December 2019

hej kära vänner!

Dags att skriva lite! : )
Det var länge sedan. Och jag ser på mina tidigare inlägg att jag har varit lite aningens missnöjd. Jag tycker inte om att läsa ”mellan raderna” i de inläggen eftersom att jag får upp känslorna jag hade just då, så jag har tagit bort dom nu.

Alla har säkert märkt att jag har varit lite smågnällig på marknaden det senaste året. Det har varit en riktig berg och dalbana. Säsongerna har inte varit som de brukar heller. Det ger en väldig osäkerhet. Och lite lätt oro. Och för att vara helt ärlig så har jag funderat många gånger under det senaste året på om jag skulle ta mig ett vanligt jobb. Inte för att jag vill, men för att jag har varit orolig för att detta kanske inte kommer att funka i denna värld av stora företag som kränger billiga garn och tar marknad. Och en efter en butik stänger igen runtomkring en. Verkligen supertrist.

Och nu när jag fick frågan, skall du inte göra något ny design snart? av söta Maria i Hässleholm så blev svaret att: Det är nog så att jag har försökt analysera och fundera och bestämma mig för hur jag skall fortsätta. Det har tagit så mycket energi att grubbla på detta. Det lekfulla och nyfikna har fått mindre plats.

Förändringar är lite läskiga. Ny teknik, är lite läskigt. Nya rutiner man inte är van vid, är lite läskigt. Att gå in i ett nytt förhållande är jätteläskigt. Att utsätta sig för en ekonomisk risk, är också läskigt. Att välja att föda fram ett barn är superläskigt. Att tala inför grupp är läskigt.
Ni har säkert alla olika saker som ni tycker är mer eller mindre läskiga att göra.

Nu skall sägas att allt jag skrev här är inte aktuella för mig just nu. Nej, jag är inte gravid! Men det skulle ha varit väldigt läskigt om det var så!

Just nu i min lilla stora garnvärld så är det läskiga att  välja bort en stor del av mitt standardgarnsortiment, och våga att gå ”all in” på det mitt hjärta verkligen brinner för i mitt sortiment.
Det är läskigt för att jag har verkligen ingen aning om det kommer funka. Det verkar vara så just nu,… eftersom att försäljningen av standardgarn i min webshop är så otroligt liten del av min omsättning.
Standardgarn finns i en alldeles för stor ”billigmarknad” vilket gör det i princip omöjligt att sälja. Tyvärr.
Så ändringar sker bakom kulisserna, och jag vill inte alls vara någon hemlig entreprenör. Ni får gärna ta del av mina planer.

1. Jag kommer byta ut SandnesGarns Mandarin Petit mot ekologiska Langyarns Baby Cotton.
Samma längd och stickfasthet. Alla 3 Menorcafilten kit kommer bli i detta garn. Priset kommer höjas för att det är ekologisk. Men så vill jag jobba.
Jag är inte inne på att allt måste vara ekologiskt, men jag strävar efter att mina varor är schysst producerat. Och bomull är ju en växt som besprutas med mycket gifter….tyvärr.
Vill du ha en Menorcafilten till det gamla priset så passa på att köpa det nu!
Langyarns Baby Cotton har en klar fin färgskala vilket jag tycker om speciellt mycket när det är bomull. På bilden under virkar jag på den nya Menorcafilten ECO

menorca eco

2. Jag kommer sälja ut LINE och endast ha Tynn Line sommaren 2020. Tynn Line funkar precis som LINE i dubbel tråd. Samma mängd, och längd per nystan när man stickar den dubbelt. Och jag tycker att ytan håller sig snyggare också efter användning med två tunnare trådar.

Denna Tropea Tee är stickad i enkel tråd LINE, men jag kommer rekommendera dubbel tråd Tynn Line till den istället nu. Med dubbel tråd Tynn Line kan man även välja att ta 2 olika nyanser som ligger nära varandra och få en fin schattering i färgen. T.ex svart+skiffer. Vit+kitt. Kitt + ljusbeige.

3. Jag kommer sälja ut SandnesGarn Tunn Merinoull. Ett garn som var väldigt populärt förra hösten/vintern, men som inte alls går lika bra denna hösten.
Personligen är jag inte så förtjust i att sticka i ren merinoull. Det blir liksom lite för ”platt” för mig om jag inte då stickar med flera trådar. Merinoull är en fantastisk fiber som jag tycker mycket om i övrigt.
Jag vill ha in en kvalitet i samma stickfasthet då. Jag funderar lite på en ren BabyAlpacka. Baby Alpacka är mycket mjukare än extrafin alpacka som är det vanligaste på marknaden. Och det är en kvalitet som håller sig otroligt bra efter användning. jag skall fundera lite på det….

4. Jag kommer att ha ännu flera garner som beställningsvaror. Och roliga garn, till trendigare och cool design från Langyarns!
Det är alldeles för dyrt och osäkert att ha liggande ett för stort lager, men jag vill kunna erbjuda allt det fina som Langyarns har. Så jag kommer skriva i texten till garnet om det är lager/beställningsvara. Jag tänker att om man verkligen vill ha en speciell tröja i en utvald kvalitet och färg så klarar man att vänta i 1-2 veckor.

