Säveåns dalgång i Floda

Idag på förmiddagen tog jag med Charly min hund och gick upp bakom min nya lokal. Jag bor i Floda, men på andra sidan om motorvägen och vistas därför inte mycket på denna sidan. Valet av läget på min nya butik var inte med baktanke. Men jag såg ju idag att det är det perfekta stället att komma till för en liten utflykt med vänninnor!
Lukta på lite garn. Ha med sig en filt, fika och stickning och sedan spatsera ut i naturreservatet precis bakom mitt lilla hus!
Man kan gå längs med Säveån en mil helt till Lerum om man vill. Det finns massor av fina ställen man kan slå sig ned och fika. Antigen vända och gå tillbaks, eller hoppa på tåget i Lerum och åka tillbaks till Floda.
Först går man ungefär 1,5 kilometer på en preparerat stig som går igenom en hage…..jag undrade när jag gick där vad det var för djur där. Hunden måtte vara kopplat, och det låg lite bajs här och där på stigen….
Vi gick ut ur hagen, över en bro så man kommer på andra sidan av ån. Vi fortsatte en bit nedöver.

Klickar du på denna bilden kan du säkert läsa texten…om du är intresserad.

Och det är klart…den är ju tillrättalagt så så många som möjligt skall kunna gå här så det är endel byggda delar över ställen det är väldigt blött. men ändå är det en sådan fin tur att gå. Och det är så GRÖNT,…1000 nyanser av grönt! Underbart!

Jag kände verkligen att jag fick lust att tälja något!!! Den otroligt naturnära känslan…..
Jag och Charly vände efter en halvtimme. Det hang ju ganska tungt med regnmoln över oss också…

Och på vägen tillbaks i hagen! Där var dom!
FÅR!!! Ja, men vad kunde passa bättre?

Väl tillbaks i huset. Jag vet inte vad jag skall kalla det!? Kontoret? Butiken? Sjappa….
Väl tillbaks i sjappa hade jag ny GRÖN energi, och fick plockat undan endel

Charly har haft lite svårt att komma till ro. Och när hyresvärden en lång man med mörk röst kom i går och kollade så gick hon bakom honom och försökte bita honom i vaden! Hon vaktar sitt nya ställe som bara den (-hon gillar inte män med mörka röstar) .
Men idag visade hon mig var det skulle kännas bäst att ligga då… Bakom min stol, med full översikt.
Jag plockade undan garnet och ställde hennes korg där.

Annars fortsätter flytten,….det kommer att bli bra! Jag blir lite matt då och då, det är mycket grejer som skall ha en ny plats!
Sedan får man på plats något och så blir det lite bättre igen.  Jag hämtar grön kraft ute!

Började ju på på en grön ”Shimmer” tröja i går. Bilden blev så dålig så här är en med bra färgåtergivning tycker jag.
oooh, jag älskar det! Vill bara sticka och sticka. Roligt att teststicka sin egen beskrivning också.
En annan sak. Jag har ju varit så stensäker på att detta skulle bli bra i kombination med Tynn Merino. Provstickade igår och det funkar INTE!
Merinon är alldeles för stretchig. Får inte fint fall som bomullen och även denna som jag har nu Alpakka Silke.
En annan sak var att jag var bombsäker på att den gröna och den lila skulle bli fin med svart. INTE då!
Blir inte alls snyggt. Man måste ha en färg som är i samma ton. Då blir det snyggast.

Men Alpakka Silke med Lace Lux är superbra. Där finns det flera bra färgkombinationer också.

Jag stickar vidare….
Ha en fin kväll!
Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade, Säveåns dalgång. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Säveåns dalgång i Floda

Kommentarer inaktiverade.