Flytten…för speciellt intresserade.

Då slog vi ut kassan för sista gången på Stora Torget….
Och flytten är igång i morgon bitti!
Idag skulle mitt nya telefonnummer kopplas in i den nya lokalen. Tekniker från Telia åkte ut vid 12, jag var i butiken i Alingsås och anade frid och ingen fara.
Allt var klart. Golvet, väggarna, taket. Larm beställt. Elektriker hade börjat att installera skenor och lampor. Lastbil var bokad för lördag morgon.
Det enda som hade gått snett var att Caisa, grannen hade sträckt sin rygg….inte bra. Men okej, det kunde vi lösa tror jag.
Helt till tekniker från Telia ringer och säger att det finns ingen teleledning in i huset!
VAD? Vadå??? Nej, den är klippt högt uppe vid en liten box på väggen på huset som liger väggivägg!
Kan du fixa det? Frågade jag. Nej, det kunde han inte.
Jag ringde mannen som är chef där nede på området, och fick ett svar som var ungefär.
”Jaha, vad synd för dig. Vi skall gräva fiber till alla byggnader och alla ledningar skall rivas bort.”

JA, men !!!! Jag har beställt telefoni/bredband från Telia. Vad gör jag då?  Kan Ni dra in en ny ledning? Jag hyr ju från er, och det är ett telefonjack i huset. Jag skall jobba därifrån på måndag! Hur skall jag göra det då?

”Vet inte.  Jag trodde inte att det fanns någon telefon dit.”

(detta var inte mannen som jag har hyrt av)  Det finns telefon in i alla hus, det är ett jack där! Jag har ju avtalat att jag inte skulle vara med på fiber, och heller ha eget bredband via jack! Det är ok att du inte vistte att den ledningen var klippt. Men Ni måste ju lösa det!?

”Nej. Du får bekosta det själv. Vi skall inte dra några ledningar. Det kommer fiber sedan”

Mannen var helt oberörd av mitt problem som hyrestagare beroende av internett för att driva mitt företag! Fiber är inte ens påbörjat!!!

Jag slängde på luren i örat på honom och mailade den andra mannen som jag hade hyrt av. Han befinner sig på semester, med dålig täckning och jag visste att han kanske inte skulle läsa min mail den dagen! Fick lite panik, och kände att om det inte löser sig så kan jag inte flytta in!
STOPPA Allt!
Jag ringde elektrikern och stoppade hans arbete. Ringde biluthyrningen och försäkrade mig om att jag kunde avboka lastbilen ut dagen.
Och så stod jag på bakrummet och visste varken ut eller in. VAD händer? Skall jag vara kvar i Alingsås!? Jag KAN INTE flytta till ett hus utan telefoni/internet!
Så jag fick helt enkelt skriva en mail att om inte jag får in en telefonledning så måste jag bryta kontraktet. Otroligt tråkigt eftersom vi nu har anpassat det huset för min verksamhet! Allt är beställt och klart. Skall en förbaskat telefonledning sabba allt!? (ja, det finns mobilt bredband)

Utpå eftermiddagen visste jag att 2 snälla goa juristutbildade kunder skulle komma in, så jag tänkte att om det inte löser sig så får jag fråga om hjälp från dom! (Tusen tack för mentalt stöd Cecilia och Maria!) Men precis då fick jag en mail om att de skall försöka lösa ledningen på måndag.

Oh, my god……låter kanske inte så faligt, men lite jobbigt var det.

Nu ikväll har jag pratat med mannen jag blev förbannad på och vi är vänner igen. Jag måste försöka lösa detta på bästa (och billigaste) sättet nu….

Vi flyttar imorgon iallafall…..Hoppas verkligen att det blir bra där.

Tusen tack alla snälla som lämnar fina kommentarer på min Instagram!!!
God natt….från dramaqueen…..Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Butiken. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Flytten…för speciellt intresserade.

Kommentarer inaktiverade.