Ärmvarmare och armband i linenstitch

Då jag var på mässan i Älvsjö hade jag min monter för en gång skull nära många andra garnaffärer. Och mitt emot stod www.huskroken.se.
De har handfärgade garn och ekogarn och de hade workshops där de visade upp hur man stickar linenstitch. Det var fint!!!
Så jag fick med mig en liten beskrivning. Vill du veta hur man gör så kolla längst ned på detta inlägget.

Precis innan jag åkte till Norge i torsdags så kom i mina händer det här.
Jo, jag skall skriva hur man gör linen stitch. Jag lärde mig det av Huskroken, men det är ju inte så att det är Huskroken som har hittat på tekniken och ju flera som lär sig ju bättre. Så såhär gör man ett armband:

TUNNT GARN STICKOR 2 eller 2,5 MM
Lägg upp 12 maskor i färg 1
Byt till färg 2.
Sticka den 1:a m avigt, lyft en m som om du skulle sticka den avigt och ha tråden bakom arbetet , * 1 avig, lyft en m som om du skulle sticka den avigt med tråden bakom arbetet* Upprepa * – * ut varvet. Den sista maskan stickas rät i bakre maskbågen.
Byt till färg 3:
Sticka den 1:a m avigt, lyft en m som om den skulle stickas avig, håll tråden framför arbetet. * 1 rm, lyft en m som om den skulle stickas avig med tråden framför arbetet* Upprepa från * – * ut varvet. Sticka den sista maskan rät i bakre maskbågen.
Fortsätt sticka dessa 2 varv och väcla färg 1,2,3 på varje varv. Ca 17 cm eller önskad längd.
Maska av arbetet ganska hårt.
Sy  i en knapp. Virka 3 fm, 4 lm, 3 fm i andra kortsidan. Fäst trådarna.

Tacka www.huskroken.se för denna idé!

Nu skall jag lägga mig. Och alla mina fina fina minnen från helgen kommer att bearbetas!

/Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Mönster, Nya garn & häften, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.