SandnesGarn höst 2018

Peer Gynt är kanske SandnesGarns mest kända garn. Det har funnits i garnaffärer runtomkring i över 60 år! Och idag finns det många plagg stickad för 30-40-50 år sedan som ligger runt i folks skåp och de är lika fina i dag som då!
Självklart nöts det som allt annat. Men ytan och kvaliteen är lika fin!

Detta är ett garn i 100% NORSK ull. Detta gör att priset ligger lågt. 33:- nystanet, så man får sig ett toppenplagg till ett riktigt bra pris!

KLickar du på en bild så öppnas en ny ruta med mera info i webshopen. Under alla garnfärger kan du se förslag på kataloger/modeller som hör till garnet.

Jag som är lite känslig och gillar fluff lägger ju gärna på en tråd Tynn Silk Mohair för att få en mera exklusiv yta.

Men för en lusekofta, en klassisk norsk tröja eller en Nancytröja (TEMA 43) -är enkel tråd Peer Gynt det allra finaste!

Stickar man Peer Gynt på 3,5 får man 22 m = 10 cm. Vilket betyder att det finns masssssssor av beskrivningar som passar till detta garn.
Vill man åt ett lite mera följsamt/mjukare plagg kan man sticka Peer Gynt på st 4 mm och få 20 m = 10 cm .

En bästsäljare från SandnesGarn så långt i höst är nog Tynn Silk Mohair!

SandnesGarn har kommit med en ”stripegenser”. Detta är en lös beskrivning som inte ligger i någon katalog. 25:- för beskrivning, men säljes endast tillsammans med garn.

Väl,….jag tycker nog att det är väldigt lik Sorbetcardigan, men som tröja.
Man kommer nog till dilemmat att ingen har patent på ränder, men hur som helst.
Den är ju stickat misstänksamt likt en bästsäljare av @millefrydknitwear,  en dansk designer.  Jag lägger upp en länk här för att jag tycker att hon förtjänar uppmärksamheten för denna design. Det ligger flera än 5000 inlägg på instagram under #sorbetcardigan.

I SandnesGarns variant tycker jag nog att ränderna är några centimeter för smala och hade själv kanske ”bantat” bort en rand om jag skulle sticka den. Varför då???

Det är något med harmonien/spänningen när man ser på den tycker jag.

I 2008 då jag först var anställd en dag i veckan på GarnTua kom det inom gamla kloka tanter som var av den gamla skolan som gav många tips.
Och en sak var att när man skulle ha knappar i ett plagg så skall det alltid vara ett ojämt antal.  För att det ser bäst ut helt enkelt!
Jag har fortsatt att tänka på det där, och tycker faktiskt att det är helt rätt!!!
Jag tycker det ser konstigt ut med 4 eller 6 knappar.  3, 5 eller 7 knappar ser MYCKET bättre ut!
Det är bara något med hur det upplevs av ögat.
Jag tycker att ränderna är aningens för smala för antalet ränder….min smak.

Vi har nu 14 av SandnesGarns kvaliteer i vårt sortiment. Alla är populära garn som säljer bra, och de är väldigt prisvärda!
Tynn Silk Mohair kostar endast 65:- nystanet, jämfört mot Langyarns Mohair Luxe för 118:- nystanet. Båda är kidsilk kvaliteer.

…det är skillnad på lyster, glans och kvalitet när det är så stor prisskillnad. Och de flesta av er vet ju att Mohair Luxe är ett mitt A B S O L U T A favoritgarn. Skulle jag välja att endast få sticka med EN KVALITET resten av mitt liv, hade jag valt detta garn.


Som nummer 2….mitt eget Mias SURI

Men Sara och jag har diskuterat det lite och kommit fram till att Tynn Silk Mohair absolut är ett riktigt bra garn också!

Man får hög kvalitet för pengarna. Saras Björkgenser (häfte 1717 silke)  som hon stickade förra året och som är jättemycket använt håller sig väldigt fint.
Det finns så många fina modeller där man använder Tynn Silk Mohair. Om du tittar längst ned under garnfärgerna ligger lite modeller som kan stickas i garnet.  Sen kan man alltid lägga en mail eller ringa också och fråga om man letar efter modell i ett specifikt garn.

KNITALONGNÄÄS 2018

Det närmar sig Knitalongnääs nu hörni!
Och jag har börjat planera lite inför både fredag och lördagseventet. Och en sak som bekymrar mig lite är….
-att på fredag är det 40 personer (förra året var det 23), och nästan alla hade sparat sig för att handla i butiken och inte lagt order på nätet för att kunna handla på plats.

Jag oroar mig lite för att, det finns en risk att det är väldigt många som funderar på att sticka samma projekter. Jag önskar att ni som kommer har det i åtanke att det finns risk att man inte kan få med sig det man vill ha direkt om det skulle ta slut.
Jag önskar ju heller inte ett litet ”krig” om garnena i butiken.

Att beställa hem garn tar ca 1 vecka. Ni kommer påverkas av varandra och ofta blir det så att många vill ha samma färg.

Jag bara säger det så ni vet att det är många som skall handla.
Ni som kommer på lördag morgon: Det kommer finnas garn. Jag lovar.
Jag vet att detta endast drabbar vissa garn, i vissa färger. Jag vet inte exakt vilka, jag kan endast spekulera.
Jag kan heller inte sitta med ett gigantisk lager av något jag tror. För plötsligt visar det sig vara något helt annat som alla vill ha ändå.

Så vet ni att det är något ni bestämt vill ha på eventet så beställ det ett par veckor innan, så hinner det komma. Allt är klart och ni kan bara ta påsen i handen när ni kommer. Att byta lite färger och så går självklart bra.

Vill du ha Eksjöfilten måste det beställas innan för att få den på plats.

Nu blir det först ett par veckor semester då!

S A F A R I  &  H A V S F I S K E

Duktiga Sara tar hand om butiken under tiden! Det kommer inte vara någon skillnad på leveranser eller annat. Butiken är öppen som vanligt på onsdagarna och det kommer även att vara lördagsöppet mellan 12.00-15.00 den 27/10.

Ha det gott så länge! Vill du se bilder från Kenya så tune in på Instagram, @garntua
Jag hoppas såklart på inspiration….färger, färger, färger….

Kram, kram! Mia : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften, Okategoriserade, Sandnes och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.