Mera kashmirmössor

Denna mössan har seglat upp till att bli favorit nu. Den är helt klassisk. Slät. Den sitter bra.
Nu skall jag sticka ett par stycken till.

Denna marineblåa valde jag att sticka en cm kortare så den blir ännu lite mera tight liten mössa som inte går enda ned över örsnibbarna. Den passar jättefint både till herr och dam och barn.
Vill man, så stickar man ett par varv med avvikande färg, och man måste ju inte sticka den kanten i just kashmir.

Man kan ta något man har liggande. Och sen sticka resten av mössan i kashmir. På den översta bilden så håller jag på med en antracitfärgat mössa. Den kanten är stickat i Langyarns Mohair Trend 0088 petrol.

Denna har ni säkert redan sett. Den är stickat med ett halvt nummer större stickor. Då blir den lite lösare bara. Men man kan följa beskrivningen precis som det står ändå.

Jag såg nu när jag håller på att sticka flera att beskrivningen inte var helt rätt förutom på damstorleken.
Nu idag har jag ändrat detta och till er som redan har köpt det, ni kan höra av er så skall ni få rätt beskrivning.

När jag ville att mina killar skulle ta på sig riktiga ullmössor när de var mindra så sydde jag på dödskalleknappar. Då tyckte de att de hade världens coolaste mössor. Enkelt trix…

Denna knappen finns i 15 och 20 mm. Jag tycker 15 mm till de minsta och 20 mm kan man ha från 6-7 år.

Alla som handlar för mera än 300:- (utan frakt) från nu och ut februari kommer få med beskrivningen som gåva oavsett vad ni handlar.

 

Jag har precis fått in en ny jättefin färg i kashmiren

NEW YORK heter den.
Cool. Jag har nog visat upp den på Instagram, men tror inte att jag har visat den här på bloggen?
Jag har sålt garn till en Folkloretröja som jag har på mig på bilden under här. Då har vi bytt ut den antracitgråa mot denna. Jag skall kanske få se hur det blir nu i morgon! Hoppas jag får fotat det då.

Detta var i går morse…jag drömde konstiga saker om natten och det sista jag kom ihåg var att jag och en kompis (som skulle besöka mig på kvällen) vaknade i ett rum och det satt 5 stora malar i taket. Alltså nattfjärilsmalar.
Stora som STORA gräshoppor. Vi måtte ta dom så det inte skulle bli flera, mosa och döda.

Jag kände att något kröp på mig under täcket när jag la mig måndag kväll. Kliade till lite och tänkta att jag bara inbillade mig. Spindlarna har ju inte vaknat ännu. Jag kände det igen och sopade bort det som eventuellt kunde vara där.
Sen tänkte jag ”en myra”. Det måste ha varit en myra. Men i min säng!? Under mitt täcke? I februari?
På morgonen hittade jag en död myra på lakanet. Helt ointressant jag vet. Men det kanske kopplade ihop min dröm och min kompis som skulle komma på besök. Och min skräck för malar och pälsängrar.
Haha! Får inte så mycket besök. Det går väldigt in på mig när någon skall komma!

Jag var iallafall väldigt trött på morgonen och gick inte upp före 20 i 9. Jag blev sittande hemma igår.
Men alltså….måndag, tisdag, onsdag. Jag kunde lika gärna ha åkt på semester. Alla andra är ju tydligen det. Dödens stilla i butiken. Verkligen.

Jag kom på att jag skulle fixa tryckknappar på min yllekappa som har duffelknäppning där alla skinnsnoddar är sönder. Jag satt i köket (på bilden), och sydde och tråden trasslade sig lite. Jag sydde i fel del på fel sida och fick sprätta av tre redan klara knappar.
VAD var detta???? Jag är ju övertroisk och tror på andar och spöken. Och kom att tänka på att mitt hus heter ju ”skräddarns”. Det bodde en skräddare här!
Någon berättade att han satt faktisk alltid i skräddarstilling uppe på sitt bord och sydde.  Jag tänker att han var nogrann och ordentlig. Skräddade kläder…ojojoj.
Nu har JAG intagit hans hus och allt är bara en RÖRA av garn och experimenterande. Ingen finsöm här inte. Men när jag faktiskt tar fram nål och tråd,…..ja. Han tycker väl att jag är helt hopplös. Han sitter nog på stolen mitt emot och skrattar åt mina försök att sy i tryckknappar på rätt sida.
Jag har alltid besök förresten. Av mina spöken….

Annars så skulle jag städa lite i min ena garnkorg här hemma här om dagen också. Där låg allt bara som i en enda röra. Alla nystanen hade surrat upp sig lite och alla sorters garn hade trasslat sig i varandra. Ja, ni vet hur det kan vara.
Det är nog inte bara hos mig det blir så….

Man blir ju bara trött, och river av massor som åker rätt i soporna.
Alla påbörjade projekt där garnet inte längre är aktuellt,…rätt i soporna. Det är bara att glömma dom oavsett hur fina de kunde ha blivit.
Det har börjat bli mera och mera trend i garner. Detta gäller först och främst i kvaliteter.
Att en trendkvalitet kan hålla några år, sen försvinner det och någon ny trend kommer. Men det har också mera och mera börjat hända i färgkartorna.
SandnesGarn som har nästan bara klassiska garn är också på väg att få flera färger som är säsongsbetonade.
Vi vanliga dödliga är inte riktigt lika snabba som producenterna är. De ser en trend på kontinenten, det hakas på, produceras, och nästa år dumpas färgen för en ny och trendigare färg.

 


Ja, det var den korgen med garn. Där i låg dessa strumpskaft. Några gamla knästrumpor som jag hade slitit hål i fötterna på. Jag hade klippt av fötterna och planen på att sticka nya har funnits i ett par år tror jag! Jag älskar stickade knästrumpor, och använder det gärna till korta kjolar på vintern. De sitter snyggt och ser mycket snyggare ut än köpta strumpor tycker jag. Så jag tog dom. Slängde massor av andra grejer. Petade rent maskorna och började sticka.

Då var det många som ville ha beskrivningen på dom….hMM!?
Jag har letat idag. Jag hittade inte just dessa. Men jag kanske skall räkna och skriva. Vi får se. Jag skall ju åka lite tåg i helgen. Kanske en bra grej att hålla på med då.

Det är SandnesGarn SISU jag stickar med. Och eftersom det inte är samma färgbad så tänkte jag att jag gör en liten effekt i skarven. Jag stickade ca 10 cm innan hälen med liten random aviga maskor. Då blir det iallafall inte bara ett sträck som ser ut som en skarv. Ni skall få veta mera om dessa strumpor sedan.
Det går 1,5 nystan till varje strumpa och det är stickor 2,5 mm.

Jag kommer försöka skriva strumpbeskrivning…..och jag kommer påbörja en ny filt!
Det finns EN Menorcafilt i originalfärger kvar. Jag kan kanske få till några flera karamellpaket, men sen ändras färgkartan i Mandarin Petit nu till att bli dovare….Inget att göra åt.

Ha en fin vecka, helg, sportlov!!! //Mia : )

 

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Mönster och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.