PUNO Langyarns och #366dégradé

PUNO har kommit!


Detta har jag ju väntat på en eeevighet, och flera av er också. Hoppas ni fortfarande väntar….


Garnet är fantastiskt mjukt, och inte alls sticksigt. Blandningen är
55% extrafin merino (supermjukt) ,
30% babyalpacka  (supermjukt och ger plagget fint fall) och
15% silke (ger garnet lite glans och fin tyngd)
Superfint garn. De ligger såhär i ”kakor” med 200 gram som är färgat gradvis från mörk till ljus på 800 meter.

Jag funderade länge på HUR jag skulle få till att göra en tröja på bara en kaka. Hade jag tagit 2 så hade jag fått större problem med att få en tröja från mörk till ljus. Men vid att lägga till en tråd Mohair Luxe (ni vet….garnet som löser alla problem!)
Så kunde jag lösa även detta.

Såhär! Så i en tröja på 800 meter, har jag lagt till 2 mörka, 2 mellan, och 1 ljus färg i Mohair Luxe!
Jag har satt ihop kit i alla färger, men man kan även sätta ihop själv. Välj ett kit med din Punofärg, och notera vilka färger det skall vara i Mohair Luxe.
Den rosa PUNO måste jag bara meddela ”rosaklubben” att den är helt perfekt i färgen! Jag har inte klarat att få den rätta färgen på bilden. Det är KALLA rosa. Kall cerise, riktig rosa till en kall ljus rosa! Super godisfärg.

Det är väldigt bra färger att välja i tycker jag. Något för alla smaker,…utom lila och gul.
Men kall lila skulle man nog kunna fixa med den cerisa PUNO.

Jag gjorde orange för att det var det nystanet jag fick som garnprov efter mässan i våras. Men jag gillar orange, den är riktigt fin. Jag är ju lite frusen av mig, även om jag i brevform nu har fått meddelat att jag har gått in i klimakteriet!
(mina värmeslag hade jag ju förra året, så själv fattade jag ju att det var på gång. Läkare vill inte vara med på det)
Läkarn ville då inte tro på mig så hon ville ta blodprov för att se om jag verkligen är i klimakteriet. Jag fick sedan ett brev om att det är jag. De kunde gärna ha lagt i ett GRATTIS kort tycker jag. Fantastiskt! Klimakteriet, I love it!
Ja iallafall. Jag är frusen av mig och vill ha polokrage på allt på vintern.
Problem då, eftersom att PUNOgarnet inte räcker till polo.
Då kommer jag att ta en SandnesGarn Alpakka Silke (som är samma tjocklek och ganska lik i kvalitet som PUNO) med Mohair Luxe och sticka vidare. Tror det kan bli riktigt bra.

Jag ser på bilden att jag har missat lite med min nystning, så det är ljusare över ärmhålet än längre upp mot halsen.
Se mina fel, och gör dom inte själv!

Storlek…eftersom det bara är en storlek. Och många tänker att nej, då går det inte.
Men många många har provat denna. Från storlek 38 till storlek 42-44 och den funkar på alla.
Har bara sett en person den inte var riktigt bra på.

Övervidd: ca 100 cm

Längd fram: ca 53 cm . Längd bak: ca 66 cm

Vill du bara ha en sjal i garnet kan jag tipsa om en fin sjal som jag har gjort som heter Swirls. Den är stickat i havskummönster och funkar på ett nysta PUNO

Ibland kommer det ju lite indian summer såhär i september, och jag hoppas och tror på det in i det sista. Men nu börjar det faktiskt tryta på väntan för mig också. Det har blivit så kallt i huset att jag varje morgon funderar på lådan med vinterkläder som ligger på loftet. När skall sommarkläderna ta den platsen?
Och jag som har knappt använt shorts i år!

Eftersom det var kallaste vintern på 60 år här hos oss, så kan jag ju lätt säga att jag aldrig har upplevt en så kall sommar.

Åh, har jag sålt bra med garn då!? Nej, faktiskt inte. Inte mera än vanligt, men jag tror jag vet varför. Det har inte regnat så mycket. Det har varit kallt, men inte regn. Folk vägrar ju sitta inomhus på sommaren om det inte regnar.

Ja, så nu är det dags att parkera sig i soffor och godstolar!!! Jag har ju fått så mycket fina garn till butiken, och de behöver nya hem! Min nya webshop behöver också lite träning. Den blev ju lanserat i går….och idag har det gått iväg en lista med saker som måste justeras till webbyrån. Den funkar, men skall bli ännu lite vassare.

Jag fick mycket respons på Instagram, telefon och mail igår. Jag är jättetacksam för att Ni engagerar er.
Jag gör ju detta för att den skall bli enklare för er. För att den skall kunna generera flera köp även på telefoner, som skall göra att jag kan fortsätta att sälja garn i några år till. Det var tanken. Jävligt dyrt var det. Måste sälja för 100.000 för att betala den, så hoppas verkligen den kommer funka som jag tänkt.

Jag skall till butiken nu. Skall ha öppet från 15.00-19.00 idag. Det är jag som kommer vara där idag, och hoppas på mycket trevligt folk! Som en mann jag satt bredvid på flyget ned till Italien. Vi hade satt oss och redan pratat lite innan boardingen var klar. Han sa ”åh, vad trevligt, Undrar vem som kommer på det 3:e sätet. Det MÅSTE vara en trevlig person, annars är den inte välkommen att sitta här med oss. Det skall bara vara trevligt på denna raden. ”

Samma i butiken, det är såå mysigt med allt folk som myser runt. Men gubbar som inte vill vara där kan gärna parkeras utanför. De drar faktiskt ned stämningen vid att sitta och se uttråkade ut inne.
Många män har det mysigt där med oss och de får gärna komma in. Jag kanske skall sätta upp en skylt för män på dörren. Bara glada män är välkomna.

Väl väl. Sura gubbar (och damer) passar bäst hemma….

Ha en glad dag allihopa! : ) från klimakterietanten.

Jag skall göra ett inlägg från Italien också. Och ett om Knitalongnääs, där kära vänner blir det ett gott vinstregn på de som kommer! Vi behöver några stycken flera som vill baka en kaka. Hojta till facebooksidan eller instagramsidan @knitalongnaas

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.