Marockokofta

MAROCKOKOFTA

Astrid kom ju till mig i förrgår och hon hade på sig sin Marockokofta!
Så fin! Det är faktisk svårt att få fram på bild hur plagg ser ut i verkligheten. Och Marockokoftan gör sig absolut mycket bättre live än på bild. Skön, ledig, glad….lätt att dra på sig. Tuff! Framför allt en TUFF virkad jacka. Det är ju ganska lätt hänt att virkat ser ”tantigt” ut.
Det är en konst Astrid är riktigt duktig på. Att virka coola saker. Kolla vad glad man blir av att ha på sig den!!! Det får man på köpet!

Astrid är ju också en sådan person som gärna delar med sig av allt hon gör för att inspirera er alla!  Och eftersom hon faktiskt jobbar för SandnesGarn så stickar och virkar hon självklart i deras garn!
Mm…. och om man vill virka Marockokoftan så får man beskrivningen på denna gratis om man köper minst 4 nystan Mini Alpakka och 4 nystan av ett annat garn som man kombinerar till från SandnesGarn. Då är det bara att stoppa beskrivningen i kundkorgen för 0:- .
Marockokoftan är virkat i dubbelt garn på virknål 6 mm.

4 nystan är det minsta antalet som går åt i denna korta modell. Och jag vill ju påstå att det är de melerade nystanen som gör hela koftan! Beroende på hur man virkar så kan man behöva ett 5:e nysta.

Såhär ser det ljusa ut. Den har färgnummer 7233. Det finns även en med mörk botten som heter 2173. Ja….hur har hon gjort då????
I beskrivningen har Astrid skrivit hur hon har blandat nystanen.

De är så snygga!!!
Och när man håller garnnystan i handen så ”smälter” dom bara ihop…härligt!
Klickar du på denna bilden så ser du garnåtgång på den långa modellen till höger i bild.

Sen tänker några där ute att ”ja, men detta var ju en restgarnskofta!”.
NEEEEJ, jag är nog inte enig i det! (Det blir som när min pappa kommenterade konst. Han tyckte att han själv skulle kunna måla abstrakt bättre än alla abstrakta konstnärer!!!)

När man känner på garnena och ser färgkombinationerna så ser man att det är välkomponerat.

Oj, nu kom jag att tänka på den printade patentstickade tröjan jag har stickat!


Jag är kär i patentstickade tröjor. Och i påsk så stickade jag denna i en tråd Suri Alpakka naturvit 1012 tillsammans med en tråd Mini Alpakka Print 7233.
Jag har gjort klart beskrivningen nu ikväll. Nu ligger den i webbshoppen på lite olika ställen. Vill man ha bara mönster utan garn så kan man ladda ned den i vänstermenyn under download pdf. för 40:-
Annars ligger den även under garnet Mini Alpakka längst ned. Där kan man lägga den i kundkorgen gratis om man köper 7 nystan Mini Alpacka.
Det finns massor av kombinationer även för denna tröja så det är bara att fråga.

Jag ger mig nu….skall hitta sängen! Guuud vad jag är trött!!!!  Imorgon skall vi grilla….och så skall det regna!? Jaha….är det sommar så är det sommar!
God natt, och ha det fint! /Mia : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften, Sandnes och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.