En massa bilder på garn & en gratis beskrivning

Min nya LOOP är klar, och jag är riktigt nöjd med den. Jag får ju lite bråttom med att visa upp när jag är klar och denna stickning var helt hopplös att få bra på bild. Jag har säkert 50 försök på att fota den under stickningen och garnet kommer inte till sin rätt. Det ser hårt ut, och det är mjukt!
På morgonen när Leo vaknade sa jag: ” Kolla min nya halsduk, den ligger på stolen!”
Han tog den på sig. Nyvaken, med håret åt alla håll och ingen tröja (okej mjuk då…) och ljuset var bra så jag frågade om att få fota honom. Ja, det var okej. Sen frågade jag om jag kunde få lägga bilden på Instagram om jag tar bort den när han önskar det, och det var också okej. Schysst!!! Jag ser fram emot att dessa blir tonåringar och kan bli ”herrmodeller” för mig!
Jag fick fota mig själv sen då, eftersom jag inte kan lägga bilden på honom på själva beskrivningen.

Jag kommer maila ut denna beskrivning till alla som handlar för över 300:-  i webbshoppen i september.

Jag vill visa lite närbilder av dessa nystan för de är så fina.
Garnet är MOHAIRLANA från tyska Lanagrossa. 79:-/nystanet. Till en stor loop går det 4 nystan.
Men man måste inte använda just det.
I stickfasthet passar även enkel tråd SURI alpakka från SandnesGarn.
Eller har du något luddigt som har ca 15-17 m /10 cm på st 5-6 så borde det funka! (enkel tråd då)
Dubbel tråd av SandnesGarn Silk Mohair borde också funka.
Sen är det ju en halsduk, och det finns inga bestämda mått på rätt och fel. Testa med vad som helst!


När jag precis hade börjat på denna, så hade jag ett litet stopp på vägen, och i beskrivningen står även denna med.

Denna är bara 2 nystan.
Ja, tjaaa….. Jo, den är okej.
Jag gillar nog den stora bättre, när det blir så litet som detta så kan det ha en tendens att med tiden sjunka ihop och bli väldigt litet. Men inte alltid.
Garnet är ju väldigt luddigt så det kanske håller sig lite luftigt.
Denna modell finns ju inte längre eftersom jag fortsatte att sticka på den och den blev den större loopen.
Jag gillar taggkanterna som uppstår när man viker hålvarv! (Skapar strax lite idéer om hur man kan förstärka dom.)

Visst är färgerna helt ljuvliga!?
Och tröja då??? Ja, jag har ett par kunder som har börjat på det. Jag har inte räknat exakt ännu, men jag tänker mig att Astrid&Mias Tweed borde vara ett bra utgångspunkt. Även min 365 tröja.
Jag tycker att garnet är finast i dubbel tråd. Och har kommit fram till at lite tätare på 5 mm blir snyggt. 6 mm blir liksom inget. Men 9 mm som i loopen blir jättebra.

Annars kommer det in lite nytt hela tiden, och nu drar nog högsäsongen igång på riktigt!

Jag börjar hösten med en helsida i Expressens Härliga Höst! En bilaga med pyssel för hösten.


SandnesGarn bjuder då på en beskrivning från sitt arkiv. Ett tips till er alla är att kolla sandnesgarn.no,.
Förutom alla nya kataloger som läggs upp efterhand så finns det även massor av gratis beskrivningar på deras hemsida. Äldre häften ligger som pdf.  det är bara att printa ut!
Denna loopen tycker jag är väldigt fin, och garnkombinationen blir härligt mjuk. Jag har skrivit texten om till svenska:

Den är stickat fram och tillbaks på en rundsticka.
Storlek: 30 x 150 cm
I denna storlek kan den användas på flera sätt. Man behöver inte sy ihop den till en loop heller om man inte önskar det.
Häng på fransar! Tjocka härliga buntar med långa fransar.

Garnåtgång: 2 nystan SandnesGarn Silk Mohair + 3 nystan Mini Alpakka (klicka på länkarna för att se garnena)
För att få en ljus naturlig färg som halsduken på bilden skulle jag föreslå Silk Mohair beige mel: 2650 tillsammans med Mini Alpakka i en av färgerna
2320, 2650, 1032, eller 1042. Vilken av dessa man väljer hänger på om man vill ha en kall eller varm nyans.
Tänk även på att det blir en otroligt fin och spännande effekt när man blandar t.ex en varm färg Mini Alpakka med en kall färg Silk Mohair! Jag hjälper gärna och tipsar….

Stickor: Rundsticka 80 cm , 7 mm

Lägg upp 225 m med en tråd av varje kvalitet.
Sticka 1:a varvet tillbaks på stickan med aviga maskor (avigsidan)
Fortsätt sticka fram och tillbaks i mönster:

Mönster:
Varv 1: 2 rm, * 1 omslag, lyft en maska löst av stickan, 2 rm, drag den lyfta maskan över*  Upprepa från * till * ut varvet och avsluta med 1 rm.

Varv 2 : am

Varv 3: 1 rm, * lyft en maska löst av stickan, 2 rm, drag den lyfta maskan över, 1 omslag*  Upprepa från * till * ut varvet och avsluta med 2 rm.

