TWiiD gratis beskrivning!

Japp, då är det klart då. Vår tröja som är superenkel att sticka!

Garnet är jättelätt och mjukt, och riktigt skönt att ha på sig.  Tröjor som väger lite och som är luftiga att ha på sig är behagligt och det är detta garnet.

Här kommer en liten repetition på ett tidigare blogginlägg om färger. Jag räknar med att det är lite mera aktuellt nu.
Det sitter också folk hemma i stugorna med en påse redo att börja på detta nu! Jag tycker det är otroligt roligt och smickrande att Ni kan finna på att köpa garnet innan beskrivningen är klar!
Hoppas verkligen att Ni blir nöjda nu.

Här är några färgförslag  till tröjan, om man är sugen på en TWiiD-tröja och tycker det är svårt att välja så kanske man kan få en liten idé.

Detta är färgerna i min första tröja. Det är den ljusgråa TWEED 1044 i bottenfärg, ränder i beige 2554. Och ärmar i Mini-Alpakka 1042.
Nu ljuger jag lite. För jag har stickat mina ärmar i Raumas Inca alpakka ljusgrå 042 som är liite tunnare än Mini Alpakka. Och man kan sticka ärmarna i Alpakka Silke, eller även Silk Mohair som Astrid har gjort i sin egen modell.
Grejen är att ärmarna är slätstickade i en tunn kvalitet på ganska tjocka stickor (5 mm) .
Idag sålde jag garn till 2 tröjor i butiken, och båda valde Alpakka Silke till ärmarna då de var lite extra känsliga mot ”kli”!

Själv tycker jag att ren alpacka sticks lite också, men jag tycker även att det är en vanesak. Jag står ut ett par veckor med lite småsticksigt nu i början på hösten, och sedan så känner jag det inte. (-bara i pannan!)

Astrids 1:a modell är stickad i mörkblå TWEED 5585 som bottenfärg, och svart TWEED 1100 i ränder. Ärmarna är stickade i den otroligt fina blågråa Mini Alpakka 6081
Färgerna på bilden här blev lite för blå, men se på bilden på garnena ovanför så ser Ni hur de ser ut lite mera riktig.

En klassisk svart/vit tröja, som inte är riktig svart/vit men som vill få det uttrycket ändå. Svart TWEED 1100 som bottenfärg, och ljusaste grå 2544 i ränderna. Ärmarna i Alpakka Silke 1099. Jag tycker den svarta Alpakka Silken blir den finaste svarta till dessa färger för silken i garnet blir liksom inte kolsvart. Det är en ganska ”mild” svart och matchar fint med TWEEDen. Annars är kolsvart och kritvit lite svårt att ha tillsammans med andra färger då det fort ser ut som ”hål” i stickningen. (min personliga åsikt)

Bottenfärg marineblå Tweed 5585 med ränder i mörkbrun 3090, och ärmar i Mini Alpakka blågrå 6081. Det är också en fin kombo!
Många tycker det är jobbigt när det blir för många färger att välja i. TWEEDen finns ju inte i så många färger, så hyfsat enkelt att kombinera tycker jag.
När Astrid och jag har stickat var sin modell efter beskrivningen, så gör vi var sin tröja efter eget önskemål.
Jag valde bottenfärg mörkgrå 1087, med ränder i mörkbrun 3090, ärmar i Raumas Inca mörkgrå IN068. Jag har stickat ränderna med 1 varv mera och har 3 varv med kopparfärg också emellan ränderna. Jag ville ha den några cm längre än den minsta modellen, och då kan man bara lägga på varv på ränderna så får man lite extra längd. Jag gillar verkligen kopparn tillsammans med det rustika utseendet som det gråa och bruna ger. Lite bling kontrast där.  Koppargarnet går lätt upp. Det är viktigt att knyta knutar på trådändarna. När jag sydde sidosömmarna på tröjan så knöt jag även ihop koppartrådarna från varje stycke innan jag fästade dom.
…så blev den då. Lite lite längre än den minsta storleken.


Här ser ni Astrids egen modell. Hon valde att inte göra den randig, och det behöver man ju inte!
Enfärgat kan också bli jättefint, eller mixa med flera färger. Lite mönster, mycket mönster. Lägga in effektgarn!
Färgerna som Astrid har i denna är mörkblå TWEED med den beiga 2554. Och ärmar i beige SandnesGarn SilkMohair.

Garnkostnad för SandnesTWEED och med ärmar i MiniAlpakka = 363:-/small, 533:-/medium, 618:-/large.

En korg med härliga garn….Astrid och jag hoppas och tror verkligen på ett gott mottagande av denna tröjan. Kan vi sätta igång inspiration och skaparlust så är vi jätteglada!

LÖRDAG 12/9
I morgon har vi en liten träff här! I butiken. Bilden är från andra våningen som också är öppen imorgon! (det är sällan ni kommer att få komma in i min grotta på andra våningen, så passa på nu!
Jag tar en liten historia om dagen idag då. Jag har försökt att städa andra våningen i butiken….det är inte så städat i rummet innanför där igen då. Tänk om man bara kunde ha massor av rum på rad, och bara flytta ”skiten” längre in varje gång!?
Men jag har iallafall varit ute och handlat lite. Astrid kommer från Jönköping i morgon, och vi hoppas på att några har tänkt att ta sig hit och mingla lite med oss. Det blir inget kaffe, vi känner att bubblor passar bättre. Så jag var ute och handlade bubblor och choklad. Efter Systemet stannade jag  på en störra ICAbutik. Och vet Ni när man var i dryckesavdelningen så var det ljudeffekt!!!
Ljudet av när man öppnar en kolsyrad dricka och häller upp! Varje gång jag passerade på en plats!
Helt sjukt! Så kom jag till grönsaksavdelningen och där var det djungelljud! Herregud!!!!!
Jag tycker nog bättre om den lilla ICA butiken i Floda då. Blir mycket billigare också och handla i en liten ICA affär där kundvagnarna inte är gigantiska.
Inte meningen att göra reklam för en speciell livsmedelsaffär, men det är det som liksom finns här omkring.  Ja. Jag fick choklad, och massor av saker jag inte skulle ha hem….Var det ljudeffekterna?
Eller den stora kundkorgen som gjorde det?

Så åkte jag till butiken för att förbereda för morgondagen. Har klistrat klisterlappar på påsar och kataloger. Printat TWiiD beskrivningen. Lagt den klart i påsar som skall ges bort. Om det kommer någon….Astrid och jag får roligt här annars! HAhaA!
Bubbel i kylen. Staplat garn. Ja, det är nog bara att vänta i spänning nu då!

Ni kommer även att kunna få beskrivningen hos eran lokala SandnesGarn återförsäljare från imorgon.
Det är en superenkel tröja att sticka (nybörjarnivå) . Fram och bakstycket är 2 lika bitar som är stickat som fyrkantiga stycken. Och det betyder att det är ganska enkelt att ändra propotionerna. En extra rand på längden, eller en jättevid med 5 ränder. Man gör som man vill. Och eftersom att beskrivningen är gratis så är det bara att sticka i vilket garn man måtte önska!

Vi hoppas på en skön stickhöst nu!
Hadetfintsålänge….

/Mia :  )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften, Sandnes och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till TWiiD gratis beskrivning!

Kommentarer inaktiverade.