Små gulliga saker och nya Langkvaliteer

Denna veckan kom det flera olika små gulliga småsaker som är mer och mindre viktiga.
Men lite extra fina så man lockas att vilja ÄGA dom.

…plåtaskar med fina retromotiv! De är ca 7 cm långa, ungefär. Jag fotade dom, men glömde mäta. Får göra det imorgon och skriva in mått i webshopen.
De kom i ett ställ med 3 styck av varje motiv. Gissar att det är några som blir extra populära.

Måttband! Åh, dessa har jag haft förut, och själv har jag 3 stycken, Sara tog direkt med sig 3 stycken…
De är superbra, de håller i evigheter och är den absolut roligaste leksaken för baby och småbarn. Ett riktigt kap för 50:- !

Sen har det även kommit nya garn från Langyarns. Jag kastade mig över dom i 90 graders vinkel och kameran. Svårt att räta ut sig efter att ha fotat 3 kvalitéer! Men det är värt det!

CARA. Jag diggar ju Cara och har gjort det i ett år nu. För en människa utan tålamod är det olidligt jobbigt att vänta på att detta skall gillas av ”alla”. Det är så fräckt, och nej, det ser inte alls ut som 2000-tals pälsgarnena som tanterna stickade 10 cm breda halsdukar av (då räckte det med 2 nystan!)
Vid första ögonkastet kan det se så ut….likna. Men detta innehåller 32% silke. Glansen ligger i tråden innanför det mjuka luddet. Luddet är fint, inte helt hysteriskt och tovigt.

Jag har teststickat detta på flera olika sätt, och kommer nu att skriva min högst personliga upplevelse om vad jag tycker funkar och inte.

Enkel tråd: på st 3 mm blir det ca 30 m på 10 cm. Det blir tät, supermjukt och fint elastiskt. Svårt att hålla tråden stram, så jag får surra den en extra gång runt fingret.

Detta blir så coolt. Jag påbörjade denna i januari 2017….hmm. Om ni tycker att ni har ufon liggande. Jag har några stycken också.

Enkel tråd på st 4 mm (som banderollen säger) Fin yta, men det blir aningens transparent. Man behöver ett plagg under.

Dubbel tråd Cara. Ser billigt och oelegant ut.

En tråd Cara med en tråd Kidsilk. Blir varken mohair eller päls. Lite bortkastat för båda kvaliteerna.

En tråd Cara med en tråd Canapa. Ny hampa från Langyarns. Blir jättebra!!!
Det är lättstickat, och hyfsat stickfasthet med 18 m = 10 cm på st 4 mm.
Pälsen dämpas något, men finns fortfarande kvar och glansen finns där med från båda kvaliteerna!

Allt detta testandet är viktigt. Jag hoppas att ni kan få idéer och även utesluta idéer när jag berättar. Det är också fritt fram och ringa och fråga!

Det skall bli denna hoodie….tänkte fråga min mamma om hon kan sticka klart den för mig. Sara håller på att översätta många av dessa beskrivningar nu så ni kan få det på svenska.

Sen kom även CANAPA

Canapa är 100% hampa. Hampa kommer nog intågande på grund av sin miljövänlighet. Den skall ju vara ett alternativ till bomull som kanske överproduceras lite nu. Och då självklart skadar både natur och människor.
Jag gillar bomull, försöker inte prata dåligt om det. Grejen är väl mera HUR många t-shirts och jeans behöver man egentligen, när det går åt 5000 liter vatten på att producera ett par byxor.
Hampa kommer iallafall komma mer och mer och det är ganska hårt. Säkert finfint till skrubbvantar och även till:
Snygga klänningar. Jag misstänker att det uppför sig som lin och blir mjukare ju mer man använder det. Till denna går det 18 nystan á 25 gram. (45o gram) .

Men jag har tyvärr inte provstickat Canapa annat än med pälsgarnet än så länge.

Sen kom LINO
(jag tror denna funkar till mina tröjor i Allegro. Tropea och CapriTee, även Allegro 16 som är min favorit sommartröja. Skall teststicka…)

…last chance för rosaklubben. Rosa fasas ut av alla färgkartor som jag ser, de blir dova, lite brunkoralliga i nyanserna eller åt syren och lila. Men ROSA rosa-rosa. Glöm det nu.
#rosaklubben -Ni måste hitta en ny älsklingsfärg, eller köpa syntetgarn framöver. Haha. Förlåt. Jag kan föreslå grönt!? Skojar, men knallblå….däremot.

Och ja, när man ser i butikerna så finns fortfarande rosa denna säsongen i Sverige, kanske ännu en säsong. Men ser man färgkartor från de trendledande så kommer det fasas ut.

