Sol Dégradé & virkade filtar!

Sol Dégradé har kommit!
I 9 färger (0039 är restnoterad men kommer snart).
Så nu finns det möjlighet att sticka Daquiritröjan igen. Eller kanske en klänning i SOL, det går fortare än Allegroklänningen för de som ser en klänning som ett evighetsprojekt!
Stickor 9, 7 och 6, är det på klänningen i SOL. Den är väldigt lättstickat.

Daquiri (däck`iri) tröjan är stickat runt på rundsticka upp till ärmhålet på st 7.
Det är ett mönster som går över 12 varv. Räta maskor, aviga maskor och omslag. Inte värre än så.
Ärmarna är stickade runt på strumpst 6 mm. Det är helt hopplöst att sy i en så gles stickning så jag säger strumpstickor är ett måste på denna tröjan.
Sedan har man alla maskor på samma rundsticka och minskar för raglan.
Det finns inte en söm i denna tröja, förutom ett liten hål under varje ärm man får sy försiktigt ihop.

Garnet är på 100 grams nystan i superfina färgkombinationer. 3 nya färger för i år, och när man ser på de så ser man tydligt var trenden i modet lutar.
Men modet behöver man ju inte bry sig om. Är man svag för en färg så tar man det….

Cissi gjorde den blå förra året, som är superfin och passar väldigt bra till jeans eller vita byxor.
Alla färgerna passar väldigt fint till jeans….

Kvalitéen är 100% bomull, som är stickat som ett bandgarn.
I Daquiritröjan går det 3 nystan till den minsta storleken. Men om manvill bestämma över färgerna. Få lika ärmar och styra över vilken färg man vill ha upp till halsen så behöver man 4 nystan.
Jag har inventerat lite i Mandarin Petit och nu gjort nya kit till Menorcafilten. Den är fortfarande färgsprakande och fin i färgerna, den gula är bytt mot en frisk och klar korall 4007.

Detta är den nya färgskalan. Inte så stor skillnad. Jag skall bildbomba er lite med bilder av denna. Följarskaran växer ju och det är nog många som kanske inte har hört om denna filten.
För några år sedan skulle vi öluffa i Balearena med familjen. Jag ville ha med mig något att virka och inventerade restgarner hemma. Jag hade så mycket Mandarin Petit, och drog med mig hela påsen med massor av karamellfärger.
Jag började på en liten ruta innan vi drog hemifrån. Jag virkade på flygplatsen, på flyget, i taxi, på båt, på hotell, på trottoaren….jag virkade hela tiden. Och Menorca var kanske den ön den växte mest på.


Bilder ej tidigare visat…..den är klar och jag är på en strand på Formentera.
Tanken med denna filt var…..

…att ha den på stranden istället för en vanlig frottéhandduk. Superlyxigt, och skön. Men en liten rolig anmärkning då är att den har bara varit på denna stranden….
Filten har legat i butiken hela tiden. Och jag är typ aldrig på stranden!
Men OM jag skall till stranden. Då skall jag ta med den!

Jag har även virkat upp en soft version av denna filten i mjukare snällare färger som ser ut såhär


Sen har jag även virkat en filt i ull som heter LAKE,….där var tanken mera norden och en varm filt att ha när hösten kommer. Den ser ut såhär, och finns som kit i SandnesAlpakka.

Jag gillar denna mycket.

Och nu är det ju Södermalmfilten som är på gång….MEN
jag sliter lite med min nya Allegro i dubbelt garn som skall ha raglanfällning. Har stickat upp, repat upp, är på gång igen.
Vi får se hur det går nu.
Den behöver bli klar innan Södermalm. Någon har velat köpa garn till den, men jag säljer den inte ännu. Jag kan avslöja att garnkostnaden kommer ligga på ca 2000:- på Södermalm.

Åååå, är det flera än jag som är sugna på att kratta och klippa i trädgården nu? Jag sparkade runt lite i mitt gula torra ogräs som var en meter högt när det dog i höstas.
Och under ser och känner man hur det nya skall komma fram alldeles strax! Och solen värmer skönt, men det är ändå svinkallt. Man måste ha vantar och vinden biter ordentlig. Och så kommer man i le och skulle (nästan) kunna ha shorts.

Mm, det är charmigt med sommar och vinter på samma gång.

Jag blir faktisk sugen på att tvätta fönster, och nästan på att måla huset också. Bara för att vara utomhus!!! Vilken känsla, man bara måste ut! ut! ut!


Vi hoppas på en solig fin helg i hela Sverige!!! (det är lugnt. Charly får bara inte slicka sig i rumpan. Hon har varit hos veterinären och klämt ut körtlar)

…och jag ser fram emot en helg i Köln nästa vecka! Jag får mail hela tiden ifrån dom och det senaste ser ut såhär:

Dear Ms. Aarstrand,

Are you planning your visit? Would you like to get an overview of the h+h product range? To make your visit as efficient and successful as possible, we have compiled the best tips for your preparation.

More than 420 high-profile exhibitors, international contacts, the latest trends and an inspiring supporting programme, as well as creative impulses and practical ideas for your handwork business, will let you experience the h+h cologne trade fair for three days.

We look forward to seeing you and wish you lots of fun and success!

Sincerely yours,

Lisa Strick

…Hon hade ett passande namn. Skämtar dom eller???

Trevlig helg allihopa!

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Interiör, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.