TWiiD tröjan astrid&mia

Jag slarvbloggar med Instagram. Slänger ut bilder hela tiden, det är så enkelt. Och tänker att nu har jag visat vad jag håller på med. Ibland vet jag inte riktigt om jag ens har nämnt det här på bloggen, som ju är jätteviktigt. Speciellt nu som jag inte träffar så många på riktigt längre.
Astrid (astridknitting) och jag håller på med en ny tröja. Vi möttes här för någon månad sedan och det blir bara alltid något. Det är jättekul att få göra tröjor tillsammans med någon. Få göra rätt och fel tillsammans och även vara eniga om vad som är rätt och fel. Vi sms`ar och mms`ar och skickar glada gubbar, tummen upp, gråtande smileys till varandra. Och så blir det klart på något sätt.
Denna tröjan var väldigt lätt att komma fram till. Båda Astrid och jag gillar att det skall vara enkelt. Lätt att sticka för alla, och fina garn. Så vi har använt SandnesGarns Tweed garn tillsammans med Mini Alpakka till denna senaste tröjan.
Vi gör den i 2 storlekar. Vi gör var sin efter beskrivning, och ger oss själva friheten att göra vår egna personliga variant också. Beskrivningen blir gratis!
…detta är min egna variant som jag håller på med nu. Fick frågan av en kund om vad är det nästa du kommer med!!!?
Oj. Jo, det är nog denna tröjan. Har lite olika projekt jag håller på med samtidigt, och det blir lite som det blir. Jag fullföljer inget när jag inte har lust. Då börjar jag med något jag har lust med. Så de 2 långkoftorna jag håller på med är inte säkert blir klara denna vintern. Plötsligt kommer det 5 mössor istället.
Det jag håller på med nu om dagarna är att försöka planera lite för hösten. Jag måste leta upp lite färger och garn som jag känner fattas. Har en annons som skall göras, visitkort skall designas, 2 mässor skall planeras.

MEN Astrid&Mias TWiiD skall komma först!

Lördagen 12/9 kommer Astrid att komma till mig. Vi öppnar butiken klockan 11.00, och har öppet till 15.00.
Jag kommer att ge 15% rabatt på originalgarn till tröjan, och 10% rabatt på SandnesGarn den dagen. Eventuellt blir det något efter, men jag återkommer om det.
Rabatten gäller bara i butik, ej i webbshop.

Annars är det solsken och värme nu. Helt underbart. Jag hade frukost på terrassen i lugn och ro i skuggan. Med kaffe och juice och nykokt ägg från grannens höna! Jag skulle egentligen sätta mig att sticka sen, men det blev jobbdator och dammsuga samtidigt istället.
Vår centraldammsugare bara lägger av som det passar den, så då får jag låte den ligga på på golvet, så kan jag skriva lite här. Plötsligt kommer den igång igen och jag kan dammsuga lite till. Inget stress då. Känner att jag har bloggat lite dåligt i det sista, för jag har 1000 saker i min hjärna. Saker jag ser på sociala medier. Line Langmotröja bland annat.
Vem är Line Langmo?  (skall googla lite här…..) Jaha! Norsk stylist och modebloggare. I Norge går Line Langmo tröjan varm, och jag får också några förfrågningar på den. Garnet som är använt har slutat att produceras, men Dalegarn kommer att ta upp igen produktionen av den.
Nej, jag köper inget från Dale. Varför inte?  För att de producerar mycket i Kina, och jag köper inte från Kina.
Tröjan är superenkel, det spelar nog ingen större roll vad man väljer för garn.
Gratis beskrivning på norska finns här.

Inte helt olik min tröja ”SURI RAND” som jag gjorde förra året. Min är inte riktig lika kort och vid som denna. Men jag mistänker att vi båda är inspirerade av ett klädmärka som kom med en liknande superfräck tröja i fjol. Den kostade skjortan, så jag försökte sticka en själv istället. Egentligen är min lite för ”fin” för att vara 80-tal. 80-tal är mohair och inte långhårig alpacka. Men jag själv har svårt för mohair. Det är sticksigt, och det tovar up sig helt vansinnigt. Behöver borstas! -det behöver inte Suri alpacka.
Jag hade på mig denna då jag åkte till mataffären i morse. Och jag måtte bara ta en bild av ärmen i solskenet när jag körde (jag stannade bilen när jag fotade). Det är lustigt med detta garnet. Tröjan blir nästan ”ledsen” av att ligga i skåpet. Lite platt och ledsen. Och när man har haft den på en stund så blir den glad och spretar jättefint och är bara supermjuk och skön mot huden.
Denna tröjan ligger som ett kit. Mycket garn, så man har mycket över. Man kan nog få 2 olika tröjor av garnet.
Gillar du denna kan du klicka på bilden så kommer du till webbshoppen med mera info om pris, garnåtgång, mått etc.

Jag tror inte jag skall skriva om mera olika saker nu. Nu tar jag helgen, och ser vad som kan inspirera en. Vilken stickning vill man sätta fingrarna i?

Önskar er alla en riktig god helg!

Mia : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften, Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till TWiiD tröjan astrid&mia

Kommentarer inaktiverade.