Köpknappar, Peru och pannband

Brushmerecap och Brushedpipebuff
Här ser ni närbild på både söta Sara och de två plaggen i det mjukaste mjuka borstade cashmere. Den som heter Brushmere, det är en borstad variant av 100% cashmere.
Det är det jag har i min hoodie….


…som jag skriver lite om längre ned i inlägget här. Ja, den ser lite ”tofsig” ut, men det är efter hård användning nästan 24/7 senaste månaden. Jag är helt beroende av den, och har den på mig ALLTID. Jag nopprar av den då och då och är säker på att jag kommer använda upp denna jacka tills det inte finns mera kvar av den.

I kväll…en helt vanlig måndag. Första dagen i veckan då jag inte har barnen hemma hos mig. Min plan…. jobba tills jag stupar.  Livet som frånskild småföretagare! Jag gillar det.

Sara, @sippan86 – min nyfunna ”Högra hand” och unga fräscha snabba hjärna och jag kan jobba nonstop på hemsidan säkert i några månader framöver.
Jag har en del kunder som är inne på sidan VARJE dag. Alltså, varje dag…!!??!?
Och ni ser ju garanterat att det händer saker.
Det största som har hänt. Och som jag har kämpat för sedan början på september är köpknappar under varje färg i garnena!

 Ni kan inte förstå hur svårt det har varit för mig att få detta önskemål uppfylld!
Jag beställde det redan i maj 2017. Den förra byrån fixade det inte. Den nya byrån har mailat med utvecklare i USA för att få fram detta.
Och nu finns dom där, efter 5 månaders tjat.

Ni som inte har sett det, klicka på bilden eller gå in i webshopen på valfritt garn och se de härliga paletterna av färger som kommer upp under MED egna köpknappar!

Jag är så fruktansvärt nöjd!

Även i beskrivningarna, har det blivit ordning igen!

Under varje katalogbild ligger nu alla modeller med storlekar och garnåtgång.
De nya häftena läggs in efterhand, och jag har ju i stort sett alla häften från SandnesGarn.

Nu säljer jag ut Mandarin Medi och den tjocka Merinoull i vår (REA), och nytt i sortimentet är DUO, som är en blandning av 55% merinoull och 45% bomull.
Duo är väldigt fin, och den kan ersätta både Merinoull och Mandarin Medis beskrivningar.


DUO har en fantastisk färgskala, och jag gillar det lite rustika utseendet på infärgningen. Jag skall nog virka upp en filt i detta.

Jag har haft ett sånt bekymmer hela hösten för att min webshop har varit …skit. Dålig.
Nu skall den bli BÄST av alla!
Jag kommer jobba dag och natt för att den skall bli det.


Snart åker jag till Peru! Och när jag är borta kommer allt att fungera som vanligt.
Jag har inte råd att stänga…så shoppa loss bara när jag är borta!
Sara sköter webshoppen och öppettiderna till butiken står på hemsidan.

Vill ni se lite glimt från vad jag gör i Syd-Amerika får Ni tuna in på Instagram @garntua

23/3 flyger jag. Otroligt spännande, och i den resplanen är även att besöka fabriken som producerar mitt garn (som skall komma på onsdag!) , och att åka upp till deras utvecklingsfarm i höglandet.  Deras hemsida är incatops.com
Jag bryr mig om, och tycker det är viktigt att ta reda på bakgrunden för produkterna jag säljer. Det är väldigt kul och väldigt intressant. Läs gärna mina inlägg från min resa till Biella, Italien då jag kollade kashmirproduktionen och besökte flera fabriker.

Sen kommer ni kunna läsa om Alpakkaproduktionen också.


Jag stickade ju en hel hög med pannband här för några veckor sedan. Nu precis la jag ut beskrivningen i webshoppen. Det kan laddas ned direkt.
Har du ett nysta cashmere över så är detta perfekt.
Har du ingen kashmir, men kanske ett nysta med Sandnes Alpakka eller annat garn i DK tjocklek (22 m /10 cm på st 3,5 ) så funkar denna beskrivning. Det behövs bara ett nysta, Ca 11o meter garn. Det skall stickas i dubbel tråd på st 4,5 mm .

Du kan även sticka det med ett nysta av det nya Sandnes Baby Lama på st 4 mm. Lägger du med en kidsilk tråd på Baby Lama så stickor 4,5 mm.
Jag älskar dessa pannband, och tycker att mosstickning är så fint!

Några av pannbanden pyntade jag med pärlor efteråt också. Ett har jag broderat lite på….

Brushmere ONE behöver komma ut till er nu. Jag vet att några vill ha den, men jag har liksom inte haft lust att koncentrera mig och räkna och skriva beskrivningen. Nu idag har jag kommit en bra bit, så nu skall vi nog se… snart snart.

Här ser ni Hoodien bakifrån också.

Jaja. De kommer….

Jag har fått leveransdatum 14/2 på mitt SURI garn!!!! Waaaaahhhh! På onsdag!
Så spännande! Då får jag ju eld i baken på att bli klar med annat så jag kan lägga all min tid på att bada i över 1400 (iofs inplastade) nystan garn med mitt namn på. Vi snackar en egotripp det är svårt att slå!
Det är 11 färger, och så fort de är innanför dörren kommer det bilder!

Jag har också börjat sticka på en suuuupercool luvjacka från Langyarns. Det är i ett nytt garn från dom som heter Canapa. Det är HAMPA. Och tillsammans med det ljuvligt fina CARA. Som är ett supertunnt pälsgarn med 330 meter på 50 gram. Alltså, det blir så cooolt.

Nu i vår och framöver kommer detta att ske:
Sara kommer översätta ett antal beskrivningar som jag har valt ut från Langyarns till svenska. Det kommer läggas upp i webbshoppen som kit.
Man väljer modell, färg och storlek och kan köpa garn till just den modellen man vill sticka.
Jag har inte lager på garnena, men får beställa just det antalet som behövs till kitet från Langyarns, och det blir 7-10 dagar leveranstid på dessa kit.

Jag tycker det är en helt genialisk idé. Visst får man vänta lite extra, men det tycker jag att det är värt.

Jag har mera at lägga ut och skriva om, men igen blir det lite för mycket på en gång så jag sparar det till nästa inlägg! Ha det gott så länge, och hoppas ni inspireras lite!

God natt, och ha en fin vecka! Kram, kram : )    /Mia

Det här inlägget postades i Nya garn & häften, Okategoriserade, Sandnes och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.