Advokatens Sjal, jul och Decembers öppettider!

ADVOKATENS SJAL

 Efter hotelldirektörens halsduk, kommer nu Advokatens Sjal.

Advokaten är @maria_pa_trollasen

Hon fick äran, hon tipsade om namnet och eftersom hon har seglat upp och blivit en så stor inspiratör för många på Instagram OCH hon ville också ha denna sjal själv så fick den heta det!
Den är stickat i dubbel tråd. En tråd Cardiff Cashmere (100% kashmir) och en tråd Langyarns Mohair Luxe.
Man måste inte ha Mohair Luxe, utan det kan vara en annan kidsilk.

Det betyder att Ni kan köpa garnkit för 1298:-  till detta även hos

Litet Nystan i Stockholm
Nystan & Härvor i Halmstad
Janko Konst & Garn i Galtabäck
Tant Thea i Helsingborg
Trend Tyg & Garn i Örebro
Magasin Duett, Göteborg. Webshop: magasinduett.se
Avigorät i Klippan

Snart kommer det även finnas hos Quilt4You i Krylbo!

Jag är så nöjd med denna sjal, den är stor 200 x 67 cm och så härligt fluffig!

Nu är det så illa i min planering att jag behöver kolla bilder jag har lagt ut på Instagram för att se vad jag har gjort på det senaste. Jag hänger ju inte alls med, men jag har så mycket grejer i huvudet!!! Och så är jag kär också på det….hjärnan är slow!

Men vet ni vad. Igår pratade jag med min kontakt i Peru, OCH jag kommer ta hem en egen långhårig alpakka nu. Jag har beställt!
JAAA!!!  Många av er vet jag jag pratar om nu, och det är bland annat LISA tröjan.

Jag tänker att jag skall kolla om jag kan ha denna lite pararell med min design i Brushmere.
Då får jag 2 supermjuka kvaliteer i 2 helt olika prisklasser.
Men innan dom skickar det garnet så måste jag designa mina banderoller, som också skall tryckas först. Detta kommer jag också eventuellt att erbjuda andra butiker att sälja. Just nu håller jag även på att funderar på ett franchise avtal. Herregud. Vad mycket….men det kanske kan bli ett
Garntua.no
Också spännande….Och jag har även ett annat garnmärke som kanske kommer distribueras från mig….lite undersökningar kring detta om vi kan lösa det. Jag säger inte vilket märke ännu. Men Ni förstår kanske varför jag har varit lite lugn de senaste månaderna.


Vi får se hur det utvecklar sig. Räkna inte med att detta garnet kommer för i februari tidigast. Jag vill bara berätta vad jag håller på med.
En annan sak jag håller på med bakom kulisserna är att flytta mina hemsidor till en annan byrå och server.
Att sidan flyttas är inget Ni kommer märka, den byggs nu upp på en annan plattform och när den är klar så byts det ut.
Fortsätt gärna handla på sidan som den är ändå. Jag vet inte riktigt när den är klar heller.

Men jag behöver verkligen hålla igång min försäljning med allt jag pysslar med nu, snälla hjälp!
Jag hoppar ju som vanligt ut på djupt vatten och hoppas på att jag klarar att ta mig i land. Men jag är ju fortfarande lilla GarnTua.se med allt vad jag håller på med mot er privatpersoner. Jag vill fortsätta att sticka och inspirera för ER!

För att hjälpa på detta så skall jag gå en kurs i att använda Facebook i nästa vecka. Ja, nu tycker ni säkert att jag inte är klok. Men allvarligt talat. Jag fattar inte hur Facebook fungerar och behöver hjälp! Vi får se sedan om jag kan få mera ordning på det hela!

Nu är det december igen, och jag är så glad att jag inte redan har haft min julstämning, så den kan få komma i rätt tid detta året!
I morse började vi med julkalendermys hemma. Då är det tända ljus, varma bullar, kaffe och täcken i soffan.
-VARJE morgon!
Det är supermysigt, och även om barnen drar till sin pappa nästa vecka så kommer jag bänka mig med kaffe och bulle varje morgon ändå.


I går kom Leo hem efter skolan och frågade. ”Har du köpt julkalender mamma!?”
EH, Det blev totalpanik i huvudet. NEEEEJ; hur skulle jag hinna det nu då. De skulle på träning, och ……jag svarade med mitt pokerfejs
”Ja, vi får väl se….och log lite snett”
Leo: ”Åh, vad bra. Då vet jag att du har gjort det, annars hade du sagt. Å nej, det har jag glömt!”
Precis…tänkte jag och funderade på hur jag skulle lösa detta nu!!!?.
De tränade och jag stack i väg och köpte blandade inpackade godisar. Tänkte först på att göra paketkalender, men kom sen på att de har ju tovade julstrumpor!!!! Så lösningen var att klippa tal som jag byter ut varje dag!
Puuuh, ganska enkel lösning, och det roliga är att då får man ju använt de fina julstrumporna mera än bara på julaftons morgon.

I söndags plockade jag lingonris i en regnvåt skog på min promenad med Charly . Plockade rena ris direkt så jag inte behövde ha hela köksgolvet fullt av bös sedan. Klappade mig själv på axeln för det!
Skogen ändrar sig dag för dag och såhär med knall grön mossa och vit snö är häftigt.

Lugnt och fint, en stilla söndag var det. Städade hemma.
Jag hängde upp mina grenar med trollhassel i köksfönstret. Och tänkte att jag skall hänga upp stickade julkulor i den.

Skall jag? Eller skall jag låta barnen göra det?

Om JAG gör det själv kommer mina killar att bli killar som tänker att julen gör sig själv. Man vaknar en morgon och då har det blivit jul i huset. Det är ju mysigt, men jag tänker lite längre fram…. De kanske skall bo med någon när de blir vuxna, och jag vill att de skall vara trevliga att bo med. Jag väntar nog. Låter dom hänga med och plocka ned julpynten och hjälpa mig pynta.
Dels tycker de ju att det är roligt. (eller vad vet jag, det kanske inte är kul längre nu.) och dels lär dom sig att vi hjälps åt att fixa julstämningen hemma.

Jag är nöjd med mitt beslut.


Jag har fått LÅNA en katt!!!! Astrid! Jag älskar katter!! Och det är så mysigt! Katter luktar supergott, de är roliga och mjuka och härliga.
Astrid får vara överallt, vilket resulterar i att hon river ned massa grejer. Hon är lite småtjock.

Jag köpte en julstjärna….kom hem och upptäckta att jag har inga krukor!!!
Detta blev nödlösningen. Min nya kära sa, men du kan ju bara köpa en kruka på ICA. What? Nix, jag handlar inte nya prylar om jag inte måste. Det blir att åka till Ria Second hand i Lerum i morgon och hitta krukor. Russinpaketet är ju rött och juligt annars….finns risk att det är såhär det kommer vara till nyår.

Öppettider i December:

Onsdag 6/12 : 15:00-19:00
Onsdag 13/12: 15:00-19:00
Lördag 16/12: 12:00-15:00
Onsdag 20/12: 15:00-19:00
Onsdag 27/12: 15:00-19:00

Onsdagsöppettiderna hänger i en tunn tråd nu på grund av lite folk. Skall jag fortsätta att ha öppet så måste det nog komma mera folk.
Vi provar en liten stund till och ser.

 

Ha en god helg! /Mia : )

 

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften, Stickor och Tillbehör och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.