Advokatens sjal och andra sjalar

melkegenser

MYSPYS morgon.

Det är lite av grejen med December tycker jag. I alla år har jag haft tradition med barnen att vi har ätit varma bullar och kollat julkalendern varje morgon i december. Nu har de blivit 11 och 13 och det funkar inte längre….De vill inte ens ha bullar!
Jag måste göra mina egna mysmorgnar nu!

Jag känner också julstressen, och jag om någon h a t a r  verkligen att vara uppbokad på tider/klockslag.
I förrgår var det ett tight schema hela dagen, och i går skulle jag vara inne i Göteborg på Mini klockan 11.00. Bilen skulle vara nytvättad också. (någon backade in i min bil med släp)
Barnen skulle till frisören klockan 15. Detta är av INGET intresse överhuvudtaget för någon av er, men jag skriver det mest som en illustration över hur de flesta har det.
När dagarna blir sådär fullspäckade och man inte får något rum för spontana inslag så blir det inte kul….Jag gillar det verkligen inte!

HUR skall man göra då? Alla har väl sina sätt, men ibland kör man bara på och hinner inte att ta tag i det.
Att B R O M S A,  att tänka att det är faktiskt inte hela världen om inte hela huset är perfekt nästa måndag! Finns det en liten möjlighet, så sitt ned, tänd ett ljus, ta en kaffe och mys lite. Japp, det tror jag på. Ge lite fan helt enkelt! : )

Barnen har nu lämnat huset, klockan är 8 på morgonen. Tvättmaskinen går. (tänk vad vi sparar tid på att inte behöva handtvätta!)
Jag har släckt ner ljusen, och tänt stearinljus i stället. Det är helt tyst.

DÅ….kan jag hitta lugn. Den allra bästa medicinen mot stress just nu hade ju varit att greppa någon närliggande stickning också. Och bara tick, tick, tick, tick,………..sticka.
maska efter maska. Inget ljud, en kopp kaffe, stearinljus…..tick, tick, tick, tick……..

Ja, ni alla vet känslan. DÅ kommer man ner i varv. Stickning är medicin.
Just nu stickar jag en ”melkegenser” från SandnesGarn. Jag gör ett experiment, så den skall få vara i butiken att se och känna på. (storlek 8 år)
Jag stickar ärmarna i Tunn Merinoull. Den ena ärmen är tvättad, den andra otvättad så man kan se och känna skillnad föra och efter tvätt. Bålen är stickad i SandnesGarn SISU, så kan man jämföra mjukhet mot Tunn Merinoull vilket jag hoppas att skall hjälpa när man skall välja garn.
Till mönstret har jag valt att sticka med dubbel tråd Tynn Silk Mohair. En ljusgrå och en vit tråd. Några ville säkert ha valt endast vit, men jag tycker det är snyggt när det är lite svagt nedtonat. Kontrasten skall vara stor, men behöver inte vara brutal. (svart + vit tillexempel ger ett väldigt hårt uttryck)

Mönstret längst ned på ärmarna har jag stickat fel, vilket jag valde att låta vara så. Jag har stickat resårerna i 2 rm, 2 am istället för 1 rm, 1 am. Jag gillar den bredstickade resåren bättre. Sånt är ju enkelt att ändra.
Det fluffiga mohairgarnet i mönstret gillar jag, då får mönstret en extra effekt! Riktigt fint!

Men nu skall jag visa upp lite halsdukar tänkte jag.
Vintern har kommit nu. VAR tog den fina hösten vägen???

Denna hösten,…..den försvann bara. Plötsligt var alla löven på träden bara väck!
Men man kan ju komma ihåg när man ser halsduken.
Den är otroligt höstig!
Jag gillar det senapsgula i kombination med både jordfärger och lite klara färger.
Vi behöver halsdukar och sjalar nu ett halvår framöver!

