Mias AGNES tolkning

Då fick jag klart denna också innan jag åker på en veckas vandring i Spanien.
Vad är detta för tröja? Denna har jag stickat efter AGNES i häfte 1605 från SandnesGarn.
Den är egentligen stickat i deras Alpakka ULL

Jag har provat denna tröjan på i original, och den är jätteskön. Och riktigt fin!!!
I detta häftet är det modeller i både den tjockare Alpakka Ull som Agnes är stickad i och även modeller i den tunnare Alpakka Ull som jag inte har och inte kommer att ha i mitt sortiment….

Varför inta??? Den tunnare har jag redan en Alpakka/Ull blandning som heter  TUMI från Rauma som är mycket mycket mjukare och har en lite annorlunda färgkarta som jag är mycket förtjust i! Den fyller lite mera (130 meter)
Jag tycker det är roligt att ha lite andra färgkartor också. Gillar du jordfärger skall du absolut kolla in detta garn!

Men jag ville testa att göra AGNES i Peer Gynt. Började med det och det hade gått alldeles utmärkt att byta rakt av.
Vill man ha en lite billigare tröja så kan den stickas i Peer Gynt . Man behöver 1-2 nystan mera på grund av längden på garnet. Men en M skulle gå på 14 nystan. Ca 460:- . (+ häfte 55:-)
I original Alpakka Ull är garnkostnaden för en M  650:- (+beskrivning)

Men, så kände jag att jag vill ju ha gosiga tröjor. Det måste vara mjukt och skönt, så då la jag med en tråd Mohair Luxe från Langarns. Då blev det lite lyxigt….det gillar jag.

Ytan blev supermysig, och Peer Gynt har en helt fantastisk glans som jag inte har sett på något annat garn i 100% ull… (fina norska glansiga får!?)
Tröjan blev: STOR och gosig.

Den töjde sig ganska mycket efter tvätt så min SMALL är nu 116 cm i övervidd, och 61 cm lång. Den väger ca 700 gram. Jag stickade in lite guldglitter längst upp i halsen.
Det är absolut ingen fintröja. Detta är den tröjan man drar på sig för att inte frysa, och så är den lite ”säckig”.
Glittret i halsen ger den lite glamour i sin i övrigt vardagliga look.

Jag har fotat massor av olika färgkombinationer, ojoj vad man blir sugen på flera färger!!!
Nu ligger det under KIT i webbshoppen. Jag säljer detta som ett garnpaket som innehåller 12 nystan Peer Gynt, 6 nystan Mohair Luxe och häftet 1605 från SandnesGarn, + ett blad med mina ändringar och även maskantal en storlek mindre (ca 107 cm vidd)
Paketet med min kombination kostar 998:-.  Guld/silver får man välja till om man vill ha det. Större storlekar finns det också, då kan ni fråga mig så skall berätta hur många extra nystan som behövs.

Att den är så stor är väldigt skönt. Och det finns verkligen dagar då man bara vill krypa in i en sån här stor tröja. Jag är ju inte riktigt van vid att gå i såna, men jag trivs. Tror jag skall ha en som är 10 cm smalare nästa gång….men vilken färg skall man välja???
På bladet som jag skickar med så är det lite tips på ändringarna. Bland annat ett som jag kan dela med mig av här nu:

När man stickar en tröja som är rak (samma maskantal från uppläggning och upp till ärmhålet) så kommer tröjan att få en A-form efter användning. Det är bara så. Vill man att en tröja skall se rak ut så skall man lägga upp färre maskor och öka med jämna mellanrum upp till ärmhålet till du har det maskantalet du skall ha.
Maskantalet varierar ju självklart efter hur tjockt/tunnt garnet är.
På denna tröjan så föreslår jag att lägga upp 12 m mindre,  och öka 3 ggr i varje sida med 7 cm mellanrum. Så har man ökt ut de 12 maskorna igen. Och tröjan håller sig snyggare.

Gjorde jag det denna gången??? Nej,…..typiskt. Jag gör fel, och tipsar er så ni slipper göra det!
Jag ser ut som en säck i min tröja, ni blir jättesnygga i era tröjor! ; )

Japp, nu lämnar jag landet! Ett riktigt rottrace har jag haft här i går och nu på morgonen för att få iväg alla ordrar, fixa alla papper, betala räkningar, skicka in deklarationen. Så man slipper tänka på sånt när man är ute och vandrar.

Jag ser jättemycket fram emot denna resa. En resa där resan är själva grejen och inte målet i sig! Skall bli mycket spännande att gå med ryggsäck. Jag drömde att jag hade en blåsa under foten i natt…
Så nu är det stängt en vecka…telefonsvarare på. Önskar er alla en fin vecka också så är jag alldreles strax tillbaks!
Hej så länge! /Mia

Det här inlägget postades i Nya garn & häften, Sandnes och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.