Varv 4: am

Upprepa varv 1 – 4 tills arbetet mäter ca 30 cm. Avsluta med helt mönster och maska av LÖST.
Lägg kortsida mot kortsida och sy ihop.

Voila! Du har en ny halsduk!

Här är de nyaste färgerna i Mini Alpakka som är för hösten/vintern 2017/18. (färgerna är märkta med NY i webbshoppen) Ponchon på bilden är den Sara provade på det tidigare blogginnlägget. Den är modell 13 i  häftet 1713 som nu finns med SVENSK text!
Den är stickat i enkel tråd Mini Alpakka 7 nystan, one size.

Jag har tagit in 7 av 8 nya färger i Alpakka och Mini Alpakka. Ni ser dom här i webbshoppen. de nya färgerna är märkta så ni ser vilka det är. Jag REAR ut utgående färger då….Just nu finns 52 färger i Alpakka! Helt galet.

Min webbshop kommer snart att se lite annorlunda ut när ni går in på den. Jag vet inte precis vilken dag. Jag är lite nervös över detta, och försöker utsätta det märker jag.
Det är väldigt spännande. Jag känner att jag håller på med lite många nya saker på en gång nu.
Ravelry skall igång, en engelsk version av webbshoppen skall igång, jag skall börja distribuera Cardiff Cashmere, och har 4 butiker än så länge som provar garnet. (tre i Sverige, en i Finland)

EN BUTIK VILL REDAN VARA MED OCH SÄLJA CARDIFF CASHMERE: du kan ju hoppas på att det är ditt LYS…

Janko Konst&Garn i Galtabäck. Hon kommer att få kashmiren ganska snart, så bor du i närheten kan du åka dit och klämma lite! Ewa kommer också att ha mina beskrivningar till garnet! Jag ser mycket fram emot att få jobba med andra garnbutiker. Skall bli jätteroligt!!!

Ja, denna är nästan färdig….igen.  Den borstade kashmiren. Jag har repat upp ned till ärmhålet igen. Snart på gång uppåt för förhoppningsvis sista gången. Den är lite tightare i modellen än vad jag tänkte. Jag försöker hålla nede garnåtgången med tanke på priset, men det går många nystan. Vi får se hur det slutar.

Det har kommit 3 nya färger i Jawoll Magic Dégradé från Langyarns. LANG är ett schweitsisk företag. Ett 150 år gammalt familjeföretag som nu är ett av de största och mest trendledande garnproducenterna i Europa. De har bra kvalitet och schysst produktion av garner i Italien.
Det ena av deras strumpgarner är dessa bollar.
Jag gillar dégradé mycket. När färgerna flyter över i varandra.
Bollarna är fina att användas till sjalar, strumpor och jag tycker de är fina att virka rutor i!

 Strumpa….Jag har lagt i ränder med Mohair Luxe i skaftet. Bara för att jag är helt beroende av Mohair Luxe.
Det är mitt knarkgarn.
Men 1 boll Jawoll Magic Dégradé räcker till ett par strumpor helt upp till herrstorlek. Man stickar dom på stickor 2,5 mm, och jag skickar med en gratis basbeskrivning om man önskar när man köper ett nysta.

Knark…..
Jag har till och med kunder som inte gillar luddigt garn som vill ha detta!


Detta är….en av mycket få kvaliteer restgarn som jag sparar. Tröjan jag har på mig är också stickat med en tråd Mohair Luxe (+ en tråd PUNO som alldeles strax kommer). Jag har Mohair Luxe till så mycket. Det kan rädda vilken stickning, vilken modell som helst. Det är helt fantastiskt!

Jag är ju ingen strumpstickare själv. Jag älskar att använda dom, men är själv inte så förtjust i att sitta och sticka strumpor.
Jag har än så länge 2 varianter. Den andra är denna Pi-Ti strumpan.
Pi-Ti för att jag började sticka de (fel . Jag menar DEN….för jag har bara en strumpa) då jag åkte på Pitti Filati mässan i Florens i juli förra året. Det var rolig stickning, i bruten mosstickning. Jag ville att skaftet skulle vara lite pösigt och inte klämma åt. Men inte så kul att jag stickade färdigt nummer 2.


I kväll tog batteriet helt slut i mig. haha. Jag vaknade 06.15 i morse. Jättepigg! Och har jobbat, jobbat, jobbat som en liten myra hela dagen. Vid 19 tiden, ….däckade jag i soffan. Jag orkade inte röra mig. Somnade. Sen vaknade jag,….det var ju tur det.

Jag lever, har det finfint. Man tåler att jobba, och har man ett eget valt jobb man tycker om skall man inte klaga!
När jag blir lite sliten brukar jag tänka på textilarbetarna i Bangladesh. Det är inte synd om oss. Inte någon av oss….

Hej svejs. Nu har jag satt upp öppettider för september om du funderar på att komma och hälsa på.

Ha en supertrevlig helg nu! Sticka på….//Mia : )

Och JO!!! Just det ! Kolla de nya stickorna som har kommit in! Addi Colibri är helt genialiska. De är spetsiga i ena sidan, och normalspetsiga i andra sidan. Helt perfekta att sticka med.

…och så blir man glad av dom också! Jag har också fått in 25 cm rundsticka till strumpor! Godnatt!

 

 

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Mönster, Okategoriserade, Sandnes och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.