Langyarns fina mohairgarn Victoria var nytt nu i höst, och den finns i så många fina färgkombinationer!
Jag tänker att dessa även funkar till en härlig sommartröja för svala sommardagar här uppe hos oss i norr. Om somrarna är normala då!

Mjuka sköna fluffiga, långa raka, trekantiga, skira, färgglada eller grå halsdukar och sjalar!
Alla gillar olika, och man kan ju tycka att vi behöver en hel massor av olika till olika jackor och situationer.
Jepp, det BEHÖVER vi kanske….. eller kanske inte.
-men vad gör vi? Använder kanske en eller två av dom. För vi får favoriter!

Vi alla har nog en favoritmodell. Typ trekant, tub eller lång halsduk.

Vi kanske skall ta mera hänsyn till VAD det är vi verkligen använder?
Ser man en modell man tycker om i ”fel” modell så kanske man skall designa om den till den formen vi gillar bäst! Mm, ingen dum idé.

Vilken färg använder jag mest? Välj det. Vilken kvalitet gillar jag bäst? Välj det!
Gillar vi en färg/nyans och det är det som känns bra, så ta det!
En ny klatchig modern färg, som alla andra ser så bra ut i….mm, men kommer vi använda den själv?
Man brukar ju ofta ”växa” in i en ny färg. Man vänjer sig gradvis. När modet svänger har man ju alltid typ halva befolkningen som blir överlycklig för att det är ”rätt” färgskala , och andra halvan undrar vad dom skall gå i utan att vara helt ute!

Haha! Ganska roligt egentligen.

En halsduk eller sjal funkar ju även supert för oss klimakterietanter!


Då kan man ibland stå i bara linnet i full blåst på kusten utan problem! En trekantssjal….perfekt! (advokatenssjal)
Jag har lagt länkar på alla bilder, om du undrar mera info på något plagg. Tänk även på att beskrivningen kan finnas att köpa lös utan garn under fliken download.pdf.

Lite konstig vinter här i väst än så länge. Ett par köldknäppar, men mest regn. Mmm, det är väl allt vatten som avdunstat uppåt hela sommaren som nu faller ned i huvudet på oss. Hade varit fint om det hade varit vitt!

Här är en bild på en skön tub (chunkysurishawl) som är öppen med en stor duffelknapp bara. Man kan sy ihop den helt också.


Den är riktigt lurvig och skön, stickat i dubbel tråd av Mias SURI.
Jag har sålt galet bra av min Mias SURI. Jag köpte in första omgång i februari i år, jag fick leverans nummer 2 i början på november.
Och nu måste jag beställa igen! Denna gången kommer mera på order till @arnhildskatvedt i Norge. www.arnhildskatvedt.no
Hon kommer nog göra fina kit i hennes egen design.
@stinamaria skall ha en massor och hon har ju redan flera design till Mias SURI och hon har spännande planer inför 2019. www.stinamaria.se

Vi snackar duktiga kvinnor, och 2 av mina absoluta favoriter i vår bransch! Riktigt seriöst proffsiga kvinnor som gör mig glad!

@jankokollektion är också en duktig kvinna i Halland som har en av västkustens mysigaste butiker, det är jag helt säker på. En liten gårdsbutik med så mycket fint!

Jag behöver jobba på att få ännu flera att ta in mitt garn, men det var det med min tid då. Det är inte helt enkelt att få ihop det. Men jag säljer det iallafall GÄRNA till flera butiker runtomkring. Och alla som vill sälja det får även med alla mina beskrivningar till det, så det är ganska lättsålt.

Jag åkte på en liten releasetur till Trend Tyg & Garn @trendtygochgarn i Örebro nu i början på december också. Det är också en jättefin butik med stort utbud bra garn mitt i Örebro centrum!

