Nya S K A P P E L och nya Lace 400

Jag behövde ett nytt Lace garn. Och nu har jag fått hem mest ganska ljusa nyanser först för att jag behövde de till min PIPE buff.
Garnet är på praktiska 25 grams nystan. Det gillar jag. För då får man inte med massor av extra meter som man kanske inte behöver.


Så nu har jag lagt nya kit till Pipe-buffen i webbshoppen i massor av fina färger, och eftersom detta är 25 gramsnystan så kostar ett kit nu bara 128:- !!! Perfekta julklappen!

Lace är ju supertunna garn som många använder till att sticka spetssjalar med. Jag är inte så ”spetsig” av mig, men jag gillar tjockleken och möjligheterna det ger.
Till exempel så tycker jag det är kul att blanda 2 olika färger och få ett nästan tweed liknande utseende, som på denna mössan.
Fint tycker jag. Och man kan lägga de nära. Kanske en kall och en varm beige ihop. Eller beige och mullvad. Beige och puder!!! Oj, vad fint. Det blir väldigt fint liv!
Mössan är stickat på ”normala” 4 mm….med dubbel Lace kvalitet. Så det räcker med 2 nystan. Kostnad för mössa 100:- inklusive beskrivning. Och denna är mjuk!!! Man hamnar nääära Kashmiren i mjukhet, för mindre än halva priset!
Mössan är i 3 storlekar på beskrivningen.

Spetssjal då. Jag har en! Den är inte jättespetsig, lite light vesion av spetssjal.
Hela trekanten är stickat faktiskt på st 6 mm. Sedan är spetskanten stickat för sig själv på st 3,5 och sedan sytt på. Man behöver 4 nystan till denna.  (40:- /nystat)
…och gul som på min bild finns inte med i denna färgkarta….då misstänker jag att gul är på väg ut av modebilden på kontinentet.
Men fortsätt använda gult nu!!!
Vi hänger ju ett par år efter, och precis börjat vänja oss vid det igen! Fortfarande helt rätt färg här hos oss tröga nordbor!

Själv tycker jag bäst om att vira spetshalsdukar. Är inte väldigt förtjust i ”dukarna” man lägger prydligt över axlarna. Spets är fint, men tycker om att ”ruffa” upp det lite. Man måste inte hårdblocka det.

Och min superenkla  ‘Pearl’ halsduk kan man ju också göra i detta garnet!

Detta är bara 99 m mosstickning på st 5 mm. Världens enklaste och samtidigt kanske världens finaste halsduk. Jag har skrivit 4 nystan i beskrivningen, då blir den lite mindre ca 160 cm. Själv hade jag nog gått för 5 eller 6 nystan för att få lite mera att vira med. Då hamnar man på 200-240 cm .

4 nya Skappeltröjor har kommit. Jag har precis lagt de i webbshoppen. Och se här är det gult!
Fina tröjor, verkligen. Synd att Skappel inte delar med sig av bra kvalitet på bilder bara….

Nu har jag börjat lägga videos på instagram. Herregud vad bra!
På en minut kan jag visa upp 3 mössor på film! Nej, jag har inte fått hybris…
Inget fusk, ni som tittar ser precis hur de är. Ingen styling av hur de sitter på. Ren fakta!
Jag hoppas ni gillar det. Det lär jag ju märka.

Jag har haft lite lite tid för min blogg i det senaste. Det har varit lite mycket att stå i som vanligt. Dygnet har för få timmar…jag hinner inte med allt jag vill. Det är mina virkade kuddfodral som får en liten stund på kvällen. De är alldeles strax klara!
Det har kommit nyheter. Flera SandnesGarn häften. Du hittar dom efterhand under NYHETER i webbshoppen.
Igår kom 4 nya Skappeltröjor, på Instagram visar jag film när jag bläddrar i häftet. (jag har dom, mne har inte hunnit lägga de i webbshoppen)
Har du inte Instagram? Jag tror du kan kolla ändå om du klickar här borde du se mina inlägg.

Det är så enkelt att lägga ut på Instagram, jag måste lobba för det….jag gillar det jättemycket.

Jag håller ju även på att planera knit@longnaas med @ceciliacharlotta och @mariapatrollasen. Det kommer att komma ett färdigt program och
möjlighet att anmäla sig innan nästa helg.
knit@longnaas kommer att bli ett stort stickkafé. Socialt, ingen workshops eller sådant. Ingen prestige. Det är plats för alla som gillar att sticka och virka på alla nivåer. För de som är lite nya kan det nog vara guld att komma! Mycket inspiration och tips att hämta!

Lite kort för för nyfikna kan jag säga att programmet är för lördagen 12/11 i Tollered utanför Göteborg:
11.00-23.00
Vi börjar med kaffe/fralla…stickar, virkar, pratar, umgås,…fortsätter med kaffe, kakor….stickar och virkar…..
Det kommer att vara hantverksdagar i Tollered så man kan promenera ut och kolla på ortens hantverkare som ställer ut.
Man kan anmäla sig till en timmes guidad vandring, man går ca 1 km och får hela historien om Nääs Fabriker från start med Tollereds duktiga guide Marcus.
Gemensam  middag (1 glas dryck ingår) .

Lokalen hyr vi så man kan ta med sig vad man önskar in. Vill man ha med sig snacks och en flaske vin för kvällen så går det fint.

Det kommer att kosta 600:-/per person. Och det finns hotell på orten. Nääs Fabriker Hotel. Finfint precis vid vattnet.

Och vi tar föranmälningar. 70 platser finns.

Fredagen den 11/11 kommer @astridknitting till min butik i Floda. Vi kommer att fixa något trevligt och lite erbjudande också så vill man haka på den också så kan man ta hela helgen som en liten minisemester!

Nu skall jag snart ta helgen härifrån. Datorn följer med mig hem eftersom mina barn är hos sin pappa….jag skall försöka få ordning på häften och färgkartor. Och även sätta gummilist i mina köksfönster för där drar det rätt in!!! Bäst att få gjort det innan kylan kommer tillbaks!

Ha en finfin helg alla!

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.