#TropeaTee i LINE

#TROPEATEE

Hej sommar! Solen, värmen och det härliga badvattnet vi har just nu!
Jag och Sara bestämde för en vecka sedan att i juli skall beskrivningen på TropeaTee vara gåva från oss till alla som handlar för mer än 300:- i webshopen i juli!

En lös och ledig, skön sommartopp som jag först stickade upp i bandgarnet Allegro från Lanagrossa. Garnet finns tyvärr inte i enfärgat längre, och efter många förfrågningar på alternativt garn så har jag stickat upp den i SandnesGarn LINE.
Det var bara att dra med sig 7 nystan hem och få färdigt den! Nu är den tvättat och klar.

Och den blev SUUUUPERBRA!
Jag är överraskad över att den blev bra, och jag kan helt klart rekommendera att sticka upp den i Line.
Om man skall ha samma stickfasthet i Line så behöver man gå ned på stickorna lite. Gör stickprov! Tråkigt, jag vet, men kan spara dig för massor av upprepning.


Jag stickade denna i kitt 1015 med samma stickor som i beskrivningen och fick en lösare stickfasthet, den blev då en storlek större. Jag är nöjd!
Den är lös, ledig och skön. Jag har ca 18 m/10 cm på denna. Den är ca 104 cm i övervidd, och då stickat efter den minsta storleken.

Fransarna blev riktigt fina i Line. Jag tog bara 2 trådar på ca 25 cm, trädde igenom varannan ögla på nederkanten och knöt en knut så det blev 4 trådar i varje frans.

När jag sedan tvättade den så blev fransarna superfina.

När jag skall byta garn på en beskrivning så tänker jag inte bara på stickfastheten på garnet, men även på hur garnet blir efter att det är uppstickat.
Eftersom att Tropeatee är en ganska lös och vid tröja behöver den att ha lite tyngd och fall.
Det ger viscose och silke till ett garn.
LINE är blandat med 53% bomull, 33% viscose och 14% lin. Det blir jättebra i denna modellen.
Lite laidback och skön blir den i stilen då. Tar man ett fastare garn, eller stickar den med mindre stickor kan man få en ”snyggare” och mer stilren look på samma tröja.

 Väljer man mindre stickor behöver man också att köpa lite extra garn för det drar mera då.
Beskrivningen kan köpas lös som en pdf. fil om du har garn liggande hemma.

Du behöver garn som kan ge dig 19-20 m/10 cm. Stickorna kan du justera.
Och som sagt….det kan vara bra att göra några olika stickprov innan du bestämmer dig för vilka stickor som blir bäst för det garnet du valt. Dels att kolla på hur tät det blir, och hur känslan blir. Blir det en skön tröja? Tillräckligt mjukt?
Om den skulle bli vidare eller smalare spelar ingen större roll. Det kommer fungera att följa beskrivningen ändå.


Tropeatee är stickat runt på rundsticka, och sedan är det virkat på kanter uppe och nede.
Jag älskar den virkade delen på axlarna.
Om man önskar så kan man knyta på fransar också.
Jag röstar JAAAAAA! till fransar!
Haka på!

Halsringningen kan man också enkelt göra smalare vid att maska av 15 maskor istället för 19 maskor och sedan följa beskrivningen. En halsringning töjer sig alltid efter användning!

Om man stickar tröjan i enfärgat LINE kan man även köpa 1 nysta Allegro för att få in en multifärgat effekt i axelpartiet. Tex Line kitt 1015 med Allegro 029….skulle bli läckert.

Och jag önskar er en fortsatt finfin sommar vart ni än befinner er. Det är så roligt att se vart alla åker och alla bilder ni lägger ut på Instagram.Själv är jag i Bovallstrand på västkusten och njuter av den fantastiskt vackra naturen, makrillfiske, 2 goa hundar och en……superfin man! Jaaaa…….livet är underbart.

Det går ju att jobba härifrån också…

Ha en fin vecka allihopa. Nu blir det att räkna ihop och få ordning på alla er som skall hänga med på Knitalongnääs i november! Vi hörs snart! /Kram : )

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.