Supermysigt att träffa Marie och @Mallasalster. Och kunder självklart. Det var inte så många som kom in där en regnig onsdagseftermiddag, men det var mysigt!
På bilden har Marie på sig Cossatoscarf i Cardiff Cashmere och jag har har min nya Attitudeshawl
Det är väldigt roligt att se andra butiker, och träffa andra som driver garnbutiker. Tänk er att antalet garnbutiker i Sverige har (efter vad jag hört) minskat från 300 till 250 stycken bara sen årsskiftet. Det är lite kris skulle jag vilja säga, och kollar även själv min omsättning månad för månad. Men så är det. Hela handeln är i kris.

Har ni märkt prishöjning på garn? Den svenska kronan är väldigt låg nu vilket missgynnar oss som stickar eftersom i princip allt vi stickar i är importerat. I tillägg har alla råvarupriser höjts. Det är tyvärr inget som någon kan påverka. Det är som med diesel och bensin. Råvarupriset höjs, det är bara att finna sig i det.
SandnesGarn kommer med prishöjning från 1/1-2019 så man kan ju passa på nu innan om det är något i pipeline.

Det här är en skir fin sak. Volangsjal stickat, med en bred virkat kant på. Jag tycker om denna färgen. Lägg denna på jordfärger, suuupersnyggt.
Detta är enkel tråd i kidsilk.

..sen har jag ju Brushed Pipebuff också! DEN är riktigt rolig att sticka och supermjuk som en kanin i borstad kashmir. Vill ni veta mera om någon modell så är det bara att klicka på bilden så kommer det upp en ny ruta med rätt sida i webshopen med info.

Den vanliga Pipebuff! Den är kanske den halsduken jag har sålt allra mest av. Den är rolig att sticka, mjuk, fin OCH billig! 138:- i kit inklusive beskrivning!

Fin julklapp färdigstickad, och fin och rolig julklapp till en som stickar. Bra kvalitet utan att man behöver gräva så djupt i plånboken.

..Och denna virkade tub är ju superkul att virka. I 4 olika garn! Perfekt för restgarn i DK och fingeringgarn blandat.
Denna beskrivningen kan man köpa utan garn som nedladdningsbar fil för 30:- .

Trianglesjal! Åh, denna är skön. Dubbel tråd Mohair Luxe (kidsilk) , 3 + 3 nystan. Superfluffig sak!

En swirls i enfärgat!? SandnesGarn Silk Mohair funkar superbra, eller en i dégradé effekt i fina Langyarns PUNO.

Ett nystan Langyarns PUNO kan ju även bytas ut mot 4 nystan SandnesGarns Alpakka. Silke om du heller vill ha den enfärgat i den kvalitéen utan ludd.

Här är några Puno som ligger tillsammans med några nystan Mohair Luxe. (Kidsilk garn)

Det var ju lite gamla och lite nya halsdukar.
Själv är det dessa två jag tycker allra mest om!


Den tjocka cowlen i dubbel tråd borstad cashmere


och denna tunnare som jag gärna även går med inomhus nu.

Båda dessa är stickad av 4 nystan Brushmere. 100% borstad cashmere för 178:-/nystanet.
Som även Jankocollektion har i sin butik nu om du bor åt det hållet!

Men jag har ju något för alla. Tunna och tjocka plånböcker! Välj det som passar bäst. Allt är hållbart och bra producerat! Kavliteten håller i decennier framöver!

Jaja, nu blev det en hel roman igen. Och jag skulle kunna fortsätta också….
Inte alls alla halsdukar kom med, men det är massor av länkar på bilderna och du kan enkelt hitta ännu flera halsdukar vid att klicka på dom.

Nu skall jag dra upp mig ur soffkroken, ta på mig utekläder och gå en sväng med hunden i skogen. Sen blir det att åka till butiken och räkna lite garnnystan!

…till alla er som har läst såhär långt! Jag har lagt 20% rabatt på Peer Gynt nu på befintligt lager! Skynda fynda! Vad får din man till jul? Kanske ett par fina Snökristallvantar?
Ha en fin dag!

Kram, Mia

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.