Babyfiltar

Nu kommer ju snart våren, och då är det alltid många som skall sticka/virka till nya medborgare som är på väg och här är tips på filtar!

Här ovan ser Ni bild på en vi har i butiken som är virkad av SandnesAlpakka.

Det är modell nummer 15 i häftet Babyfiltar och hämtset TEMA 24
I häftet ser du den i en annan färgkombination. Just dessa färger har jag valt ut för att många inte vet könet på den de skall virka/sticka till, och så här kan man få den unisex.
Jag gillar det lite extra mycket, det behöver inte vara så tydligt…

Så här ser häftet ut, med 17 olika filtar! -och det finns även lite babygarnityr i det. (Också i prematurstorlek.) Det är SVENSK TEXT!  : )

Tips: Hur skall man välja garn till en babyfilt då? Skall det vara bomull, ull, alpacka?
I häftet så är det valt kvalitéer till de olika, men om det t.ex finns en som är gjord i Alpakka, så är det inget problem att byta till bomull om man heller önskar en svalare filt som blir mera sommrig.
Och personligen så tycker jag att man behöver alla varianter, jag hade så många filtar speciellt till mitt andra barn och det var jättebra!
Jag var väldigt förtjust i en ganska stor jag stickade med riktigt tungt fall (i ett garn som var blandat ull och bomull). Den var ca 1 x 1 meter, stor och bra. Hade den båda över vagnen på vintern och kunde även ha den att sitta på på sommaren.
Vill man ha en lite större sådan så är det superfina filtar i ren merinoull i det senaste Lanetthäftet också!
Dessa filtar är stickade i lite olika kvaliteer, de flesta i Merinoull, och just det garnet gör filten extra luftig. Det blir supermjukt och får ett härligt fall/tyngd. Många vill inte ha ull överhuvudtaget och då kan alla modeller som är i Merinoull stickas i 100% bomull i samma tjocklek Mandarin Medi.

Men, det är bara att fråga om tips och råd om man behöver det!

…Ha det fint så länge!

Mvh. Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften, Sticktips. Bokmärk permalänken.