Cossatoscarf och Ekorren från helvetet

Cossatoscarf är färdig!

Jag tycker den är supertuff, och det är den även till tjej.
Här har jag försökt dölja de glittriga partierna när jag har knutit den om halsen på Börje. Jag tycker det är coolt med fransarna även på kille, och jag har ganska långa fransar i ena änden, och kortare fransar i andra änden. Halsduken är lååång, så det är snyggt även att låta den hänga ganska långt ned på benen.

Nu i december skickar jag denna beskrivning som gåva till alla som handlar för över 500:- i webshopen. (ex frakt/fakturakostnad)
Denna är stickat i 100% cashmere och är lite dyr 1329:- , men när du får beskrivningen gratis är det fritt fram att använda vilket garn du vill! Eller bara använda den som inspiration!

Jag har lagt flera videos på min facebooksida med hur jag knyter fransar och hur jag syr på maskstygnen.

www.facebook.com/garntua

Vad annars. Jo, jag tycker ni borde gå in och kolla REA fliken i webshopen lite då och då, och även under färger på olika garn finns utgående färger som är prissänkta. Man kan göra några fynd nu.

Det här t.ex är ett coolt fingertjockt garn i 100% merinoull från Langyarns. Det heter YOUNG och är perfekt att ge i julklapp till barn som fingervirkar. Det finns tuffa beskrivningar på mössor och cowlar, och det går 1-2 härvor per plagg.
Jag har prissänkt det till 164:- (från 218:-) nu i december.

Denna vackra sak är också på REA nu. Men endast i denna färgen. Varför? För att det har råkat balla på sig ordrar hos Lang från mig så jag har lite för stort lager av just denna färgen.
SÅ istället för 565:- kostar denna 480:- nu. 

Denna SWIRLS är ju stickat i precis denna färgen…..

366 tröjan är ju också en modell ni kan sticka av denna. Den går då på 975:- istället för 1248:- i den brungråa färgen

EKORRENYTT!

Kommer Ni ihåg att jag plockade upp en påkörd ekorre förra våren. Alltså 2016! Nu har ekorren legat i min frys i över ett år, och här om dagen fick jag faktiskt lämnat över den till en konservator som skall flå den för mig.

Det finns ju risk för att någon tycker att detta är äckligt. Sluta att läsa nu!

Nötteliten ligger här i min hand helt iskall och stelfrusen. När jag plockade upp honom från vägen var han helt varm, och hans hasselnöt föll ur hans små händer då jag lyfte upp honom.
Nu skall konservatorn flå den, och jag skall få tillbaks skinnet, några ögon av glas och sedan har jag tänkt försöka att fylla upp och sy igen honom själv. Detta är en dröm som jag har haft några år och äntligen!
Konservatorn var ju mycket tveksam till att jag skall få till det, men jag kan iallafall försöka.

Han får bo på loftet sen om han ser missbildad ut sen! Ekorren från helvete….Han kanske får sig en stickad tröja också.

Har ni sett att jultröjor är lite hett nu….jodå. Det är ju äldigt olika åsikter om det är fint/coolt/snyggt eller asfult. Jag lutar nog åt det senare …men hyfsat är iallafall denna från SandnesGarn i Alpakka…..

Vi närmar oss jul….jag kommer göra mina sista ordrar från leverantörerna nu, och
när ni kan göra sista order från mig och få det innan julafton???
Tja, det skulle kunna vara onsdag 20/12. Då skickar jag torsdag 21/12 och om Posten sköter sig så har ni det fredag 22/12.
Tills nu flyter Posten helt fint, men Ni väljer själv hur länge ni vågar vänta.

…sen kom ju julstämningen helt perfekt tajmat i år…..

En liten kollektion av Arne&Carlos julkulor har fått platsen i köksfönstret på en gren av trollhassel…..tillsammans med Mini Coopern med julgran på taket!


….virkade små dukar passar fint att pynta till jul med. De ser ut som snöflingor när de ligger runtomkring….Jag har inte virkat dom, nej. Men det finns massor av gamla dukar att fynda på second hand, och det har jag gjort i flera år. De är fantastiskt fina, vilket arbete!!!

…Och tillslut lite pepparkakor på det hela. Nu blir det JUL!!! ….men jag hoppar jultröjan.

Hej svejs! /Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.