Eksjöfilten – och fiske i Afrika!

Eksjö är Mysigt!
Det är kullerstensbelagda gator. Fina gamla trähus i ljusa färger, och  pittoreska gränder med jättegamla trähus målade i falu rödfärg. Eksjöån som ringlar genom staden, och balkonger som hänger ut över den.
Små torg med blommor, och massor av småbutiker och småföretagare! 

Jag älskar att se att det fortfarande finns en stad där lokala affärsmän och politiker inte har förstört den fina handeln med att tillåta byggen av shoppingcentra och stora handelsområden precis utanför stadsgränsen.
Att det fortfarande finns en stad med gator fyllda med småaffärer som drivs av entusiastiska småföretagare. Där man verkligen kan få service och ett bra utbud av kvalitetsvaror.

Jag fick frågan på Instagram från en från Eksjö som undrade varför jag kallar min filt Eksjöfilten. Och jag skall nog utvidga svaret: att det finns mycket av inspireras av i Eksjö!

-till att det även får vara en hyllning till att staden fortfarande i 2018 lever och andas ÄKTA stad! Det finns ett mångfald i Eksjö!
Jag kommer hädanefter att handla det jag behöver i Eksjös små butiker.

Eksjöfilten är klar nu!!! Jaaa, och jag har komponerat massor av fina färgkombinationer i den. Ja, den är lika dyr som Södermalmfilten, och kvaliteten är också outstanding i en blandning av Baby Alpacka, Silke och kidmohair. På bilderna av färgkombinationerna ser man endast de olika färgerna som är med i kitet. Det är flera nystan av varje: 2 nystan PUNO (den flerfärgade) 3 nystan Alpakka Silke och 13 nystan Mohair Luxe.

Så visst. Dyr, men man kan inte hitta något liknande ute i butikerna.
Och den är handvirkat vilket gör den extra superduper-exklusiv!


Jag är nöjd med de olika namnena på färgkombinationerna.
Det är viktigt att leka, och att vara glad, välj den färgen som gör DIG glad!
Den är jätterolig att virka, och jag är direkt sugen på att påbörja en till…

En liten mössa hakar jag på här också. Innan jag skall skriva lite om mitt privatliv i dagsläget. Det är så många goa kunder/vänner där ute som är uppmärksam på var jag är och vad jag gör. Jag får lyckönskningar och glada tillrop vilket gör mig väldigt glad!

Baby Lama SQUARE cap.
Japp! Ni som har hängt med ett tag känner igen rutorna. Jag tror på lite kortare mössor nu, så det är inte så baggy som förut. Denna är stickat i SandnesGarn BabyLama och kan stickas i alla garn som har stickfasthet 18 m = 10 cm på st 5 mm.  Denna väger 60 gram. Jag säger det ifall några har garn liggande hemma.
Vill du köpa garn hos din lokala butik, eller har du butik och vill sälja garn till denna mössa så är det bara att ladda ned beskrivningen som pdf. i webshopen och sticka modell.

Jag är mycket tacksam om man inte kopierar utan att man köper vart sitt ex när man vill sticka den. Så kan jag göra flera modeller också!

———————————————————————————————————-Så privata saker kommer nu om du är intresserad, annars hoppa av här!

Jag är i Eksjö hos min pojkvän Christian.

Jag borde börja min morgon med att öppna mailen och ta tag i det. Men, nej.

Jag jobbade till 22.00 igår. Hade ett 13 timmars arbetspass. Jag var sååå nöjd!
Jag börjar dagen idag med att blogga lite. Fyller på kaffe efter kaffe och ligger i soffan med datorn på magen. Jag har ju levt mina sista år med sådana här sjukt långa arbetspass och sen jag mötte Christian har det blivit kortare arbetsdagar. Vilket ju är sunt. Men för mig,….känslan av ett 13 timmars arbetspass. Helt själv. Full fokus. Är helt underbart!!!
Christian var inte hemma. Jag fotade en del som du ser på bilderna här.

Ekollonen ligger tät här i Eksjö…..och vet ni. Det ligger eklöv på dörrmattan inne!!!
Haha, det tycker jag är ganska charmigt.

Jag vill berätta lite om min kille Christian, så ni som läser min blogg får någon sammanhang om hur det ligger till när ni läser om vad jag håller på med. Christian kommer att synas framöver. Vi är ett bra team tillsammans! Jag har fått många reaktioner på bilderna av mig sen i somras och de är det Christian som fotar : )

Christian bor i Eksjö! Det är 20 mil från mig!!! ….men eftersom att jag kan sitta var som helst och svara på mail, blogga, fota, sticka och lägga in saker i webshopen blir det naturliga att det är jag som pendlar. Så nu bor jag i resväska, och många av mina foton kommer bli härifrån.

Nu är det 3:e veckan som jag jobbar från Eksjö, i min väska denna veckan var det proppfullt av garn som skulle fotas!

