Mias cashmere one

Jag har kanske gått i en fälla nu. Min kashmirtröja börjar ta form, och i går kväll maskade jag ihop axlarna så jag kunde prova den.
Jag hade inget under….och den är så mjuk!
Jag ville inte ta av den, och tänkte faktiskt att jag skulle vilja sova i den!

Den bästa liknelsen är: kommer ni ihåg när man var liten och gick utan tröja på sommaren!?  När man hade turen att få kela med någons kanin som man fick lyfta upp. Och den mjuka pälsen mot sin mage….
Jepp. Där har ni en kashmirtröja!

Herregud, kommer jag att vilja ha tröjor i något annat garn nu!? Den får heta ’mias cashmere one’, för det kan bli nummer 2 också….och 3….

Det är dyrt. I pengar. Det kan diskuteras om det är det när plagget väl är färdigt. Jag har planer på att sticka ärmarna i alpacka. Mest för att det är starkare och kommer att tåla ruffare användning.
Men jag skulle vilja ha ”kaninen” på mina armar också….

Har jag gått i en fälla? Har jag kommit till den ultimata fibern, och kan jag sticka i mindre fina fiber nu efter detta???
Det blir som Kajsa som har börjat i botten på chokladkvaliteer,….nu är hon på Lindt. Vad sker efter Lindt??? Måste hon (och jag som också är där) börja åka på chokladresor och leta upp ännu finare och ännu godare choklad? Kommer vi att tröttna? Hur länge är man nöjd?
Måste vi leta upp en ny godis?

Det har gått några dagar sedan jag skrev detta. Nu har tröjan fått en alpackaärm. Det fick den när min bil var på service igår. Mannen i servicereceptionen kom till mig efter 3 timmar och sa, ”ja, du har ju stickat en hel tröja när du har väntat!”

Den ser ut till att bli bra iallafall! Puhh, sån tur.
Annars försöker jag att vara lite ledig denna veckan, och då har jag köpt mig en ny telefon. Inte för att jag vill ha det. Bara för att den gamla var trasig. Att byta telefon medför en massa bekymmer!
Det är nog många med mig som tycker det. Alla som inte har ett system med lösenord fint uppskrivet på ett papper i en pärm.
Min man orkar nästan inte med mig när jag skall börja med att ta reda på alla lösenord, och jag tänker på min kära pappa som jag tydligen har ärvt förmågan att bara skriva lösenord på små lappar,….ganska svårt när man inte lever längre för dom som finns kvar.
Så jag sa till min man att ”ni kommer få ett helv….om jag går och dör nu!” Ingen kommer att kunna ta reda på alla mina olika lösenord.
Och man har ju samlat på sig en del appar med åren som man har blivit beroende av.
Jag tror att min telefon är okej nu…alla appar/mail/kontakter/bilder i sin ordning igen!

Men denna tröjan då. Fram och bakstycket är i 100% kashmir. Denna kashmiren är av finaste kvalitet, den är mycket mjukare än kashmiren som är i konfektionskläder från olika fancy märken i butikerna. (som är kashmir producerat i Kina där de såklart blandar i grövre fiber för att det skall bli billigare)
Det går åt 10 nystan kashmir = 250 gram. Skall man sticka det samma i alpacka kommer samma mängd att väga 500 gram. Kashmir är extremt lätt.
Jag valde att göra ärmarna i alpacka. Det tål tuffare användning och armbågarna kommer att hålla längre i alpacka. Jag skulle lika gärna ha tagit kashmir i ärmarna också, det är ju mjukare mot huden.

Det är bara en ärm klar ännu, jag skall gå en tur och sedan åka och bowla med barnen…men den kommer nog att bli klar med beskrivning inom ett par veckor tänker jag. Jag skall beställa lite mera kashmir också innan jag lägger ut den.
Jag kommer bara att sälja beskrivningen med garn. Kashmir , kashmir och alpacka  eller bara alpacka kan man sticka denna i.

Önskar er en fortsatt fin vecka….värmen kommer i augusti. DÅ blir det sommar, jag är helt säker.
Det skall bli så skönt när barnen går till skolan, mannen drar till sitt jobb och jag kan njuta av solen på terrassen i total tystnad…i augusti!
: )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.