Mars…

Jag vaknade i morse och hade känslan av att något är fel. Vad är fel?
Skrev en liten snabb lista igår på saker som måste fixas/beställas inför aktiviteterna framöver. Hur mycket Allegro skall jag ha med till Syfestivalen i Malmö?

Vaknar och tänker…det närmar sig nu..10/3. Jag har ju inte fått någon bekräftelse på att jag har plats på Syfestivalen! Varför har jag inte fått en beställningslista från dom? På el och stolar och sånt? Och räkningen?
Jag är nog inte anmält!!!!
Jag mailar henne som jag brukar att ha kontakt med, men hon är på Syfestivalen i Stockholm nu.
Samtidigt som detta är lite frustrerande så känner jag mycket lättnad! Oooo, vad lugnt och skönt det kan bli i Mars då.
Jag skall ju till Stick i  Väst på Marstrand helgen efter, och det blir ju strax en mycket roligare upplevelse om man slipper ha en 3 dagars mässa helgen innan.
Jag tar en kopp kaffe och sprätter kuverten till mina hämtlappar på lådor med garn som jag skall hämta ….40 kilo…..så går det när man inte är på plats på kontoret 4 dagar. Då får jag kånka dessa själv från utlämningsstället!
Jag hoppas att Addi Click set och Barnstickpaketen kommer nu….hoppas verkligen på det, några har väntat så länge.

Allra först och det är nu på lördag den 27/2, så skall jag hänga med Stina-Maria på hennes bokrelease i Göteborg. Hon ger ut en riktigt riktigt fin bok med barnkläder. ’STICKA enkelt till barn’
Jag och Stina-maria matcher varann bra tycker jag. Vi har lite samma filosofi kring varför vi stickar och vad det är vi önskar med plaggen. Det skall vara mjuka gosiga härliga garn och plaggen skall vara lättstickade OCH trendiga. Så självklart använder hon sig av många av garnen som jag har i min butik eftersom jag har den mjuka gosiga garnbutiken, och jag kommer ta med endel av dom till Sally Bazar på lördag klockan 12.00-16.00.

Så nu är det att packa ihop lite till hennes Goodiebags, som de första som kommer får. Och sen skall jag packa ihop till 100 goodiebags till Stick i Väst!
Jag tar en kopp kaffe till här nu. Även om Malmömässan rinner ut i sand så har jag lite grejer att fylla tiden med. Och funderar på om jag skall lägga på ett par kvadratmeter på mässorna i höst kanske? Ja, 4m2 i Stockholm går ju bara inte….hade ju knappt plats själv.

Jag har stickat färdig tröjan i Mille Colori Superkid och Mandarin Petit.

Och jag är sådär nöjd med den. Kombinationen av garn är riktigt bra, men själv blir jag aldrig riktigt vän med att sticka ovanifrån och ned. Jag försöker mig på det då och då. Men jag tror faktiskt att jag skall lägga ned det.
Möjligtvis till barn som är ganska lika i kroppen på rygg/mage. Men om jag skall sticka en sån här tröja till ovanifrån och ned så skulle jag behöva sticka fram och tillbaks först, öka ut mot halsen fram (för att få den djupare fram än bak) och DÅ sprack enkelheten!
Jag skulle även vilja ha 6-8 maskor avmaskade under ärmen. Och allt detta går, men då blir det inget för en nybörjare….och det vill jag har. Något alla kan sticka.
Då är det lättare att forma tröjan nedifrån och upp tycker jag.
Men, jag kommer att sticka en variant till på denna tröja, i denna garnkombo (inte samma färg) och jag kommer göra det nedifrån och upp.
Men allra först skall jag sticka färdigt en Tropea Tee i en fantastisk korallfärg!
jeppjepp….
tyvärr Malmö, och Skåne. Jag tyckte det var supertrevligt förra året, men jag hoppas att Ni tar turen till Göteborg i höst! Det är ju inte så långt, och Göteborg en så mysig stad att vistas i….
Ha en fin söndag!
Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.