Mest mössor

En tredje variant av PIPE buff. Jag har packat ned massor av olika färgkombinationer som jag skall ta med mig. Denna är Langyarns Mille Colori Baby 0053 med SandnesGarns Alpakka Silke ny korall 4316.

Själv har jag stickat mössor i RAUMAS Iris senaste veckan.

Jag har stickat Iris tillsammans med en tråd Lace Lux från Lanagrossa. Det är mest viscose i den som är blank och ger den metalliska looken. Utanpå viscosetråden ligger ett tunnt lager med merinoull. Ett riktigt roligt effektgarn!
Jag ville göra en lite ”shabby” vardagsmössa.
Iris är det garnet Skappel först hade till sina tröjor. Det har samma längd och stickfasthet som Skappelgarn Suri.
Skillnad: Skappelgarn Suri ger en ”finare”, slätare och jämnare yta.
RAUMAS Iris är lite mjukare, mindre sticksigt och ger ett lurvigare uttryck. -OCH det finns i massor av fina färger!!!

Nu ville jag göra en vardagsmössa att bara dra ned över öronen när man behöver det på ruskiga höst och vinterdagar.
Resåren är stickat dubbel (ibland stickar jag med en tråd Madeira elastic också bara för att resåren inte skall töja sig. Det är ju tyvärr så med stickade mossor att de töjer sig.)

Den i orange är stickat med dubbel tråd i hela mössan. Denna gråa är stickat dubbel bara i resåren, sedan är det randigt med 1 varv Iris, och 2 varv dubbel Lace Lux resten av mössan.

Ni som följer mig på Instagram har nog sätt ett frenetisk mösstickande den senaste veckan. Och det är så att när jag stickar en modell så måste jag veta att det blir så bra som möjligt när beskrivningen skall skrivas. Så lite behöver justeras på nästa mössa. Jag har stickat 4 stycken!

Jag har gjort 2 storlekar. Detta är den största och passar nog bäst till herr. Jag har skrivit ned 3 längder. Det är ju så olika hur lång man vill ha sin hängmössa.

För er som inte kommer till Stockholm så bjuder jag på beskrivning till Streetstylemössorna om man lägger order på 1 nysta Iris och 1 nysta Lace Lux senast söndag. Den ligger på 0.- i webbshoppen nu. Sedan kommer den att kosta 20:- och den kan köpas utan tillhörande garn. Stickfastheten på dessa mössor är mellan 13 och 15 m på 10 cm på st 5,5-6 mm.

(är du osäker på färgkombo och behöver prata med mig först så är det bara att lägga order på någon färg så ändrar jag det innan jag skickar)

Och så har jag ännu en modell:

En liten BEANIE i den nya rostfärgade SandnesGarn Alpakka Silke färg 3355 stickat tillsammans med LangYarns
Mohair Luxe som är en av mina nya kvaliteer i höst. Färg mörkbrun 0063. Garnet är helt fantastiskt. En kidsilk i DK-sträckning. Går att repa upp hur lätt som helst….Det är kvalitet!

Alla dessa mössor skall med till Syfestivalen i Stockholm i helgen… de är rykande färska direkt från stickorna! BEANIE ligger också i webbshoppen redan nu.

Några av mina kashmirmössor skall också med. Mössan till höger är den mest populära av alla mina mössor (baggy mössa).
Är man väldigt ullkänslig så är ren kashmir det bästa alternativet man kan hitta utan att behöva fodra. Förutom att vara supermjuk är den väldigt lätt och den klämmer inte åt frisyren. Dessa mössor finns i webbshoppen under kashmirdesign. Man behöver 2 nystan till en mössa oavsett modell.

ÖPPETTIDER:
Jag vill inte vara någon surkärring som inte vill sälja mina garn. Men jag hoppas på förståelse och respekt för mina öppettider i butiken. Idag klockan 10.30 hade jag haft 3 personer på dörren redan.
Jag har inte möjlighet att låta några få handla utom öppettider. Även om man tänker att ”ja, men det är ju bara jag. Jag skall ju bara ha 2 nystan. Det går fort”.
Men det gör inte det för mig om jag har 5 andra som vill det samma varje dag. Då får jag jobba till 10 på kvällen för att några vill ha ett par nystan garn. Då vill jag hänvisa till Garnhörnan som har öppnat på Brobacken i Lerum. Supermysiga damer som har vanliga öppettider.
Jag önskar ALLA hjärtligt välkomna på mina öppettider som står under KONTAKT längst upp på denna sida!

Det låter som att jag inte vill sälja mina garn!  : (
Jaja….det får vara så då.

NU….är det strax avresa mot Syfestivalen i Stockholm. Det skall bli  fantastiskt roligt och spännande att få träffa så mycket folk!
Ha en fin helg, så skall jag försöka ta tag i TUMI som kom i dag nästa vecka. För er som väntat på detta garn så är det bara att maila och reservera. Jag ger 20% rabatt 1:a veckan när jag har lagt ut det. Ord. pris är 55:- /50 gram.

Ha det fint! : )  Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.