Jag har ett långt och bra arbetsbord här. Igår fotade jag, jag svarade i telefon och på mail. Beställde varor. Sara var i butiken och packade ordrar och skickade, och hade butiken öppen. Det funkade bra!
Det viktiga är ju att det känns bra att lämna sin fysiska arbetsplats, och med Sara känner jag mig helt trygg. Det är väldigt skönt!

Christian då. Han jobbar med skog. Han älskar skogen, och naturen. Han har fiskat och jagat i hela sitt liv. Vi har gemensamt att vi inte gillar att gå i shoppingcentra, men älskar att vara i skogen. Och vi gillar att fota. Vi har var sin hund. Och vi kallar oss båda livsnjutare.
Christian är en praktisk kille som har mycket av allt. Jag börjar med kärlek då.
Mycket kärlek i den killen!!! Det är det viktigaste!
Men även annat, som är ganska roligt som jag har tänkt avslöja.
Jag tänkte på det i går, då jag tittade i en låda i köket. Där stod det 4 paket Maizena!?

Jag öppnade ett annat skåp som var delat på 2 saker:
Påskägg och termosar!!! Vi snackar MÅÅÅNGA påskägg, och måååånga termosar!

I morse öppnade jag ett annat skåp och jag skulle lägga in en sak i en hylla. Med tändare. Många tändare. Även nya tändare i förpackning!?

Alltså, jag måste säga att jag har hittat killen som kommer vara räddningen om det blir krig! Jag känner mig så trygg!
Han jagar och fiskar och han har så det räcker för hela sitt postnummer av alla saker man skulle behöva i krissituationer.

Jag själv har en tändare hemma. Den hittar jag sällan. Så då jag var i Finland i somras köpte jag mig en tändsdsticksask med en ren på. Det står FINLAND på den och den är riktigt fin. Den har jag som pynt, så jag vet var den finns. Christian har nog, jag skojar inte: En hel papplåda med tändstickor. (han jobbar ju med skog/träd)

Jag var ensam hemma här igår, då hade han tagit fram ur frysen en portion med viltgryta som han hade gjort till mig. Så jag hade mat när han var borta.
Alltså,….. god! Den var så god så jag brann mig i hela munnen för att jag inte kunde vänta på att den svalnade.
Och det var egen jagat älg (eller rådjur) i den. Han har 4 stycken djupfrysare i källaren. Haha. Mycket mat. Mycket av allt.

Det finns såna killar som gör att ens liv liksom inte känns helt på riktigt. Det finns såna killar på riktigt!!! Det trodde inte jag. Och de finns på dejtingsiter! Jajamensan.
Ge inte upp om du letar. Det finns!
Det är ju såklart olika vad vi tjejer önskar och vad vi uppskattar av vår kille. Men jag som älskar att resa, och inte gärna väljer charter har hittat killen som tidigare har valt resmål som Tadjikistan, British Colombia, Alaska och Namibia! Killen som har sovit i vindskydd i bergen med en fattig familj i Tadjikistan! Som har bodd en månad i tält i vildmarken i Alaska. Som hatar all inclusive (yessss, det gör jag med).
Och för 3 veckor sedan ringde Christian mig och sa såhär. Håll i er nu:
”Mia, jag har undersökt lite. Jag skulle så gärna vilja ta med dig på en resa”

Så nästa torsdag kära vänner så åker vi till Kenya!!! På Safari först, sen skall vi till kusten i norra Kenya och fiska havsfiske!
Ja, jag bara var ett stort leende då i telefonen: ”Hahaha, he, he, hahahahaha!!!! ÄR det sant???”
Jag älskar det. älskar att någon annan tar ett beslut för mig, att någon annan bestämmer resmålet. Att resa utan att ha kontroll, att få uppleva ett äventyr! Och inte minst, älskar att det sker spontant! NU, inte om ett år.

Hej hopp NU drar vi till Kenya!!!

Det går ju nästan inte i dagens internetvärld att inte ha kontroll. Man kan ju kolla upp varenda detalj om sitt resmål, man kan se bilder från gator. Allt. Jag har inte kollat upp så mycket.
Christian klappar sina fiskedrag (poppers) som ligger på köksbordet då. Och jag har fått kasta litegrann med fiskspö och poppers så jag vet hur det känns.
Jag har endast en caps och två par fiskevantar redo. Har inte en aning om vad som skall med i resväskan, och om en vecka sitter vi på flyget till Nairobi.

Fiskarna som vi vill ha på kroken är ”monster”. De skall endast fångas, fotas, sen släppas ut igen för att simma vidare. Jag vill inte ens spekulera i hur det kan bli, men ni skall få veta. Och det kommer bilder på Instagram!

Vilket reseår det blir 2018….helt O-troligt!!!

Kram på er allihopa. Jag har det bättre än bäst just nu!

Det här inlägget postades i Interiör, Okategoriserade, Virkat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.