följa med?
Jag fotar lite också…börjar se på tiden nu. Detta blogginlägget måste vänta tills i kväll.

Nu är det kväll: MURPHY’S LAG, trär alltid in när jag sätter min fot innanför dörren på Folktandvården. Ahhhhrgggg…..det är mera regel än undantag att de är försenade typ 20 minuter. Så ett 10 minuters besök tog idag 50 minuter. På en mage utan riktig lunch sent på eftermiddagen. Inte kul. Men när jag börjar klaga och tycka att mitt liv inte flyter på så tänker jag lite på de kvinnorna som arbetar i textilindustrin i Bangladesh och Kina som knappt har råd till mat, och jobbar 12 timmars pass och inte får se sina barn på månader. Det är aldrig synd om oss som är födda i Skandinavien. Så då blir jag nöjd igen, men tycker synd om dom….

Denna Formentera Topen då. Några har kanske varit på Formentera? Denna underbara ö söder om Ibiza. Skön FlowerPower stämning på den ön….Detta linnet skulle passa mycket bra där, och även här i sommar tror jag. Lite 70-tal.
Den skulle egentligen bli en tröja, men den blev så tight….
Jag är inte så säker i beräkning på virkat som på stickat, så det fick bli utan ärmar på denna. Men beskrivningen innehåller text till ärm också.
Jag har virkat den fram och tillbaks. För att: det är lättare att veta att skarven går rakt upp när jag virkar fram och tillbaks. Jag tycker det lätt skenar åt sidan om jag virkar runt.

Är du säker på virkning så rekommenderar jag att virka runt. Men med vartannat varv från avigsidan- detta för att  mönstret ser mycket finare ut då. Om alla varv kommer från rätsidan så blir det hela lite för slätt och snyggt!

ja, så kom det till att jag skulle sy ihop sidan. Jag tänkte att jag tar sytråd för det syns minst när det är olika färger. Mmm…..det höll inte så bra. Tråkigt att stå halvnaken i kassan på ICA. Jaha. Vilken färg skall jag välja att sy ihop med tänkte jag då. Gul är ju den nedersta kanten. Så jag tog gul. Det blev ju förfärligt fult.
Så det blev att sitta med med snuttar av trådar och sy färg för färg! Ja, det är viktigt att det är snygg montering….Viktigt viktigt!
Jag tycker det är så tråkigt att se snyggt stickade plagg med dålig montering, det förstör liksom allt och tar fokus.

Idag kom det nya häftet 1607 Bomull in i butiken också!

Kolla hela häftet på Sandnesgarn.no så skall jag lägga in alla modeller sedan. Men det går att beställa! Nya babyhäftet är på gång också!

Nu skall jag sätta mig och ta en kopp te. Sortera lite i min hjärna. Skriva lista. Planera morgondagen.
Det skall bli fint väder på västkusten i helgen, så det kommer att bli helt strålande att få åka ut till havet!

Önskar er alla en god helg! Mvh. Mia

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.