Dessa 3 garn som kom nu kommer vara beställningsvaror. Ni har möjlighet att köpa ALLA färger i färgkartan, precis det antalet nystan ni önskar och det blir 7-10 dagars leveranstid.
Detta gäller dessa 3 kvaliteer: Cara, Canapa och Lino från Langyarns.

Det är också för att vi kommer lägga upp modeller som man kan köpa som kit i sin önskade färg och storlek. Detta är på gång…

Jag gjorde klar min blåa SURI tröja också. Den får heta SURI Summer!
Den är oversize, den är lite sjaskig, enkel och…superskön i mitt SURI garn
Mjuk och gosig, och det är lite fint tycker jag med en lurvig ylletröja på sommaren.
Den är medelsvår att sticka. Man kan göra den enklare om man stickar en rak hals.
Det går endast 5 nystan SURI till denna och man kan köpa beskrivningen med garn under Beskrivningar – Mias design – tröjor, eller utan garn under
beskrivningar – download pdf. – tröjor för 40:-
Stickfastheten är 15 m = 10 cm på st 5 mm
Tjusig bild…i hemmatights och, oborstat hår och smink från igår. Jaja,…Den är tagen med min sämsta mobiltelefon också. Men, vi får se om jag kan fixa ngt bättre sen.

Mina modeller blir alltid prototyper och jag ser vad som blir ”fel” efter att tröjorna är klara. Denna blev lite för fladdrig längst ned så beskrivningen är skrivit med 20 maskor mindre längst ned. Då kommer den bli bra!

Jag är väldigt nöjd med kanten mot halsen

Jag har börjat sticka alla kanter såhär efter att jag stickade Allegroklänningen. Det var där jag lärde mig detta fina trix.
På varje avigvarv lyfter jag av de 2 första och 2 sista maskorna med tråden mot mig. Då blir det en fin lite inrullad och stadig kant som håller sig. Testa det!

Mitt liv går i ultrarapid nu. Och jag hinner inte med mig själv! Synd om de närmaste, och kanske speciellt Sara på jobbet. Eftersom att jag börjar närma mig datum för 4 veckors semester och vill göra allt jag skulle ha gjort de 4 veckorna nu innan. Och problemet är. Jag gör det! Jag hinner. Jag är dampig, jag vet.
Jag har inte all denna energin vanligtvis, men nu är det liksom att ta i allt jag kan innan jag skall ”kraschlanda” i en flygplansstol den 23:e….
Jag la ut bilder på instagram att jag ville sälja modeller, så tänkte jag att . ”Ja, men jag gör ett inlägg om det också”. Nu är det typ för sent.  De flesta modellerna har redan sålts. Några finns kvar, om ni är nyfikna. Ligger på REA i webshopen.
Fina sommarmodeller finns kvar, och jag har även en Tropea Tee i den fina korallfärgen som säkert några kommer ihåg. Jag har inte hittat någon bild på just den modellen och inte hunnit fota ny bild, men är någon spekulant på den så maila. Superfin korall färg, med multifärgade fransar.

Jag behövde tvätta kläder, har inte gjort det ”på en stund”….då jag plockade ut av maskinen för att hänga upp tänkte jag. Jösses, vad många trosor! Så jag räknade….29 stycken!
(Och jag som byter en gång i veckan, det var ju ett halvår sen jag tvättade då!) Haha, nejdå. Men det indikerar väl sån ca en månad då.

Full maskin – för klimatet. Måste kompensera för alla gånger det tvättas enstaka stickade tröjor…

Har du en långsam dator? Alltså när du är på Internet?
Har du hört om att rensa cacheminnet?
Detta är ett återkommande ord för mig senaste 6 månedarna då jag har flyttat och byggt om min webshop. Innan dess hade jag aldrig hört ordet.
Nu har jag rensat cacheminnet på min bärbara dator och det var sådär över 4000 ”objekt” (vet inte vad man kallar det) som togs bort.
Jag klagade till min webbyrå att jag tycker att ting går långsamt, och Carl sa till mig att du borde rensa cacheminnet varje dag!
-Jaha! Varje dag kanske det inte blir, men definitivt när ting börjar ta för lång tid.
Jag skall inte gå in på hur man gör eftersom detta verkligen inte är mitt bord, men har du inte hört om detta och har vanan inne så fråga någon i din närhet om hjälp! Det kanske blir en ny och snabbare internettupplevelse!

Nu är första dosen koleravaccin intagit, ännu en nyhet om bussolycka i Peru på radion och nytt pass imorgon. Det närmar sig. Kommer välja annat än buss om det är möjligt ja.

Ha nu en god helg allihopa, jag skall vila mig och sticka en signalröd SURI SUMMER med justeringar så den blir efter beskrivningen, lika djup men lite smalare v-ringning.

Mia : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade, Sticktips och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.