Cashmere

C A S H M E R E  –  B R U S H M E R E

…detta ”övernaturligt” mjuka garn som är som att bära kaninpäls direkt på huden….i
100% cashmere. Dessa nystan som heter Brushmere är lite tjockare bouclégarn från början som sedan är borstade för att få ytan.
Det är naturmaterial… de kommer från olika djur…., de kan vara lite olika från färg till färg och färgbad till färgbad.
De vita är annorlunda i kvaliteen än de beiga.  Alla färger i färgkartan är färgade på dessa 3 råvarufärger som ni ser på bilden under:

Detta betyder att den ljus beiga och den som heter brown och naturvit är helt ekologiska. Inga färgämnen, inga yttre påverkan.

…så mjukt som att stoppa händerna i jello….

Det finns några FÄRGER också i borstad cashmere, men jag måste säga att de blir lite ”plattare” av färgämnena. Lika varm och god, och fortfarande mjuk, men saknar lite av fluffet som brun, beige, grå, marineblå har. Så för er som har kollat på Cardiff Cashmere`s hemsida och sett att det finns flera färger än vad jag har i webshopen. Det stämmer.

Jag kan ta hem alla färger, men 10 pack som minsta. Färgerna jag har i webshopen kan köpes styckvis.

En röd! Jag tog den genast med mig och stickade upp en buff! Den är hallonröd. Inte åt det gula alltså.

Så den röda är lite slätare på ytan än dom andra.

Den grå är superfluffig.

Beskrivningen är så enkel. Jag ville ju mera åt just detta plagget för att det är praktiskt. Beskrivningen ligger gratis i webshopen. Du får det som pdf. men måste ta det igenom som ett vanligt köp på 0:-
Sen får du en mail med filen i pdf. format.

Och ja, denna har jag ju inte visat här på bloggen heller!
Jag satt och pratade med min brorsson Mikkel som har börjat jobba som snickare. Vi pratade om hur kallt det är att vara ute och snickra på vintern, då kom jag på att jag ville göra en buff till honom!

Eftersom att Mikkel låg och sov då buffen skulle fotas, så fick Axel ställa upp som modell. Så nu heter den Axelbuff! Du kan se flera bilder på buffen vid att klicka på bilden.
Lite samma som min nya röda. Men denna i den släta kashmiren är bättre till killar för den fastnar inte i skäggstubben!

__________________________________________________________

Kram, kram! Mia : )

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.