STICKADE LINNEN

Linnet är klart!!!
Jag blir tokig när jag inte får till det, och självklart måtte det till lite klippning mitt i arbetet, och jag behövde även sticka upp en till med en tjockare sticka.
I det jag gjorde det upptäckte jag den enorma skillnaden i töjbarheten i det färdiga plagget!

Var skall jag börja?
Vi stickar ju alla olika, men vill du sticka med SOL Dégradé från Langyarns borde du läsa detta.
På banderollen på garnet står det rekommenderat stickor 5 – 5,5 mm.
Jag har stickat med det förut och eftersom att SOL är ett ganska brett bandgarn så blir det ganska hårt och helt utan fall på st 5 mm. Jag skulle aldrig välja 5 mm om det inte är typ bikini eller hatt!

Jag tycker 8 mm (jag stickar lite löst) blir det allra bästa.
Det blir någonstans 13-14 m i bredden på 10 cm. Jag ville även testa på 9 mm för jag tyckte att medium på st 8 mm satt lite för ordentligt på och jag ville ha det vidare.
Stickfastheten på bredden blev PRECIS det samma på 9 mm som på 8 mm!!!
Hmm, jag kliade mig i huvudet för det kändes helt annorlunda.
Tills mamma sa till mig att den på 8 mm hade 23-24 varv på höjden. Och den på 9 mm hade bara 18-19 varv på höjden! Aha!!!
Så då behövde jag skriva en beskrivning där man kan välja detta. Det är nu en ny och mycket bättre beskrivning på Wrestlerlinnet där det står till st 8 och 9 mm i samma beskrivning.
Alla som handlar för mer än 250:- i webbshoppen nu en fram till mitten på juli kommer få beskrivningen på Wrestlerlinnet gratis (på mail, ej papper)

Garnåtgången på en Medium blir då olika. 2 eller 3 nystan.
2 nystan på denna modellen i persika/beige på st 9 mm.

Den blev en egen modell som jag kallar F L O R E N C E
Den är en kombination av Firenze och Wrestlerlinnet. Skillnaden är kanten nede, och även kanterna mot ärmhål. Den är stickat så den rullar in sig på FLORENCE och med 3 rätstickade maskor på Wrestler. Axelband är en grej för många, men det är en enkel sak att lämna med flera maskor så de blir bredare om man önskar det.

På denna i gul/orange är det stickor 8 mm, 3 nystan och den sitter tightare.
Om jag lägger ned dom utan att sträcka så är de nästan precis lika breda.

Wrestler är längre bak än fram.

Välj stickor efter vilken typ av linne du vill ha. Båda är sköna. Båda modellerna i båda stickfastheterna. Svårt val…jag vet. Färg, modell och stickfasthet att ta ställning till.
Jag räknar med att de flesta tycker att st 8 mm bli ”snyggast”.

FIRENZE linnet
…är också ett superskönt linne. Och nu har det kommit in massor av fina färger i Fashion Tahiti från Schachenmayr.
Se Fashion Tahiti här.

Denna färgkombinationen heter BLUE 5930 i webshopen under KIT Firenzelinnet. Det finns en meny som man väljer storlek och färg.
Man kan även välja färg själv och plocka ihop en egen kombination av färger man tycker om. Den är stickat med en tråd Mandarin Petit från SandnesGarn och en tråd Fashion Tahiti (multifärgat) från Schachenmayr. Stickor 7 mm. Denna är också ganska lös och ledig i känslan. Otroligt skönt att gå med stickade linnen i värmen faktiskt. Och så är de snygga!
En liten samling Firenzelinnen.

Jag har ju även ett virkat linne med beskrivning från Schachenmayr i Fashion Tahiti.


Det här, som jag har virkat på virknål 2,5 mm. Det är rutor som virkas ihop efterhand. Man börjar längst ned. Jag fick virka ganska många lappar innan jag hittade precis min storlek på lappar för att den skulle bli rätt vidd för just mig. Men den var väldigt rolig att virka. Man måste nästan känna efter själv om man fixar att virka detta. Är du osäker så skall du iallafall ha lite tålamod.
Jag har virkat krabbmaskor runt kanterna.
Beskrivningen kan du hitta som ”relaterat produkt” under garnet i webshopen!

Nej, nu är det natten. Hoppas ni fortfarande njuter av sommarvärmen. Det gör jag. Och även om jag inte borde berätta detta så måste jag ändå. Jag har sett så mycket fint för hösten!!! Wahh! Och beställt garn till säkert 6 modeller!
Ni skall få se Langyarns moodboard här…innan jag går och lägger mig.

GUL, knallgul kommer nu in i ALLA färgkartor. Ni har dock ett till två år på er att vänja er. Men ni som vill vara innovatörer och först med det sista! GUL it is!
Annars pudriga toner fortsätter ännu en säsong till, tur för rosalovers. ; )

Roliga garn kommer det att bli….men fortsätt ni med bomull nu! Sommaren har ju inte ens börjat!

Vi hoppas att denna våren bara kommer flyta över i en varm härlig sommar också!

Ha det gott allihopa! Kram, Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.