Shimmertröjan

Ja, då var en tröja till av Shimmer klar! Haha…känns lite förvirrat, för denna blev påbörjat precis efter att den gula var klar förra sommaren.
Den blev tyvärr liggande…jag hade stickat halva. Sen frågade jag min svärmor om lite stickhjälp som stickade upp till axlarna. Sen fick jag tillbaks den och har nu precis stickat färdigt ärmarna.
Och nu UTGÅR LACE LUX garnet!
Så nu har jag 30% rabatt på alla Lace Lux (för jag gillar inte att ha utgående kvalitéer i mitt sortiment)
Jag gillar verkligen Lace Lux garnet, det är 300 meter på 50 gram. Det är glansig viscose med lite ludd av merinoull runt tråden. Riktigt fint.
Den gulatröjan med 3/4 ärm är stickat i Mandarin Petit 100% bomull, tillsammans med Lace Lux. (det går åt 3 nystan Lace Lux till denna tröja)

Den gula blev väldigt härlig somrig och lätt. Denna gröna ville jag prova sticka med Alpacka Silke och ha lång ärm på, och jag har ändrat beskrivningen till ett par cm längre. Så nu är den ca 48 cm i sidan, och ca 58 cm ned till spetsen mitt fram.


Den är härlig mjuk i denna kombination. Den blir lite vintrigare och får mera tyngd och fall.  Personligen så gillar jag denna tröjan bättre med bomullskombinationen. (Och även med 3/4 ärmen är snyggare tycker jag) Tycker modellen är lite somrig….
Men detta är smaksak…
Denna tröjan är i onesize i beskrivningen, och den är 120 cm vid. Den är stor. men det är bara att lägga upp 16 m mindre på varje stycke så blir den ca 100 cm i övervidd.
Min granne Sara kom inom lite tidigare idag, och jag tvingade henne att prova den på och titta vad fint hennes nya tattoo syns i nacken!
In i fotningskroken, av med kläderna! Det är alltid roligt att se tröjan på en annan kroppsfasong än ens egen.

Jag hade ju en plan för detta garnet, att det skulle få bli en fin glansig Pearl halsduk som denna i Malabrigo….

Så för er som önskar det så gäller det att passa på nu, snart är denna kvalitén borta från marknaden!
Till en sån här stor halsduk går det åt 3 nystan, så med rabatt blir det 165:-
Beskrivningen är gratis, bara att ladda ned i webbshoppen under gratis beskrivningar. Denna sjalen är riktigt fin och kan stickas i alla tunna kvalitéer, och även lacekvalitéer. Ragnhild skall sticka upp en i Alpakka Silke för mig nu. Och jag vill även ha en i Mohair Luxe!
Annars har jag de senaste dagarna hunnit med att vara lite sjuk. Jobbat på halvfart, men ändå jobbat…

Jag hade tänkt en stund (det är inte så länge i min värld) på att köpa en stickmaskin. En stickmaskin skulle jag ha för att sticka halsdukar till kit när jag är på mässa. Mm. Då skulle jag kunna sticka upp flera av samma i olika färger tänkte jag. Beställde en stickmaskin….hämtade den igår. Tog hem manualen och inser att det inte går att sticka aviga maskor på en stickmaskin! Whaaaat!? Stickar den verkligen inte aviga maskor?
Och en annan sak jag upptäcker är att innan jag kan göra något som helst på en sådan maskin så skulle det ta mig flera dagar (veckor) bara för att sätta mig in i den. Trådspänning? Skulle jag aldrig ha tålamod med! OCH på alla bilder i manualen så är det en liten krok man skall använda för att lyfta maskor hit eller dit för att uppnå det man vill! Ohhhh….inser snabbt att när man har tålamod som en 3-åring, så är detta inget för mig.
Jag handstickar fortare och med mindre bekymmer känner jag.
Nu tycker säkert flera av er att jag är dum som inte visste eller förstod det. Men, det gjorde jag inte.
Stickmaskinen är nu inpackat och på väg tillbaks dit den kom ifrån….och i bara omkostnader för att läsa manualen blev jag 1000:- fattigare!!!

Typiskt mig….

Det var ungefär så fort det gick när jag köpte garnbutik också!  Tur jag inte ångrade det köpet! : )

Nu packar jag och Ragnhild och skickar varor på måndag, sedan blir nästa gång måndagen den 22/2.
Jag sänker NaturUlden till 40% rabatt. Jag vill verkligen ha bort den innan sommaren och allra helst innan inventeringen. Det finns lite kvar av Inca Alpackan. Nu är även Lace Lux på 30% . Jag har också några härvor Lovikka som jag gärna vill bli av med. Kolla gärna REA i webbshoppen då och då!

Nu skall jag gå och laga en turkisk kycklinggryta! Mmm…..

Ha en fin helg alla! /mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.