Brushmerehoodie

Min Brushmerehoodie är klar!
-och har varit det ganska länge. Det har säkert flera sett….
Varför har jag väntat med att lägga ut den då? Varför dröja såååå länge?
Jo, för att den kostar 2500:- att sticka. Jag måste bara vara helt säker på hur denna uppför sig, och håller sig innan ni själva får välja om ni vill sticka denna svindyra sak.
Så den är justerat lite i efterhand till det bättre.
Jag har använt den hårt!
Hårt = 24/7 i typ 6 veckor. Detta var inte med flit för att jag skulle testa den, men för att den är nästan omöjlig att ta av sig när man väl har tagit på den… den är som en kanin mot huden. Obeskrivlig.
Verkligen obeskrivlig mjuk. Den värmer supergott och när det var extra kallt så använde jag den med min cowl i samma garn och färg. Den i dubbel tråd stickat på 10 mm stickor.

Just den har varit min favoritcowl denna vintern. Jag , märkte ju i efterhand att mörkblå är nästan helt omöjlig att fotografera om man vill få fram hur det ser ut.
Men jag gillar ju denna mörkblå så mycket….
Tillbaks till  HOODIEN.
Det är ingen ”fintröja”. Vill du ha en kashmir som har en slät fin yta så skall du inte välja denna. Detta väljer man för komfort och mjukhet.

Den är en uppborstad kvalitet (vilket i princip betyder att den släpper noppror.)
I cowlar och mössor händer inget, men för mig som är en ”nopprig” person så måste jag riva av noppror på denna jackan ganska ofta.
Jag har testat att kamma den med ullkam. Det fungerade inte speciellt. Sen försökte jag att borsta upp den med mohairborste och då fick den en jättfin yta igen. Men det är inte att rekommendera att borsta sina stickade tröjor med mohairborste så ofta. Man drar ju av endel av tröjan också.

Denna kan man enkelt sticka längre om man önskar det.
Brushmerenystanen är endast 45 meter på 25 gram. Så det blir att byta nysta ofta. I detta garnet så syns det inte när man fäster trådarna så det kan i princip göres var som helst.

Längd på ärmar är induividuellt så det rekommenderar jag att bestämma när du har stickat upp bålen till ärmhålet.
Ett ganska enkelt sätt att veta hur långa ärmar man behöver sticka är:
Ta en tröja/jacka du har som du tycker har perfekt längd på ärmarna. Lägg den ned på golvet plant. Mät hur många cm du har från ärm till ärm. T.ex blir det 145 cm.
Ta din nya stickning och lägg det ovanpå på det plagget. Stickningen kan vara bredare eller smalare, det spelar ingen roll. Men du kan mäta hur långa ärmar du behöver för att få de att bli som det plagget som ligger under.
Smart va? Man behöver inte alltid att vara ett matematisk geni för att kunna sticka. Lite praktisk kan man vara istället.

Sen skall det väl sägas att denna hoodie kommer nog få vila fram till kylan sniker sig på mot hösten nu. För min del. Men jag lägger ut den nu ändå.

Andra tröjor som jag heller skulle rekommendera för säsongen som kommer är

Min #366dégradé

Jag tycker verkligen om den tröjan.

Min #mias365 är stickat så mycket av så många.
Vad är skillnaden???

366 är lösare, ledigare, lite lösare stickfasthet OCH den är rundfällt i oket, jämnt runt hela är den minskat.
Kvalitéen är helt ljuvligt mjuk med en tråd Langyarns PUNO (babyalpacka, silke & extrafin merino) och en tråd Langyarns Mohair Luxe. Den väger bara 315 gram.

Cissi har stickat upp en i grå nyanser. Hon är medlem i #gråklubben, och sen finns det ju även #rosaklubben
Och är ni på Instagram så kolla #366degrade så kan ni se några olika färgkombinationer.
Fram till 15/4 ligger den till rabatterad pris 998:- (1248:-) 


En annan tröja som jag också tycker är en bra sommartröja är #pärletröjan!

Jag gillar denna jättemycket. Den har jag också använt sådär 5 veckor i ett sträck. Men när det blev så kallt så är den för vid för mig. Jag fryser lätt.
Så jag ser fram emot våren och sommaren nu, så blir denna bra att använda igen.

Det är ju bara ull….det är inget bomull. Nej. Jag använder ju gärna ull hela året jag då .
Men det finns massor av fint i bomull i SandnesGarns nya kataloger.
De kan du se här!
1802, 1805 och 1806 är de senaste. Jag tycker ju att det finns fina tröjor i alla deras kataloger. Det är ganska så klassiskt så det spelar ingen roll om man tar en katalog från 2015.
SandnesGarn har också börjat lägga på ludd även på sina bomullskvaliteer och en väldigt populär kvalitet är Silk Mohair. Då dessa printade kom in i vår så köpte jag på mig lite extra för jag mistänkte att den kom att ta slut i SandnesGarns lager ganska fort. Jepp, det har skett. Den är restnoterat till maj, men JAG HAR DEN!


Garnet till Kosegenser i häftet 1802.

Och en superfin jacka är nya Sockervaddsjackan i häfte 1805 stickat i en tråd LINE med en tråd Tynn Silk Mohair.

Ja, det är många fina modeller i alla dessa vårhäften. Klicka och njut….

Och ha en fin helg! /Mia : )

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.