FANA kofta baby

Jag måtte testa den nya Tynn Merino från SandnesGarn och kom på att om jag skall sticka en norsk klassiker nu så måste det bli en liten storlek. Så det fick det bli! 9 månader…det hinner jag med. Måste göra lite ”fashion” för småfolket också!
Merinon kommer från Syd-Amerika och den är jättefin! Lite ”tvinnig” när man lägger upp, men att sticka är den superbra! Jämnt och fint blir det.

FANA modellen gillar jag mycket. Den är enkel och fin och jag är inget fan av att ”stasha” upp dessa klassiker för mycket med konstiga band och roliga knappar eller udda garn och färger. Det är liksom klassiker det skall vara….Jag kanske utvecklar mig och blir öppnare för detta senare!
Nu har jag gått lite utanför min övertygelse och valt ett multifärget garn till den enfärgade merinon, och tycker faktiskt det blir riktigt bra!


Det multifärgade är också 100% merinoull, och heter Mille Colori baby (LANG YARNS, 68:- 50 gram ) så det blir riktigt mjukt och skönt och passar fint till mjuka små bebisar!
Detta garnet är lite ojämnt spunnit, men jag tycker det fungerar fint ihop med merinon.


Det finns ju ett eget häfte med norska klassiker 0-4 år. I detta häftet är det stickat i antigen Lanett med 30 m /10 cm.  Eller  SISU 27 m / 10 cm. Jag gillar ju stickfastheten på Sisu bättre, det går fortare, det blir lite mera ”håll” i plagget. Men Sisu är lite hårt för baby. Tynn Merino är jättebra ersättning.

Även Mini Alpakka fungerar till Sisu beskrivningarna. Då blir plaggen lite småluddiga och gosiga…

Jag har ju valt att ha mera av Raumas Inca Alpakka i denna tjockleken då deras färgkarta är helt oslagbar….40 färger.

Nu är det fredag kväll igen. Rösten börjar sakta men säkert komma tillbaka och nu är det bar aatt bänka sig i soffan med stickning och ”Sune i Grekland” !
Ha en god kväll!

/Mia  : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Sandnes och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.