Pearls och Pearls in Swirls

Pearls…mosstickning.

Jag hade ju från förra året Malabrigo Pearls. Den vita halsduken som ligger som gratis beskrivning. Den som nästan alla tror är tjock och många började sticka med dubbelt garn. Men den är jättetunn och stickas med enkelt garn.

Jag har lite svårt med Malabrigon. Varför? För att det är 2-4 månaders leverans och inte alltid man får det man önskar i leveransen. Då kan det betyda 4-8 månaders leverans om man inte får en färg man har beställt. Ja, så ni kan säkert förstå problemet? Och de skickar flera olika färgbad av samma färg också.
Jag kommer att fortsätta att ha Malabrigo för det är så överlägset supermjukt. (varför vill min dator skriva SUPERMAKT? nu, hur stänger man av detta????) Varför inte supermjukt ? Vad är detta för värld? Om jag bara skulle låta dom orden som omkommer upp varje gång skulle dessa inlägg bli ganska roliga (eller inte)  att läsa. (omkommer!!!????) hahaha….som en krigsreporter i en supermakt, där alla omkommer….

Ja, så jag frågade Ragnhild om hon kunde hjälpa mig och sticka upp Malabrigo Lace halsduken efter precis samma maskantal och stickor i SandnesGarns Alpakka Silke.
Hon stickade upp 6 nystan, och jag tog hem och tvättade den. (då får den sin riktiga form!)
Halsduken blev stor, härlig och precis som jag hade tänkt mig!
Jag valde att göra den i ljusgrå 1042. Det är en färg som passar till allt. Jag tycker att de få gångerna man står där i en klänning utan ärmar i vårt skandinaviska klimat….så önskar jag mig en halsduk precis som denna!!!
Det bästa hade ju varit att ha den i flera olika färger, men skall man välja en så är det ju bra att ha en som passar till mycket. OCH denna är lika perfekt till jeans och skinnjacka. Jag är bara så överförtjust i sådana plagg som kan användas till många olika tillfällen!!!

Skillnad på Malabrigo Lace och Alpakka Silke. Malabrigon är mycket lättare, lite matt, och har inget fall. Alpakka Silke har glans och tyngd och ser ganska mycket mera exklusiv ut. De är båda väldigt mjuka kvalitéer som inte är något problem att bära direkt på huden.

I Malabrigo blir den lite mindre: 38 x 180 cm efter tvätt . 2 härvor, pris: 198:-
I Alpakka Silke blir den i storlek: 45 x 270 cm efter tvätt. 6 nystan, pris: 450:-. Med 5 nystan blir den ca 225 cm, pris: 375:-
Den stickas på stickor 5,5 mm, så den är löst stickat i båda kvalitéer.

Nu sitter säkert flera av er med massor av garn hemma och tänker att Ni kan använda till en sådan. Absolut. Gör bara lite stickprov först innan ni bestämmer maskantal och stickor. Bestäm hur bred du vill ha halsduken. Gör stickprov och se hur många maskor det blir på 10 cm.
Vill du t.ex ha 50 cm bred halsduk så gångar du upp maskantalet du har på 10 cm med 5.
Sen så ändras de flesta garn efter tvätt. Några blir bredare, andra blir längre. Några blir både längre och bredare. Och se till att du har tillräckligt mycket garn!
Klicka här för att komma till den lilla beskrivningen. Det står ”Less is More” på den….det är inte så mycket till beskrivning.

Jag hade butiken öppen i lördags, det var mycket folk…Kan man lugnt säga. Ha god tid om ni kommer…eller kom den sista timmen.
Nästa gång jag har öppet är den lördag den 9/4. Fullt upp att göra fram tills dess.
Jag brukar ju lägga ut ett nytt blogginlägg på fredag eller söndag, men jag måste försöka bli lite hårdare mot mig själv med mina arbetstider. Man rivs lätt med när man driver sitt eget. Nu utöver våren och på sommaren så kommer nog blogginläggen lite mera sällan tror jag.

Ja, jag har färdigt en grej till. Min ”havskumhalsduk” i Lace Pearls från Lanagrossa. Denna halsduken ville jag också göra för att ha något varmt men samtidigt lite somrigt över axlarna nu framöver. Jag tyckte att de små glaspärlorna skulle bli lite extra fina i det stickade vågmönstret.
Själv stickade jag en bit…. och sedan tog min svärmor över och stickade klart den. Den är färdig och……..
Garnet är på väg att utgå!!!!
Men, altså. Så dålig framförhållning av mig. Ja, sån kan det gå. Jag säljer det jag har av garnet. Det går 6 nystan á 90:-. (25 grams)

Till helgen är det ”Stickfest i Väst”
På Marstrand. Marstrand en pärla på Västkusten….. Jag har aldrig varit med på Stickfest i Väst, så det skall bli spännande!

Annars då? Jo, då. Dagarna går och våren är på väg. Idag skulle jag köra in till Linda på Deisy design med giveaway påsarna till Stickfest i Väst. Skulle köra hem hunden först, solen sken och värmde jätteskönt. Så jag måtte bara sitta lite på terrassen först. Vad det är SKÖNT med vårens första värmande solstrålar, och vad jag blir glad!!! Efter att först ha startat dagen med ett litet krig med äldsta sonen, men han var också glad då han kom hem från skolan, så det är väl bara att lämna det där.
I fredags så bestämde jag att jag bara skulle pyssla runt i butiken. Inte packa ordrar. Jag packade några Menorcafilten kit. Och så kom jag på att jag vill göra en som är i lite dovare färger. Så jag satt och pysslade ihop lite färger.
Jag måtte såklart börja och se hur det kunde bli i helgen. Började direkt på fredag eftermiddag…..

Såhär långt har jag kommit. Och ja, jag har upptäckt att jag virkar FEL! Menorcafilten är ju bara stolpar runt. Den skulle vara tät, så man kan ligga på den på stranden. Plötsligt ser jag att jag virkar en stor mormorsruta istället, men bestämmer att det är viktigare att nu komponera färgerna än att göra det rätt. Ligga på den på stranden kommer att bli värdelöst….Jag får se vad jag gör. Kanske jag börjar om i helgen?

Nu är det dags för föräldramöte i 4A…..hejdå.
Mia : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pearls och Pearls in Swirls

Kommentarer inaktiverade.