Fairtrade korgar och askar

För ett par år sedan så träff jag på Morten Ledskov som driver Hammershus Fairtrade i Danmark. (klicka på länken så öppnas deras sida i eget fönster)

Morten har ett samarbete med flera olika communities i Burkina Faso i Afrika. Utan att jag skall skriva fel information så lägger jag med länken till hans hemsida så ni kan läsa om hans arbete för att hjälpa kvinnor i Ghana, och flyktingar från Mali att kunna arbeta och sälja sina produkter för att kunna försörja sig.

Hammershus Fairtrade är en icke-kommersiell Fair Trade verksamhet som arbetar för utveckling och fattigdomsbekämpning i Afrika, vid:

– Att importera och sälja Fair Trade produkter
– Att ge faglig och teknisk stöd till afrikanska producenter och samarbetspartners.
– At arrangera koncerter och resor, för att upplysa och samla in stöd till utvecklingsprojekt.

Jag tycker mycket om denna sortens arbete, och jag tycker att hantverket på produkterna är superfint. Produkterna är fantastiska och jag är jätteglad för att äntligen tagit hem produkter från denna leverantör av superfint hantverk till en god sak!

Dessa produkter kan nu köpas i webshopen och i butiken i Floda.

I webshopen ligger ALLA runda korgar i medium och large och alla läderaskar. Jag kan inte ha allt i lager, det finns inte plats för det. Jag har en del, och om man beställer något som jag inte har själv i lager kommer Morten att skicka det direkt från sitt lager i Danmark till er.
(Hittar du något annat på Hammershus hemsida, så kan det beställas från mig också. Tänk på att den danska kronan är hög, så danska kronor skall just nu multipliceras med 1,5 för att få priset i svenska kronor.)

I måndags satt Sara och la in alla bilder i webshopen. Check it out! Klicka på bilderna för att komma till webshopen om du önskar det.

Storlek och priser ser du i webshopen. Askarna finns i massor av fina färger och korgarna också.
Tänk på att det är hantverk, och alla produkter är lite lite olika, och alla är vackra!

Läderaskarna har träbotten och trälock som är klädd i färgat läder. Det runda på asken är plaströr (som stuprör) som är klädd på utsida och insida. De är väldigt exklusiva, och locken sitter jättefint på alla!

…jag dör lite och vill ha allt.  Och plötsligt vill jag åka till Burkina Faso också.
Hmm, kanske det? nästa gång…

Det finns även 3 olika skulpturer av stickande kvinnor gjorda av mässing och annat metallskrot. Jag har fotat de 3 jag har i butiken nu, men dessa är gjorda av en konstnär och varje figur är unik.
Önskar du en,  så kommer den att vara one of a kind, men med samma utgångspunkt i modell, form och storlek. Titta gärna på alla 3 olika stickande kvinnor i webshopen!
De är tunga, fina och exklusiva.

För övrigt jobbar jag lite från västkusten just nu, och är så glad för att kunna doppa ned mig i havet och kyla ned mig i denna medelhavsvärmen vi har just nu.
Jag åkte en sväng till Hamburg förra onsdagen och hade en prat med Sören som har företaget GGH. De har agentur och lager på Amanoyarns i Tyskland och Mellaneuropa, vi skall samarbeta lite då jag skall börja distribuera Amanoyarns här i Skandinavien.

Jag skall skriva ett eget inlägg om just Amanoyarns. Men är du nyfiken så kolla in deras hemsida så länge! Eller följ dom på Instagram: @amanoyarns.

Jag hämtade hem endal garn som jag nu har börjat sticka lite modeller av.
De butikerna som vill sälja Amano kommer också att få mina nya beskrivningar till dessa garn att ge till er! Samma som med kashmiren.

Jag börjar med en tröja i superfina Mamacha. 70% baby alpacka, 30% merinoull.

…jag önskar er en härlig dag och kväll. Snart är jag tillbaks med mera info om Amanoyarns!

Ha det gott så länge!! Kram, Mia

…jag har fiskat torsk!!!

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade, Stickor och Tillbehör och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.