Jag kommer fortsätta med Mias SURI, Cardiff cashmere, några kvaliteer från SandnesGarn och mycket från Langyarns.
Langyarns är ett företag som ligger mig varmt om hjärtat. De är seriösa, generösa, de levererar, har superbra kvalitet på sina garn och är 100% up to date!

I övrigt så har jag börjat att skicka ut en Tackmail till alla som handlar för mera än 250:- (ex.frakt) i min webshop. Den mailen är lite som mina blogginlägg var förut, pluss att jag alltid lägger med ett eller två beskrivningar. Detta är för att ge de som väljer att handla hos mig lite extra uppskattning och ett tack från mig. Det ligger oftast med ett garnprov i paketet som har en koppling till något i mailet.

Förra månaden var det beskrivning på den härliga zikzak halsduken #millezikzak

Denna är jätterolig och inte svår att sticka även om det ser så ut.
Jag har använt en tråd Langyarns Mille Colori Baby färg 0098  i ena randen, och Langyarns Mohair Luxe i mörkgrön i den andra randen. 3 nystan av varje.
Denna halsduken blir också jättefin i bara olika färger i Mille Colori Baby. Man kan ta 3+3 nystan och randa, eller randa med 3 olika och ta 2+2+2 färger i Mille Colori Baby!

Denna månaden skall jag lägga med beskrivningen på min senaste mössa i 100% cashmere. Jag älskar att sticka mössor i cashmere, och den senaste är ”happyhuntercap” Som ju endast heter det på grund av färgställningen. Denna mössan är i andra färgkombinationer en superskön sticksfri mössa för både stan och landet!
Och vill man så går den självklart att sticka i annan kvalitet.

Happyhuntercap är en gåva till Christian som jagar. De oranga standard jaktmössorna i akryl ser ju förfärliga ut!
Han är ju partisk såklart, men han har fått ett antal mössor av mig. Denna har helt klart högst betyg. Han vill gärna ha på den hela tiden, och undrade om han kunde ha den på stan också!

Eftersom att det är december så skall jag också skicka med beskrivningen på min CashmereONE tröja i tackmailen till alla som handlar för mera än 250:-
Det är en tröja som jag har hållit ganska hårt på för det var min första design i 100% cashmere. Först stickade jag ärmarna i denna tröjan i alpacka, men då använde jag inte tröjan. Ärmarna var sticksiga!!!
Så det var att byta ut ärmar, och sen är den nu som en varm och mjuk kram att ha på sig.

Men hursomhelst. Det är en rolig tröja att sticka och man får sticka den i vad man önskar för material och kvalitet!

Privat då……det har ju hänt lite grejer sen senast jag skrev blogg….

Det är läskigt att gå in i ett nytt förhållande…när man börjar att dra på åren. När man nästan precis har fått känna på vem man är själv efter många år i A4 livet.
Men det är väl inte någon som önskar att vara ensam resten av sitt liv….även om jag nästan trodde det i 2016.

Hur som helst! I maj 2018 mötte jag Christian!

Christian och Mia över Savannen i Kenya

Varför vara ensam när man kan vara lyckliga tillsammans. Även om det är 20 mil emellan?

Det blir ingen butik i Eksjö för alla er som hoppas på det, men iallafall ett kontor som nu fixas och jag kommer ha en del lager och möjlighet att jobba även från Eksjö framöver. Jag har ju mina barn i Floda så jag kommer fortfarande att vara här.
Japp, Småland! Vi syns kanske mera framöver! : )
Jag funderar på att börja med lite kurser….i Eksjö och Floda.

Det känns ju roligt att ha en riktig arbetsplats! En egen skrivare. Påsar, kuvert, frimärken, garn, stickor. Jaaaa….Här kan jag arbeta!
En annan privat händelse är att jag har fått katt igen! Jag är en kattmänniska och har haft katter i stort sett i hela mitt liv! Men har inte haft katt de sista åren för att jag har trott att det inte går. Men allt går ju : )
Så nu har Elsa kommit för att sätta guldkant på min vardag! Att få lite purr och gos av katt

Annars vill jag som vanligt uppmana om att ta det lugnt i december. Gå en promenad, och ät gärna en dålig lunch om du känner för det. Ett dåligt exempel är min egen lunch från i förrgår!
2:a advent var redan passerat, och jag hade precis satt i 4 ljus i ljusstaken. Det löser sig nog ändå…Jag får fuskbränna lite ljus ; )

GarnTua och StinaMaria har öppen butik 2 lördagar i december!
21:e och 28:e mellan 12:00-15:00. Ni är så välkomna och då kan man samtidigt njuta av en god lunch på Garveriet och ta en promenad i det vackra naturreservatet bakom butiken!

Och om vi inte syns eller hörs, så önskar jag er alla en fridfull och mysig jul!

Och så hoppas jag att skrivlusten kommer tillbaks, för jag tycker ju att det är himmmla mysigt.

Kram! Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg. Bokmärk permalänken.