Naboishosweater

Min tröja blev klar!
Jag är riktigt nöjd med den. Superbra, och vi passade på att fota den i lite härlig miljö innan vi åkte hem från Kenya.

Tröjan är lös och ledig, men den sitter ändå snyggt på. När man stickar raglan så blir det väldigt fint över axlarna. Jag valde att ha V-hals på den för att den då blir lättare att använda hela året.
Den koboltblå färgen är ”lysande” och så vacker…jag var inspirerad av masaiernas färgglade kläder då jag valde färgen, och den ljusbruna och vinröda är lite som afrikas färger i jorden.


Ärmmuddarna är i andra garn, bara för att få den lite personlig. Detta är enkelt att ändra eller att inte ha med om man önskar det annorlunda.
Det blir ganska mycket garn över från ränderna så man kan välja att göra matchande pulsvärmare, mössa, tub, eller delvis till en halsduk. Till Halsduk kanske man skall köpa till några valfria nystan eller använda annat matchande restgarn man redan har liggande!

En kenyansk tjej kom bort till mig då jag satt och stickade efter frukosten. Hon ville filma mina händer när jag stickade.
Sen kollade hon på ärmmuddarna och undrade om jag skulle klippa av allt luddet sen! Haha!!!

Tröjan är stickat på dubbel tråd med en tråd Cardiff Cashmere och en tråd Mohair Luxe. Jag har lagt upp beskrivningen så man kan köpa den utan garn. Då kan man om man önskar byta ut kashmiren mot ett annat garn i DK-tjocklek. (22 m = 10 cm på st 3,5 mm)
Priset blir saftigt i kashmir. Tänk på att man byter ut antal METER garn när man byter, eftersom att kashmir endast väger hälften av alpakka eller ull.


Jag gillar att vara i det ”gammaldagsa” livet utan motoriserade fordon på vägarna i Lamu. Jag älskar att få gå runt i myllret och supa in alla färger, ljud, liv, rörelse och dofter. Allt lever, det rör på sig, det händer saker.


Det är mycket ljud, alltid.
Det är stökigt, jobbigt och charmigt på en gång!

VIPS! så är man hemma i Sverige igen då!!! Skönt och konstigt. Jag har lite svårt att ”landa”…

Otroligt skönt att få hem barnen i förrgår, och Charly. Skönt att få laga en middag. Ta en varm dusch. Sätta på några tvättar. Har gått långa promenader i skogen igår och idag! Underbart!!! Svalt och skönt!
När man reser och det är så varmt att tar man på sig ett plagg så är det genomsvett bara efter 10 minuter utan att överdriva. Det ligger sand i alla gator. Man måste ha på sig solkräm för att gå utanför dörren. Det fläktar ibland.
Kan ni lägga ihop det? 10 minuter med svett, solkräm, sand, vind.
När Christian tog på mig så hängde hans hand fast som att jag var insmord med tapetklister!
Man vill bara ställa sig i duschen direkt. Inte riktigt van vid att gå runt så kletig. Man slänger ifrån sig de svettiga kläderna och hoppas på att de skall torka. Ja, de torkade ju nästan. Inte helt. Alltid lite fuktigt, och några kläder var man tvungen att använda igen.

Man kunde även sitta och titta på hur svetten pipplade ur porerna. Och det var inte 40°. På YR stod det att det var 27°, ”feels like 30°”
Våra 30° i somras är inte alls lika påfrestande som 30° vid ekvator.

Kan säga att när jag drog av mig den blåa tröjan efter att ha fotat den så hade jag blått mohairludd fastklistrat på kroppen!

Här behöver vi ju aldrig bekymra oss för att det skall hända! Jag älskar att vi kan ha lurviga garn på oss! Och gosa in oss och mysa i stora härliga sköna plagg i olika varianter av ULL!!!!! JAaaaaaa,…..bästa som finns!

Man kan lätt komma nära inpå livet i Kenya. Jag vill prata med folk när jag reser, och höra hur de lever, höra om deras kultur och deras mat och deras traditioner.
I Kenya sker all undervisning i skolor på engelska. Så det var jätteenkelt att prata med folk, de är dessutom otroligt sociala och nyfikna. Glada och trevliga så Kenya för mig var vääääldigt spännande. Jag har lärt mig massor, som jag inte hade en aning om innan jag åkte! Man kan säkert läsa sig till det, men det är roligare att konversera med unga afrikanska tjejer som lever i Afrika! Och att uppleva livet live.

Det blev en resa som satte mycket intryck i mig.

Nu är det ludd som gäller! Ludd, ludd, ludd…..
Detta är Langyarns DRAGO. Klicka på bilden eller länken om du vill se fakta om detta garn! Superkul och läckert är det iallafall (om man inte måste ha på sig det i Kenya! Haha!)

Ha en fin vecka nu! Jag är på jobb igen, och nu är det full fokus på Knitalongnääs den 23:e och 24:e!

Kram, Mia : )

Det här inlägget postades i Nya garn & häften, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.