SOL Sunrise Dress

”Har du slutat blogga???”  Nejdå. Hej igen…åh, vad skönt att vara tillbaks!

Jag är en ”vardagsmänniska”. Tycker om min vardag så mycket. Ordning och reda igen. Jag behövde säkert att ha lite semester, och bryta farten i ekorrhjulet lite.

Sen efter semester så landar man liksom lite platt när man kommer tillbaks till jobbet igen. Så går det fortare och fortare och fortare….igen…
-det behöver det inte att göra. Och det är kanske det jag skall jobba med framöver. Jobba saktare!
Behöver inte att göra allt så himla fort. Njuta lite.
Jaja, vi får väl se hur det blir med det.

Vad har jag stickat i fjällen då?
Jo, med bara 2 dagar solsken på en hel vecka och 13 timmar i bil (till Trysil) får man stickat ganska mycket. Ni vet ju att min plan var att sticka en klänning som liknar Allegroklänningen, men i det andra bandgarnet jag har som heter SOL Dégradé. Och det har ju även kommit in superfina SOL Metallic!
Gillar båda skarpt och har njutit av denna stickning i påsk.
Jag valde att ha den övre delen i den mörka SOL Metallic för att dämpa ned isglassen lite. Men detta är ju helt valfritt och en smaksak.
Några av er tycker säkert att det är apfult, och andra tycker det är superbra.

I denna klänningen har jag valt efter hur jag vill ha den, och det är viktigt att ni tar på svartvit glasögonen och föreställer er vilka färger NI skulle vilja se er själva i. Min idé är inte den rätta. Jag har blandat både SOL Metallic och SOL Dégradé.

Vill man vara lite mera diskret kan denna stickas i bara en färg i SOL Metallic tillexempel.
Klickar du på bilden så kommer du till klänningen i webbshoppen. Klicka på bilden där, och under bilden kommer mått och garnåtgång upp.

Vad har jag i min?
Börjat med lite SOL Dégradé CITRUS, 1 nysta turkos metallic, lite av citrus igen,  1 nysta gul metallic, 2 nystan SOL Degrade 0017 rose, och tillslut 3 nystan Metallic shimmering coal.

Jag har fotat idag, på morgonen. Det var en som frågade på Instagram om när den skulle visas på. Ahhh, ångest.
Och jag kände mig inte så sugen. Lite hängig…och fruktansvärt vintervit!
Men bra att få frågan, för då känner jag att det är bara att sätta igång!
Jag tog en dusch. Drog på klänningen och ställde liljan lite bredvid för att få någon som helst lite aningens sommarkänsla. Jag skrattade för mig själv och tänkte att jag kan ju låtsas att jag har varit på stranden och badat. Det är därför jag har vått hår! : )
De kritvita benen var inte så mycket att göra med. Jag har gjort så bra jag kan göra i början på april….I och för sig hade jag kunnat släpa med mig växter ned på stranden, men det hade nog inte hjälpt.

Tips: SOL Metallic: Om man vill randa detta garn i olika färger så räcker det att i övergångerna från färg A till B att göra såhär: Sticka färg A, 1 varv färg B, 1 varv färg A, byt till B. Då flyter dom fint i varandra på grund av metallen som gör det hela lite fläckigt.

SOL garnet töjer sig inte på längden som Allegro gör. Men det kan töja sig lite på bredden. Lite lösare. Nu har jag stickat denna på 9 mm längst ned och gått över på 7 mm. Dels för att den inte skulle vara helt genomskinlig, men också för att naturligt minska vidden utan att göra intagningar!
Denna beskrivningen har jag skrivit så alla skall kunna sticka den till sin egen kropp. Detta betyder att man väljer en av två storlekar. Detta kollar man med sin höftvidd. Från höften sedan så skall man dra på sig det man har stickat och se om man skall göra minskningar eller inte.

Några behöver denna klänning rak, andra behöver att svänga in den.
Den är inte svår att sticka! Och jag svarar gärna på frågor.

Nu har jag varit och hämtat tillbaks min Mini! Min KÄRA KÄRA Mini. Ja, jag är kanske knäpp för att jag gillar min bil så mycket. Jag har haft en stor Volvo, som var värt mera pengar än min Mini, den hade massor, typ allt av extrautstyr, den var nyare,  den hade bluetooth, handsfree, sensorer överallt. Men idag när jag fick tillbaks min Mini så kändes det så rätt! Så enkelt, och så mycket min kompis.
Ja, så jag festar lite inombords idag. Kanske lite Prosecco ikväll….Det är bara jag som festar då. Min man tycker inte att mitt val var bra.

Väl, nog om det. Jag stickade en tröja till i fjällen. En patentstickad. Ni får se en bild, men jag återkommer med ett blogginlägg om den !
Mini Alpakka 7233 tillsammans med Suri naturvit. Denna kombination är en av varianterna till de nya Skappelgenserne med Print!
Detta blev superfint ihop. Denna printade finns även i en mörk variant. Och man kan blanda dom med valfri enfärgat i Suri. Man kan enkelt göra sitt eget recept på färg. Jag ser mycket patent nu. Det kommer nog att bli stort framöver….

Nu skall den stakkars hunden få sig en tur. Sen skall jag ha lite senjobb och packa lite ordrar!
Ha en fin kväll och vecka! /Mia : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till SOL Sunrise Dress

Kommentarer inaktiverade.