Hinner jag beställa till jul nu???

…jag börjar denna tisdags morgon med att tända adventsstaken när alla de andra har lämnat huset. Norsk radio idag.
Kaffe. Frukost.
Idag skall jag jobba hemma. Är inte frisk, jag fick det som minstingen var hemma för i förra veckan! Vila,….tråkigt.

Men jag kan ju sätta mig å sticka, det är klart. Kul!

…julstök för alla nu tror jag. Man försöker komma ihåg saker i december. Det är så mycket man skall komma ihåg, eller mera rätt: Det är mycket man inte får glömma i december. När beställar man köttet till nyår? Har man kommit ihåg alla julklappar nu? Man har liksom alltid något i bakhuvudet som en extra grej man skall göra oavsett var man är på väg.

Och framför allt. Har jag tillräckligt med garn för att kunna sticka i 2 veckor???
Hinner jag få garn till jul nu?

Många frågar lite oroligt om det.
Jag kommer att skicka varor imorgon onsdag 16/12, torsdag 17/12, måndag 21/12 och tisdag 22/12. Jag tror att alla ordrar som är lagda fram till tisdag 22/12 kl 12.00 borde hinna med så ni kan få dom 23/12. Jag levererar, gör Posten? Vi hoppas på det!
Sen kommer jag att skicka garn i mellandagarna.

Så då kan man ju lugnt tänka några dagar till…

Sen har jag precis lagt en order påfyllning av kashmir som jag verkligen hoppas kommer innan jul.
Jag väntar in Malabrigo Lace som har tagit väääldigt lång tid på sig i höst.
Sista ordern jag lägger från SandnesGarn blir på måndag 21/12.
Just nu är tiden för Fritidsgarn, så bäst för alla är att lägga order på Fritidsgarn senast söndag 20/12. Annars finns det risk att det tar slut i mellandagarna.

Själv skall jag försöka sticka färdig min Rauma jacka i julen. Jag har beställt en dragkedja från www.zipperstop.com.

Jag vill ju ha den som en ganska tight jacka med hög och varm polokrage. Vil ha en dragkedja som går att öppna både uppe och nede. Det är praktiskt när man är ute och går tur och blir varm.
Och varför dra över bäcken efter vatten (dragkedja)? För att där kan jag enkelt få precis det jag önskar i den längd jag vill ha. Perfekt.
Någon som vet om en lika bra dragkedjebutik i Sverige så meddela mig!
I kragen lägger jag med en tråd Mohair Luxe från LangYarns så blir den extra mjuk och gosig. Jag gillar Lace Luxe garnet, det kan stickas dubbelt med ALLT för det mjuka fluffet, för den lyxiga känslan eller för en nyans effekt.

Jag har även en ny stickning  som är en sjal/halsduk i ljusrosa med pärlor! Precis ”not my style”. Gillar inte rosa och inte pärlor så mycket heller!
Haha! Men det är fint! Absolut.
Pärlorna är faktiskt riktigt läckra, för de är diskreta och kommer bara att blänka när ljuset faller på dom.
Som små vattendroppar nästan!
Varför stickar jag något jag inte vill ha själv då? Jag ser användingsområdena och känner behovet av ett sådant plagg på marknaden. Vill ha den som modell.
Det är ju tusenvis av läckra spetsstickade trekantssjalar där ute i skira garn. För oss som inte är bekväma i den typen av trekantiga plagg så behövs en liten kombo.
Rak stickning. BRED så man kan lägga den över axlarna som en sjal till linne eller klänning med bara axlar.
Men samtidig kan den bli tuff om man bara surrar runt den som en halsduk.
Voila, där har vi det praktiska plagget som funkar sommar och vinter!

Mönsterstickning/spets….ahh. Jobbigt. Men havskum mönster är ”spetsigt” OCH lätt at sticka!
Garnet?
Jag har fått in ett nytt garn som heter Lace Pearls från Lanagrossa. Det är lite grövre, lite luddigt och lite röfft med pärlor som gör det läckert. Förstår Ni mig? Det finns kontraster i garn/stickning som ger det perfekta plagget!
Jag kan tänka mig en sån här sjal till vår/sommaren…men jag vill själv ha en annan färg och kanske i antigen metalliska Lanagrossas snygga Lace Lux, eller LangYarns Mohair Luxe. Beskrivningen funkar ju till allt eftersom man inte är beroende av mått på en halsduk.

Jag behöver gå en tur nu. Även om jag inte är frisk. Jag äger ju en hund…
Stickning sen då….kanske.

Ha en fin vecka. Ta det lugnt. Inget händer om man glömmer något. Absolut inget.

/Mia : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.