Effektivt eller kanske inte/ garnbutiker eller inte?

…att bli sittande att sticka till 01.00 på natten. Hur effektivt är det?
Efter 6 timmars sömn,….jag är ju ineffektiv. Hjärnan går liksom lite för sakta! Så lika mycket som jag gjorde i natt, lika lite gör jag nu på morgonen!

Astrid och jag har börjat på vår nya tröja. Och planen är…samma garnkombination som LILY. Vi utgår från LILY och gör en liten vri på den, ’BLACK LILY’.
Vi väljer flera och andra färger….Ja, ni får se hur det blir. Den kommer också att bli en gratis beskrivning att lasta ned som pdf. Och man kan använda vilket garn man vill, kolla stickfasthet bara. Vi har valt LINE och Mandarin i kombination. Det är en sommarkvalitet som blir väldigt fin ihop, och skön att ha på sig.

Annars skall jag berätta något som på ett sätt är lite tråkigt. Och egentligen en sak som jag inte har haft speciellt lust att uttala mig i. Men nu gör jag det också. För garnSverige, med risk för att trampa någon på tårna igen.
Det är svårt att få sålt butiken. Det är tråkigt.
Inte för min egen del för jag har bestämt mig för vad jag skall göra. Jag flyttar mitt lager till orten där jag bor och väljer att ge mig själv mera frihet i mina arbetstider vid att bara ha webbshop och att sticka/inspirera/blogga. Jag ger mig själv tid att hämta barn i skolan och vara med på fritidsaktiviteter.
Men det är mycket trist för Alingsåsborna som kanske kommer att förlora en jättefin garnbutik som har funnits i över 70 år!
Många har en dröm att ha en garnbutik, men folk vågar inte…..Det är för osäkert.

För Sverige har börjat handla direkt och jättebilligt. Lådvis med garn från utlandet!

Det är viktigt att handla i en garnbutik i SVERIGE OM ni vill ha kvar dom! Och har man en lokal garnaffär med ett sortiment/personal som man tycker om så tycker jag att det är viktigt att man handlar där.
Ja, men jag går ju över till att bara driva nätbutik….varför säger jag så då?
Det fins otroligt många i Sverige som bor på orter där det inte finns garnbutik. Och kanske man inte hittar det man söker i sin lokala butik, då är nätbutiker bra. Och hittar man inte det man söker så kan man alltid fråga!
Jag väljer nu i framtiden att försöka inspirera via min blogg och instagram, och jag skall nu framöver kämpa mot alla utländska nätbutiker.
Och vet ni vad?
OM näthandeln med garn från utlandet också fortsätter i samma takt så kommer jag att stänga webbshoppen också helt och hitta på något annat.
Det är bara att byta ut nystanen efterhand med andra prylar.
Vi kommer tillslut i Sverige att få ett ganska fattigt utbud av garnbutiker.
Många av er är fullt medvetna om detta. Och jag vet att i princip alla Ni som läser detta handlar i Sverige. Men vi måste hjälpas åt att prata om det. Jag har haft många kunder i butiken i det sista som pratar om att detta också är tema med väldigt skillda åsikter på Online-Stickkafé.
Handlar man direkt från utlandet själv så är man med på att tömma Sverige för garnbutiker! Så är det. Den som handlar från utlandet är inte ensam om det. Man gör även reklam för sina fynd via sociala medier vilket gör att flera och flera handlar direkt. Många bäckar små….

….konsekvensen av att köpa garn från utlandet….

Solen skiner idag ni, HÄRLIGT!!!

Ha en fin dag!

Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Effektivt eller kanske inte/ garnbutiker eller inte?

Kommentarer inaktiverade.